Paprika smoothie ****

Paprika smoothie

Ja je leest het goed! Paprika! Massaal zijn we aan de smoothies met spinazie, waarom dan niet eentje met papaprika proberen? Paprika’s zijn tenslotte lekker zoet en zitten boordevol vitamine C en vezels.

Wat heb je nodig voor deze paprika smoothie?

  • 1 rode paprika
  • 1 banaan
  • 1 glas sinaasappelsap (vers) kan je tegenwoordig in veel supermarkten gewoon krijgen.

Paprika smoothie

Hoe maak je het?

  • Het voordeel van een vloeibaar ontbijtje is dat het super snel klaar is, zo ook dit ontbijtje!
  • Snijd de paprika open en haal de zaadlijsten er uit. Op het moment dat ik dit doe binnen er twee cavia’s enorm te piepen. De ruiken meters bij mij vandaan al dat er voor hen mogelijk wat te snacken valt!
  • Doe de paprika met de banaan en een glas sinaasappelsap in de keukenmachine. Even goed mixen totdat alles fijn is en je sap hebt. Brokjes paprika in je smoothie zijn niet zo lekker!
  • Bij de eerste slok moet je misschien even wennen omdat je paprika ruikt, maar hij is echt heerlijk! Ik heb toevallig zelf pas paprika wijn op. Ook dan is de geur van paprika heel sterk, maar in de smaak is dit veel minder. Dus laat je niet afschrikken door de geur!

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: