Passionele spinazie smoothie **

Spinazie smoothie

Soms gooi je gewoon wat elkaar en dan blijkt het je nieuwe favoriete smoothie te worden. Standaard maak ik heel veel smoothies met spinazie en in dit geval lagen er nog twee veel te rijpe passevruchten in de koelkast die er ook in verdwenen. Dit is echt een smoothie voor beginners, er zit geen sterke groente smaak aan. Door de passievrucht zit er een beetje smaak aan van zo’n oranje ijsje met dat witte spul erin.

Wat heb je nodig voor een spinazie smoothie(2 personen)?

  • 2 bananen
  • 5 handen verse spinazie
  • de inhoud van 2 passievruchten
  • 250 ml water

Spinazie smoothie

Hoe maak je de spinazie smoothie?

  • Net als alle andere smoothies, hop, alles de keukenmachine in en mixen maar! Als je de banaan de avond ervoor (of eerder) in de vriezer doet krijg je een stevige smoothie, als je dat niet doet is hij ook gewoon nog heerlijk. Voor mijn vriend serveer ik hem direct en zelf neem ik hem altijd mee naar mijn werk in een lege jampot of smoothiebeker.
  • Mocht je geen verse spinazie hebben, of dat niet op krijgen binnen een paar dagen? Neem dan gewoon blokjes diepvries spinazie, dan kan je lekker lang vooruit en heb je gelijk een koude smoothie. Laat hem dan wel even goed mixen anders heb je een blok spinazie in je smoothie. Let wel even op dat je geen spinazie a la crème neemt, dan smaakt het heel bijzonder!

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

0 gedachten over “Passionele spinazie smoothie **”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: