Peace Smoothie ***

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nlOke, dit klinkt misschien een beetje gek. Maar in deze smoothie zitten doperwtjes. Waarom wel met spinazie en waarom niet met doperwtjes? Dat dacht ik dus ook, dus ik heb gewoon een poging gedaan. En hoe kan je de dag beter beginnen dan met een beetje ‘peace’ bij het ontbijt

Door de erwtjes vult de smoothie heel erg. Als je uit de diepvries gebruikt heb je gelijk het koude wat ik altijd zo lekker vind bij mijn smoothies.

Wat heb je nodig voor de smoothie?

  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 3 kiwi’s
  • sap van een halve citroen
  • 2 glazen water

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de smoothie?

Hop, alles in de blender even mixen en klaar is je heerlijke smoothie! Let op dat je goed rijpe kiwi’s gebruikt anders krijgt je blender hem niet helemaal fijn en kom je later nog een brokje tegen in je smoothie. Het maakt niet uit of je een gele of een groene kiwi gebruikt. Met de groene kiwi is de smoothie wat frisser en met de gele wat zoeter. Dus net wat je lekkerder vindt!

Deze smoothie krijgt van mij 3*, hierdoor is niet geschikt als je nog niet zo ervaren bent met smoothies. Lees hieronder hoe ik mijn sterren verdeel!

Groene smoothie legenda

Als je nog niet zo ervaren bent met smoothies is het niet handig om gelijk de aller groenste te nemen. Daarna durf je misschien nooit meer. Je moet er gewoon even aan wennen, net als aan een goede rode wijn! Dus begin met de smoothies met weinig sterren, hoe meer sterren, hoe groener de smoothie.

* = Smoothies met 1 ster zijn voor beginners omdat ze veel fruit bevatten en (bijna) geen groente.
** = Smoothies met 2 sterren bevatten al wat meer groente, maar zijn nog steeds super toegankelijk voor mensen die groene smoothies nog niet gewend zijn.
*** = Smoothies met 3 sterren bevatten vooral groente en zijn daarom voor beginnende smoothie drinkers flink wennen.
**** = Smoothies met 4 sterren bestaan helemaal uit groente, als je nog nooit een groene smoothie op hebt is het flink schrikken als je hier mee start!

2 gedachten over “Peace Smoothie ***”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: