Pindakaas bonbons (peanut butter cups)

IMG_1498 Oké sommige recepten zijn zo makkelijk dat ik bijna twijfel of ik ze wel kan plaatsen. Nu heb ik altijd al gezegd dat ik mijn blog op makkelijk eten wil richten, dus dan mag dit recept voor pindakaas bonbons (peanut butter cups) niet ontbreken. Ook leuk om met je kids te maken, zo simpel is het recept!

Dat ik aan zo’n simpel recept verslaafd zou raken had ik niet verwacht. Ik klein probleempje, Stefan had datzelfde. Dus terwijl ik dacht dat ik er best wat gemaakt had was zo mijn schaaltje weer leeg. Al eet je er niet gelijk 10 op, want ze zijn best heftig! Maar mega lekker! Zeker als je al pindakaas fan bent. Had ik trouwens vroeger nooit gedacht dat ik pindakaas fan zou worden, maar ik ben het! Oh één tipje, koop calvé pindakaas zonder nootjes. Of kijk gewoon goed op de verpakking van andere potten, want suiker in pindakaas hoeft helemaal niet!

IMG_1497

Wat heb je nodig voor de pindakaas bonbons?

 • 10 siliconen vormpjes (muffinvormpjes)
 • 250 gram chocolade (puur)
 • 100 gram pindakaas

IMG_1457

 

Hoe maak je de pindakaas bonbons?

 • Begin met de chocolade, smelt deze in de magnetron of in een pannetje met heet water. Ik kies eigenlijk altijd voor de laatste variant. Roer rustig in je schaaltje met chocolade tot het goed vloeibaar is.
 • Schep nu met een lepel hoopjes chocolade in je siliconen vormpjes. Laat deze een beetje op de aanrecht stuiteren of tik voorzichtig. Je ziet dan dat er belletjes uit de chocolade ontsnappen. Zet de vormpjes nu even in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. Ik ben tussendoor even gaan eten. Maar na een kwartiertje is de chocolade wel hard genoeg.
 • Doe nu in het midden met een theelepel een hoopje pindakaas. Druk dit een beetje aan op de bodem. Let wel op dat het niet tegen de zijkant van je vormpje komt. De chocolade moet er namelijk nog omheen!
 • Schep nu met een lepel chocolade over de pindakaas heen totdat deze kopje onder is.
 • Tik weer met de vormpjes op de aanrecht om opnieuw de lucht er uit te laten. Mocht je een lichtbruin puntje naar boven komen, maak je niet druk ook dan lukken de bonbons gewoon!
 • Nu weer de koelkast in met het hele zooitje 🙂 na 2 uur zijn ze goed hard. Maar ik heb ze gewoon een nachtje laten staan!

En en en en en ben je al net zo verslaafd als ik?

IMG_1467

IMG_1496

 

6 gedachten over “Pindakaas bonbons (peanut butter cups)”

 1. Wat een idee! Dat ga ik zeker een keertje maken. Ik heb nu bio-pindakaas met zeezout. Zou dat lekker zijn of moet het met pindakaas zonder zout?

  Beantwoorden

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: