Scroppino (Mocktail)

Als insider voor Francesca Kookt kreeg ik de opdracht om een leuk recept te maken met Royalclub drankjes, maar dan wel als alcoholvrije variant. Met de feestdagen in de planning kwam ik op deze scroppino.

Ik serveerde hem tijdens de kerstdagen als aperitiefje. Je kunt hem ook heel goed serveren met oud en nieuw. En voor de echte alcoholfans, giet dan bij het serveren per glas een flinke eetlepel kersen likeur erbij. Als je dit pas als laatste doet krijg je ook nog een leuk kleurverschil in je glas.

Wat heb je nodig voor de mocktail (4 personen)?

  • 1 flesje royalclub lemon & cucumber (glazen flesje)
  • 200 gram citroenijs
  • suiker
  • water
  • 4 mooie glazen

Hoe maak je de mocktail?

  • Begin met de glazen. Dip deze in een klein schaaltje met het topje in water.
  • Doe in een ander bakje wat suiker en dip hier datzelfde stukje glas weer in. Het laagje suiker blijft vanzelf plakken en hard dan uit.
  • Mix het ijs en de Royalclub in een keukenmachine, net zo lang totdat het ijs helemaal weg is.
  • Serveer nu in de glazen er steek er een vrolijk rietje in!
  • (Als je voor de alcohol versie gaat, doe dan nu per glas een eetlepel kersenlikeur in de glazen. Giet dit voorzichtig in het glas zodat je een mooie gelaagde kleur krijgt.)

Cheers!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

[mc4wp_form id=”3998″]

%d bloggers liken dit: