7 Sinterklaas recepten op een rij

sinterklaas ontbijt - www.foodiemarjan.nl

Sinterklaas is weer in het land, ik heb stiekem ook de intocht gekeken op tv! Bij sinterklaas op tv horen natuurlijk ook wat zelfgemaakte ‘Sintsnacks’. De recept zijn met iets meer suiker dan je normaal van me gewend bent, maar dat kan wat mij betreft de pret niet drukken!

Kruidnoten

Dit was mijn eerste sinterklaasrecept. Het was sowieso één van mijn eerste recepten. De foto’s heb ik wel een keer vervangen. Als je al wat langer blogt zie je dat je techniek anders wordt en dan moet je soms wat aanpassen!

Speculaasjes

Normaal ben ik helemaal niet zo fan van speculaasjes, maar alles wat je zelf bakt is toch lekkerder dan uit de winkel. Dus ook deze speculaasjes vielen met een kopje heerlijke koffie zeker in de smaak.

Gevulde speculaas

Dit recept heeft me het meest verbaasd. Dat je met dadels en wat amandelmeel een heerlijke spijs kunt maken durfde ik niet te verwachten. Het smaakt echt goddelijk!

Peperkoek

Vroeger, bij mijn ouders, hadden we altijd peperkoek in huis. Dus bij het maken van mijn sinterklaasrecepten mocht deze echt niet ontbreken. Ook makkelijk om mee te nemen als tussendoortje naar je werk!

Pepernoten

Een sinterklaas zonder pepernoten bestaat niet. Dus ook dat moest ik natuurlijk proberen. De vorm was nog even oefenen, maar als je ze tegen elkaar legt in de oven dan krijg je de echte pepernoten!

Speculaas mascarpone

speculaas toetje - www.foodiemarjan.nl

Je kunt ook je maaltijden wat meer in Sinterklaas sferen brengen door ook daar speculaas of speculaas kruiden in te verwerken. Zo maakte ik voor de foodblogswap dit heerlijke toetje.

Sinterklaas ontbijt

sinterklaas ontbijt - www.foodiemarjan.nl

Waarom niet beginnen met kruidnootjes bij je ontbijt? Soms mag dat gewoon! En je kunt dit recept makkelijk maken in combinatie met stoofpeertjes bij je avondeten!

0 gedachten over “7 Sinterklaas recepten op een rij”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: