Vorige week ben ik met mijn moeder naar de Swanmarket geweest, een heerlijke markt met leuke spullen en lekker eten. Wel een tip als je gaat, ga op tijd, toen ik namelijk met mijn moeder wegging stond er ineens een enorme rij bij de ingang.
Het leuke van zo’n markt is dat je er weer nieuwe dingen leert eten, in dit geval de springroll. Hij heeft zijn naam te danken aan de Chinezen. Deze serveerde hem tijdens het nieuwe jaar, wat bij hen samenvalt met het begin van de lente, de lenterol. Gelukkig was mijn moeder ook om en kon ik bij haar wat velletjes pikken, ik had nog geen tijd gehad om zelf op zoek te gaan waar ik ze kon halen.
Wat heb je nodig?
- Rijstvellen
- Wortel
- Radijs
- Kip (en kerriekruiden)
- Sla
- Komkommer
Hoe maak je ze?
- Zorg dat je de kip in de kruiden gebakken hebt en in kleine stukjes hebt gesneden.
- Snijd ook de groenten allemaal in reepjes.
- Leg dan een rijstvel in een diep bord met water, na ongeveer 30 seconden is het vel slap.
- Leg het vel op een plankje en doe je ingrediënten er in, niet te vol, want dan klapt hij!
- Het oprollen gaat eigenlijk net als sushi, alleen dan doe ik het zonder matje. Klap één zijde over het lange deel heen en trek dat even aan. Het makkelijkste is dus als je de kant erover doet die het dichtste bij je ligt.
- Vouw nu de zijkanten er over.
- Ga van je af rollen en trek tijdens het rollen het rolletje nog even naar je toe om hem strak te maken.
- Klaar zijn je rollen!
Het leuke is dat je ze kunt maken met alles wat je lekker vindt! Vandaag gaat er bij mij helaas geen sausje over. Het liefste zou ik er een zelf gemaakt sausje bij doen. Heb jij leuke ideeën voor een zelf gemaakt sausje bij deze rolletjes?


