Swap; frambozen gebakje

swap

Eindelijk doe ik weer eens met de foodblogswap, helaas heb ik deze week wat dagen in bed gelegen dus ben ik net op tijd met mijn recept! Bij de foodblogswap is er een loting waarbij je de site van een andere blogger toegewezen krijgt en van zijn/haar site een recept mag maken, het liefst met een eigen twist. Mijn recept is van Perfect Housewife 2 Be.

Hoe ze aan deze naam komt? Ze wil graag de keukenprinses zijn, maar maakt ondertussen ook carrière en zegt zelf wat onhandig te zijn, dat is niet te zien aan haar site! Chris heeft een site met echt prachtige foto’s en teveel recepten om uit te kiezen, in mijn enthousiasme was ik met een ander recept begonnen, maar bij gebrek aan pompoen gebruikte ik daarin zoete aardappel, geen goed idee ;). Chris is net als ik chocoladefan, maar daarom heb ik bewust even niet gekozen om iets met chocolade te doen, dat doe ik al genoeg!

De spreuk waar Chris haar site mee begint;

“If you really want to make a friend, go to someone’s house and eat with him… The people
who give you their food give you their heart.”

— Cesar Chavez

Nu is de vraag natuurlijk wel recept ik heb gekozen, het mango kokos gebakje! Gezien ik wat dagen in bed heb gelegen ontstond er direct een variant, ik had namelijk geen mango in huis. En ik moet zeggen, ik ga hem stiekem ook nog een keer met mango proberen! Omdat ik niet een klein schattig vormpje had heb ik het recept verdubbelt om zo een taartvormpje te vullen.

swap-2

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 40 g amandelen
  • 40 g dadels (van die lekkere zachte)
  •  3 tl kokosolie

Voor de vulling:

  • 40g cashewnoten (laat ze nachtje weken)
  • 120 g frambozen
  • 2 tls geraspte kokos

Hoe maak je het taartje?

  • Stop alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine. Smelt de kokosolie voordat je het erbij doet even in een pannetje water.
  • Doe in je vormpje wat bakpapier, anders krijg je hem er straks niet meer uit. Druk het plakkerige mengsel heel goed aan in je vormpje, zodat het straks een stevig taartje wordt. Zet het even een kwartiertje in de vriezer.
  • Maak ondertussen het mengsel voor in het bakje, doe de cashewnoten even alleen in de keukenmachine tot het een glad mengsel is en dan de frambozen erbij. Let even op als je ze uit de vriezer gebruikt, dan moet je ze vooraf even laten ontdooien, anders krijg je een soort ijs in plaats van een crème.
  • Haal je bakje uit de vriezer en doe hier de crème op, bestrooi hem met wat kokos, ter garnering nog een framboosje er op en smullen maar!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: