Swap; gnocchi

gnocchi

Maandelijks zien jullie hem voorbij komen, de foodblogswap! Ook deze maand wilde ik natuurlijk weer meedoen. De site van Mirne staat vol met heerlijke recepten. Ze noemt zichzelf niet voor niets een snoepkont. Het speelt nog eens mee dat ze prachtige foto’s kan maken waardoor echt alles er heerlijk uit ziet. Zelfs voor vegetarische en veganistische recepten kun je bij haar terecht.

Er is een foto op haar site waar ik wel de hele avond naar kon kijken. die van de maltesertaart. Dit gaat mijn cheattaart worden. Ik weet nog niet wanneer, maar ik ga hem maken!

maltersertaart
maltersertaart van Mirne

Deze keer wilde ik graag een recept voor het avondeten proberen. Ik merk dat ik de laatste tijd vaak bekende recepten maak, vandaar dat het tijd was voor iets nieuws, gnocchi! Wel een beetje met mijn verslaving gecombineerd, zoete aardappel gnocchi.

Het recept van Mirne heb ik eigenlijk helemaal in tact gehouden, wel heb ik met de gnocchi varianten gemaakt om te serveren, eentje met geitenkaas en eentje met een tomatensaus. Ik kon het niet laten, dit keer een 3 dubbele foodblogswap! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Wat heb je nodig  (2 personen)?

 • 1 grote zoete aardappel
 • Bloem, ik had nog speltbloem in huis
 • 1 eigeel
img_6918-e1430036380997
maak 2 rollen van het deeg

Hoe maak je het?

 • Vooraf ga je de zoete aardappel eigenlijk poffen, dus zet de oven op 200 graden. Smeer de zoete aardappel in met olie en leg hem in aluminiumfolie in de oven.
 • Na ongeveer een uur is je zoete aardappel gaar, dus in de tussentijd kan je nog even lekker op de site van Mirne kijken ;).
 • Als de aardappel gaar is haal je de schil er af en prak je hem in een kom helemaal fijn. Weeg even hoe zwaar de aardappel is. De verhouding bloem is namelijk 2:1. Mijn aardappel was 250 gram dus ben ik begonnen met het toevoegen van 125 gram bloem.
 • Als je aardappel geprakt is, doe je er eerst de eidooier doorheen en roer je dit even.
 • Hierna ga je stap voor stap bloem toevoegen, lekker blijven roeren tot het een soort deeg wordt. Het laatste stukje ga je kneden, dus gooi ook wat bloem over je aanrecht of werkblad.
 • Je mengsel moet echt een deeg worden, ik had uiteindelijk nog wat meer bloem nodig om te zorgen dat het niet te plakkerig was. Ruim de bloem dus ook niet op als je gaat beginnen, want met je zoete aardappel handen een keukenkastje open doen is niet fijn!
 • Als je deeg goed is maak je er 2 bollen van die je uitrolt met een dikte van 2 vingerkootjes. Snijd daar dan stukjes van 1 cm af, je gnocchi. Je kunt ze nog even over je werkblad rollen zodat je de snij randen niet ziet.
 • Zet een pannetje water met een snufje op en doe hier de gnocchi in als het kookt. De gnocchi is heel snel klaar, 1 a 2 minuten. Dit zie je doordat het gaat drijven.

En klaar is je zelfgemaakte pasta. Hierna kun je het dus ook verwerken zoals een pasta, ik heb al een variant met gehakt en tomatensaus gemaakt en een vegetarische variant met geitenkaas. Ik ben helemaal fan!

img_6923-e1430036615498
Gnocchi als lunch
img_6924-e1430036673928
Gnocchi als diner

0 gedachten over “Swap; gnocchi”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: