Swap; kipburger met ananas

burger

Ook deze maand mocht ik gelukkig weer meedoen met de foodblogswap. Deze keer mocht ik koken van het blog van Maaike, ‘The answer is food’. Maaike is dol op koken en op bloggen, door die combi ontstond dan ook haar blog. In deze blog vind je recepten die door haar verzonnen zijn of die ze geprobeerd heeft.

Ik hoefde bij haar niet lang na te denken, ik ging voor een fastfood recept, een burger met patat! Het idee van de foodblogswap is dat je het recept iets aanpast en dat heb ik dan ook gedaan! Ik heb namelijk wat extra verse kruiden door de burger gedaan! Je kunt deze ook weglaten, maar wat mij betreft komt het de smaak zeker ten goede. Maar ik ben sowieso fan van kippengehakt, dus deze burger moest wel een succes worden!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 200 gram kippengehakt
  • 2 el fijngesneden uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gesneden peterselie
  • 1 el gesneden bieslook
  • zout en peper
  • 2 broodjes
  • ananas
  • sla

img_9229

 

Hoe maak je de burgers?

  • Zet de oven vast aan als je kiest voor afbakbroodjes en bak deze volgens de verpakking.
  • Snijd de uitjes, de peterselie, bieslook en knoflook fijn.
  • Meng dit met het kippengehakt, doe hier ook een klein beetje zout en peper bij.
  • Maak twee grote bollen van het mengsel en druk deze plat, ik doe het met plasticzakjes om mijn handen zodat het gehakt niet blijft plakken aan mijn handen.
  • Bak de burgers in een koekenpan in ongeveer 10/12 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen van de ananas grote plakken en doe deze bij je burgers. Bak ook deze aan beide kanten gaar, zodat ze een beetje gaan karameliseren.
  •  Doe een beetje sla (ik heb rucola) op de broodjes en doe hier je kipburger op, tot slot de plakken ananas en smullen maar!

Probeer deze burger ook eens op de BBQ of in de grillpan! 

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

%d bloggers liken dit: