100% Suikervrij voor altijd (boek)

9200000045945087

Ondertussen zijn er al meerdere 100% suikervrij boeken, maar de variant voor altijd behoorde nog niet tot mijn collectie en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik hem heb!

Als je dit boek aanschaft moet je niet verwachten een nieuw kookboek in huis te halen. Er staan recepten in en lekkere ook zeker! Maar het grootste deel van dit boek neemt je juist mee in het effect van voeding op je lichaam. De schrijfsters hangen in het boek niet de heiligen uit maar geven ook aan dat zij het niet altijd makkelijk vinden om suikervrij te eten. Dat maakt het boek voor mij extra leuk, ze steken niet betweterig hun vingertje op maar geven echt goede tips!

img_9833-e1449469213764

De schrijfsters van het boek denken overal aan, tips voor op pad en uit eten, tips voor de zwakke momenten, wat heb je nodig in de keuken en ga zo maar door. Erg handig vind ik ook de suikerbewuste voorraadkast waarbij ze met je doorlopen wat je allemaal standaard in huis kunt hebhen om het wat makkelijker te maken. Nog een leuk onderdeel van het boek vind ik het stuk waarin je tips krijgt om recepten aan te passen naar suikervrije varianten. Vaak kom ik op internet een goed recept tegen, maar die zijn dan niet suikervrij/suikerbewust.

Zelf eet ik trouwens niet suikervrij, maar suikerbewust. Als je twijfelt om suikervrij of suikerbewust te gaan eten dan is het boek zeker een aanrader. Middels al tips en trucs is het dan niet moeilijk om te beginnen.

img_9835-e1449469700376

Voor mij zit er één minpunt aan het boek. Halverwege het boek komen de heerlijke recepten, maar daarbij mis ik de foto’s. Als ik iets wil maken zie ik graag vooraf het eindresultaat al en dat lukt met dit boek helaas niet. De foto’s zijn in dit boek vervangen voor tekeningen die het boek zeker afmaken!

Al met al vind ik het zeker een aanwinst voor mijn boekenkast! En wil dit jaar bewuster gaan eten raad ik hem zeker aan!

Iedereen een gelukkig nieuwjaar en bedankt voor alle liefs in 2015!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: