Zo afentoe eet ik nog gezellig bij mijn ouders, Stefan mag dan tegenwoordig mee ;). En denk dan niet dat ik gewoon een prakkie krijg. Meestal staan er gewoon drie gangen op tafel. Zeker nu Stefan er is, dan doet mijn moeder nog beter haar best! Als er asperges zijn krijg ik bij mijn moeder vaak asperges. Zelf maak ik ze eigenlijk nooit klaar, terwijl ik er echt dol op ben. Maar op de een of andere manier laat ik het klaarmaken graag aan mijn moeder over!

IMG_0400

Gezond eten is er eigenlijk ook met de paplepel ingegoten. Ik kan me niet heugen dat mijn moeder ooit een pakje knorr in huis had. Groente, zelfgemaakte soepen en biologisch vlees was mijn moeder niet vreemd. Toen ik uit huis ging heb ik wel met pakjes gekookt, maar ook toen was ik altijd wel al fan van zelf dingen proberen. Maar mijn toenmalige huisgenoot leerde mij ook cola drinken als een gek, gelukkig leerde ik dat weer snel af. En ook een kapsalon na een avondje stappen ging er zeker wel in. Ondertussen weet ik ook hoe je een gezondere variant zelf kunt maken!

Belangrijk vind ik dat gezond eten ook haalbaar is, ik probeer mijn recepten dan ook simpel te houden zodat iedereen ze kan maken.

Gezond eten is namelijk helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen net even wat trucjes weten! Daarnaast vind ik het super leuk om dingen te proberen die ik niet ken. Koken is tenslotte ook een hoop experimenteren!

Suzanne van PuurSuzanneĀ vroeg mij om de tag #hoewerdikeenfoodie in te vullen. Deze tag is gemaakt door Annemiek. Zij blog over lekker eten en streekproducten op Culinair Westfriesland. Ik geef de tag graag door aan Voor Lief!Ā Ondanks dat ze geen blog heeft die direct over eten gaat vind ik haar een echte foodie!

foodiemarjan