Hotspots in Den Haag

img_0886Terwijl ik in Delft ook ging shoppen lag mijn focus in Den Haag bijna helemaal op eten, maar dat mislukte, dus natuurlijk kocht ik ook weer wat leuks om aan te trekken!

Shoppen

Shoppen in Den Haag kan maar al te goed. Het stikt hier van de grote ketens in het centrum, wat de laatste tijd echt fantastisch is opgeknapt. Als je wat verder van het centrum afloopt kom je in wat duurdere wijken en in de wijken met de kleine shopjes. Ik kon me deze keer niet inhouden bij de Costes en de Steps ;). In Den Haag is een Steps outlet en ik ben dol op jurkjes, dus moest ik daar natuurlijk even naar binnen. Oh en als je je afvraagt hoe ik altijd aan de leuke servetten kom die ik op instagram gebruik ik koop ze zoals vandaag weer even snel bij de Tiger Woods.

FullSizeRender (10)

Home Town Coffee

Den Haag heeft veel terrassen en vind daar maar eens de beste uit. Tja, of ik de beste heb gevonden weet ik niet. Maar deze vind ik wel heel leuk! Ze hebben er heerlijke broodjes, nog betere koffie en ook lekker zoets voor bij de koffie. Stefan had honger dus ging voor een broodje met kipfilet, tomaat en pesto. En ik had gewoon lekkere trek dus koos ik een chocolade koffie met miljonairs shortbread. Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit op had. Maar het was heerlijk! Het is een soort Twix, hoop dat ik niemand beledig, maar dan vele male lekkerder!

Buitenhof 4, Den Haag. 

IMG_0586 IMG_0584 IMG_0581

De vegetarische slager

Gelukkig kan ik het hier tegenwoordig ook gewoon in Maassluis krijgen, maar als ik dan toch in de buurt ben vind ik ook leuk om even aar de shop van de Vegetarische slager te gaan. Het ziet er heel anders uit dan een standaard slager! Ik nam een pakje broodbeleg, kipstuckjes en burgers mee. Vanavond ga ik Stefan weer eens voor de gek houden. Toevallig zit de Ekoplaza naast de slager dus heb ik daar volkoren pita broodjes gehaald.

Ontbijten bij BitterSweetz

Het zit aan de rand van de winkelstraten dus prima te combineren met een dagje shoppen. Ik had bewust niet ontbeten omdat ik zin had om buiten de deur te ontbijten. Toen ik binnenkwam zat de eigenaresse gezellig met een gast te kletsen en was het nog lekker rustig. Het is ook een super klein tentje, zelf hou ik daar juist van omdat het dan veel persoonlijker is. Ze adviseerde me de lijnzaadpannenkoek en ik nam er een kopje latte met sojamelk bij, die vol zat met heerlijke kruiden!

Oude Molstraat 28a, Den Haag.

IMG_0885 IMG_0887 IMG_0889 IMG_0888 IMG_0886

Hug the Tea

Iets verder in dezelfde straat zit dit theewinkeltje. Het is geen goedkoop winkeltje maar het ziet er onwijs leuk uit! Ik moest dan ook we even binnen kijken en je raad het al, dan moet ik natuurlijk ook wat kopen! Ik nam Matcha en Guricha mee. Van de eerste kan je een soort koffie maken gezien dit best een sterke thee is en van de tweede maak je gewone thee of ijsthee, het is beide groene thee. Je kunt eigenlijk alleen maar groene theesoorten krijgen in deze shop. Ze hebben ook leuke serviezen en theepotten, voor de Matcha nam ik nog een speciaal bamboe kloppertje mee. Is niet perse nodig, maar het zag er zo leuk uit! Ps, het is hier niet heel goedkoop….

Oude Molstraat 16, Den Haag.

IMG_0904 IMG_0884

Baklust

Baklust ligt wat buiten het centrum maar in de omgeving stikt het wel van de leuke restaurantjes, dus zeker de moeite waard om een keer die kant uit te wandelen. Want zo ver is het nou ook weer niet! Alles wat je hier kunt krijgen is vegetarisch en biologisch en natuurlijk ook lekker! Nu ik zo lekker aan het tikken ben heb ik gewoon spijt dat ik geen stukje taart heb meegenomen want die zag er ook goddelijk uit. Ik koos voor een broodje met hummus en een chai latte. Smikkel smikkel! Er liepen behoorlijk wat mensen in en uit toen ik er zat, maar de eigenaar kende iedereen en wist zelf hun favo drankjes. Daar houd ik van, iemand die z’n vak echt leuk vind. Dus complimenten!

Veenkade  19, Den Haag.

IMG_0883 (1) IMG_0882 IMG_0881 (1) IMG_0880

Pistache Cafe

Ik was al weer veel te lang niet in Den Haag geweest. Gelukkig wilde mijn vriendinnen een paar dagen na mijn vakantie een broodje met me eten en eentje wist nog wel een leuk adresje in Den Haag. Zo kwamen wij in het Pistache Café. Je kunt er naast hele gezonde pannenkoeken ook broodjes eten die je vriendje ook gewoon lust ;). Daarnaast ziet het restaurantje er onwijs leuk uit en kan je er zelfs kleine spulletjes zoals leuke kaarten kopen. Zeker een bezoekje waard. Het zit trouwens in een onwijs leuk straatje met woonwinkels waar je je na je lunch of ontbijt prima kunt vermaken.

img_5031 img_5032 img_5033 img_5024img_5013-1 img_5012-1

 

foodiemarjan

3 gedachten over “Hotspots in Den Haag”

  1. Leuke adresjes in Den Haag Marjan ik ga snel eens kijken. WIl je nog een paar adresjes geven waar ik graag kom;
    Sapore Molenstraat 30 voor heerlijke Italiaanse specialiteiten.
    En Wah Nam Hong aan de Gedempte Burgwal een Aziatische supermarkt waar ik altijd heerlijke saté en gado gado saus en kruiden haal.

    Beantwoorden

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: