Lief dagboek… Namibië & Botswana #2

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nlHierna was het tijd om door te trekken richting Botswana. Met een tussenstop bij Roy’s Rest Camp gingen we door naar Ngepi. Een paradijsje aan het water.

Bij Ngepi kozen we ervoor om een boottocht en een vogeltocht te doen. Bij die vogeltocht had ik wat moeite het verhaal te volgen, er waren meerdere fanatieke vogelaars bij dus toen de Zuid Afrikaanse vogelnamen om m’n oren vlogen was ik de draad kwijt. Maar we hebben wel hele mooie vogels gezien die ik zonder hulp niet gevonden had. De boottocht deden we lekker met zijn viertjes, wijntje erbij en weer heerlijk dieren spotten!

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nlNamibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl  Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nlNamibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nlNamibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Dit schatje zat op mijn schoot. Als hij me geprikt had had ik drie dagen helse pijn. Maaaaar zoals de hele vakantie, het geluk was aan onze zijde!
Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Kijk eens goed naar het mondje van deze slang, hij lacht! De glimlach des doods… Als deze slang je bijt is het namelijk in 10 minuten klaar ;). Uit de buurt blijven dus!

Hierna trokken we weer verder de delta in Botswana in en kwamen we bij de Old Bridge Backpackers Lodge. Dat was even wennen gezien daar ineens hele grote groepen mensen waren met harde muziek en feestjes. Ja…. je leest het goed, ik was niet toe aan een feestje. Na namelijk 1,5 week bijna geen mens gezien te hebben is het echt bizar hoe schokkend het is om ineens veel mensen om je heen te hebben. Maar na een nachtje slapen was het al een stuk rustiger in deze lodge dus trok ik het al weer een stuk beter. We kwamen aan in het weekend, vandaar de feestjes denk ik. We zijn een stukje gaan rijden en kwamen bij een hele leuke lodge, Okavango River Lodge, waar we heerlijk hebben gegeten en een boottochtje hebben gedaan. We konden trouwens bij de Old Bridge Backpackers Lodge wel heerlijk eten, ze hadden daar ook diverse vegan keuzes! En heel lekker bier ;).

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Naked vegan burger!

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Hierna trokken we nog verder door in Botswana en kwamen bij Guma Lagoon Camp. Dit laatste stukje hiernaartoe rijden was een heerlijk circuit voor Stefan en Jeffrey. Veel zand, kuilen, onherbergzame stukken en geen flauw idee wat nou wel en niet weg was. Het grappige was dat toen we uitstapten naast ons een verhit stel Zuid Afrikanen uit de auto kropen. De man had een rood hoofd van de inspanning en de vrouw van het gillen. Achteraf hele leuke mensen waarmee we later ook van het terrein afreden. Zo konden wij hen helpen met onze compressor voor het oppompen van de banden nadat we de zandweg gehad hadden. Doordat we hier de helikopter zagen neerstorten hebben we eigenlijk niet veel meer ondernomen omdat we toch wel een beetje onder de indruk waren.

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Helaas waren we getuige van een neerstortende helikopter. Gelukkig hebben alle inzittende het overleefd. Maar het was best even spannend toen hij daar tussen de nijlpaarden en krokodillen in het water belandde. Deze foto is van de dag erna, toen ze de helikopter uit het water aan het vissen waren voor de politie voor verder onderzoek.

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nlNamibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

De laatste stop tussen de wilde dieren was de Mankwe Bush Lodge. Dit was dan ook een echte wildcamping, er zat geen hek omheen. Nu hadden we dat in de Sossusvlei ook, maar daar liepen weinig dieren omdat het zo droog was. Hier liep heel wat meer gespuis. Ik kroop die avond dan ook om half 8 in bed omdat ik al dat geritsel in de bosjes niet meer aankon. Later bleek dat gezellig een hyena te zijn, die blijkbaar niet bang was voor ons kampvuur. Terwijl we naar deze camping reden maakten we een omweg door Chobe National Park. Als je tijd hebt, plan hier dan wat langer. Want dit wildpark was heel tof. Heel ongerept en dieren keken daar echt nog angstig naar mensen. Terwijl in Etosha we al bekend waren voor dieren. In Chobe voelde het echt als wilde natuur. Heel lastig uit te leggen, maar als je op beide plekken komt snap je wat ik bedoel.

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl  Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Deze vrolijke vriend stond van een meter afstand gezellig in de auto naar binnen te gluren. Hij zag ons veel eerder dan wij hem!

Hierna begon de terugreis naar Namibië en sliepen we bij Thakadu Bush Camp waar we ongeveer alle soorten wild van de kaart geproefd hebben. Zebra wil ik niemand aanraden, maar springbok is heerlijk!

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Hier keken we naar de wilde dieren tijdens ons ontbijt.

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Vanaf hier gingen we door naar de Zelda Guest Farm waar we een nachte bij de Nharo bushman mochten slapen. Super grappig, want die mensen hadden van Zelda mooie huizen gekregen en elektriciteit en stromend water omdat de toeristen dat willen. En ik wilde juist in een hutje op de hei slapen, ik zal wel gek zijn!

We waren daar de enige gasten dus eindigde we ‘s avonds aan het kampvuur met 3 boeren die al in meerdere Afrikaanse landen gewoond hadden. We leerden daar flink wat bij over de cultuur, hoe stammen onderling naar elkaar kijken en de voor en nadelen van het jagen. Ja er zijn ook voordelen, wist ik ook niet!

Maar dit zijn dan wel gereguleerde jachtfarms waar gejaagd wordt op oude en zieke dieren en ze met de inkomsten de populatie in stand proberen te houden. Er zijn ook illegale farms waar het er heel anders aan toe gaat. En om het dan nog maar niet te hebben over ongelijkheid en hoe mensen met elkaar omgaan. De boeren maakte zich serieus zorgen over Namibië en Botswana in de toekomst. Ze waren bang voor taferelen zoals nu in Zuid-Afrika spelen.

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl  Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl
Een vetbol op mijn bord. Een oliebol ;). Een traditioneel Nharo gerecht. Ik voel hier wat Nederlandse invloeden….

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

En dan sluit je af in Windhoek waar het vliegtuig staat te wachten! Groot contrast als je uit een zandbak komt om ineens gras te zien! En in Haus Sonneneck slaapt waar je kamer brandschoon is en ook geen korrel zand te vinden is.

Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl Namibië en Botswana - www.foodiemarjan.nl

Lees hier hoe het eerste deel van onze trip was!

2 gedachten over “Lief dagboek… Namibië & Botswana #2”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: