Mechelen hotspot or not?

Mechelen - www.foodiemarjan.nlWat doe je  als je lastminute nog met een cadeaubon een weekendje weg wil in het paasweekend en dat de maandag ervoor pas beslist? Dan ga je naar Mechelen….. Niet heel aardig voor Mechelen, maar bij gebrek aan beter maakte we die keuze. En ik moet zeggen, ik had niet verwacht dat het zo leuk zo zijn!

Mechelen is vanaf ons helemaal niet zo ver rijden, het ligt in de buurt van Antwerpen, maar als ik in België ben heb ik altijd direct een vakantiegevoel. Nu had ik op internet wat plaatjes gezocht en van alle opties die ik kon vinden zag Mechelen er het leukste uit. En dat was het ook echt. Het is een kleine stad, lekker overzichtelijk maar wel een hele mooie stad. Het heeft een oud centrum met prachtige gebouwen een lekker veel terrassjes. We waren er maar 1,5 dag dus ik kon helaas niet mijn hele lijst van hotspots uitproberen, dus ik denk dat we nog maar een keertje terug moeten. Ik moet zeggen we hadden ook wel bizar veel geluk met het weer! Mooie blauwe luchten en een lekker zonnetje maken een weekendje weg compleet!

Mechelen - www.foodiemarjan.nl

Lekker lunchen bij Jjem’s Brasserie!

Mechelen - www.foodiemarjan.nl

In Mechelen ligt het Dijlepad waarvan een groot deel drijvend op het water ligt. Je ziet de stad zo op een hele andere manier!

Mechelen - www.foodiemarjan.nl Mechelen - www.foodiemarjan.nl

Stefan wilde graag de Sint-Romboutskathedraal beklimmen dus liet ik me overhalen al die treden naar boven te nemen. Best lekker met een nog niet helemaal fitte enkel. Maar hé als je eenmaal halverwege bent is teruggaan ook zo wat. Dus ik klom vrolijk verder.

Mechelen - www.foodiemarjan.nl Mechelen - www.foodiemarjan.nl

Na al die trappen ben je blij als je boven bent, maar het is heel leuk om zo over de stad uit te kijken. Leuk die bewakingscamera op de foto…

Na de wandeltocht was het nog even tijd voor een lekker borreltje, hiervoor kwamen we terecht bij Cafe Belge. Niet m’n beste foto ooit, maar wel een tof ingerichte bar.

Mechelen - www.foodiemarjan.nl

En dan moet er gegeten worden, ik had mijn zinnen op tapas gezet en een flinke regenbui verder kwamen we wat verzopen aan in Sava Mechelen. Ik vergat helemaal een foto te maken van de leuke muur die ze daar hebben. Dus die heb ik snel nog even op hun site gezocht!

Afbeeldingsresultaat voor sava mechelen
Foto door Sava Mechelen

 

Mechelen - www.foodiemarjan.nl

Ik had nog een hele lijst opgezocht waar ik allemaal wilde eten en koffie drinken, maar wat natuurlijk niet allemaal in één dag paste. In dit artikel had ik allemaal leuke hotspots gevonden.

 

 

 

0 gedachten over “Mechelen hotspot or not?”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: