Pure Passie ‘s-Gravenzande

Pure Passie - www.foodiemarjan.nlWat ik nog leuker vind als zelf koken is uit eten gaan bij een goed restaurant. Maar dan moet het natuurlijk wel heel lekker zijn! Als ik ergens heel treurig van kan worden is een verkeerd restaurant kiezen en dan niet lekker eten. Vandaar dat ik graag mijn ervaringen met jullie deel.

Ik zal het alvast verklappen, Pure Passie gaat geen teleurstelling zijn! Het lastigste van uit eten gaan vind ik altijd het kiezen op de kaart. Ik ben daarom heel blij als er een menu van de chef of een verrassingsmenu is. Alleen even doorgeven wat je niet lust of waar je allergisch voor bent en dan maar afwachten wat je krijgt. In dit geval wilde Stefan geen kaas op het menu, dat eet hij alleen gesmolten. Ik noem geen namen maar ik heb een vriendin die hem graag voor de gek houd en kaas in z’n eten doet. En voor mij geen walnoten, als ik dat eet heb je geen gezellig avond meer met me!

In een restaurant ben ik altijd al gelijk om als ik wat lekkers krijg bij mijn eten zonder dat ik er om vraag. Bij ons eerste drankje kregen we huisgemaakte kroepoek (om je vingers bij af te likken) en wat olijven. Het idee van een stenen potje met zout ga ik denk ook nog een keertje gebruiken!

Pure Passie - www.foodiemarjan.nl

Het menu!

We besloten uiteindelijk voor het drie gangen verrassingsmenu te gaan en dat zag er als volgt uit. We begonnen met een bordje met zalm. Het was soort gerookt, maar toch anders als gewone gerookte zalm en er zaten cressen bij die smaakte naar drop! Hele bijzonder combinatie.

Pure Passie - www.foodiemarjan.nl

Hierna kregen we een stukje rund, ik heb niet goed onthouden wat het was. Maar het was heerlijk zacht en ook dit bord zag er weer prachtig uit!

Pure Passie - www.foodiemarjan.nl

Hierna was het tijd voor het hoofdgerecht. Longhaas, ik had er nog nooit van gehoord. En toen ik het op google opzocht bleek het de spier om de long te zijn, hoe logisch! En ook dit was weer een stukje rund. Het had een duidelijke smaak. De saus bij dit stukje vlees was van zure uitjes. Ik denk dat ik dat zelf ook maar eens ga proberen!

Pure Passie - www.foodiemarjan.nl

Het einde was helaas al bijna in zicht, we kregen een pre-toetje. Dit was mango-ijs met een schuim (het heette anders, maar dat weet ik niet meer) van steranijs.

Pure Passie - www.foodiemarjan.nl

En als laatste gerecht het echte toetje. Laat hier nou chocolade bij zitten, daar pak je mij altijd mee in! Het was frambozen-ijs, met witte en bruine chocolademousse en een meringue. Ook hier zaten weer heerlijke cressen bij!

Pure Passie - www.foodiemarjan.nl

Je haalt het vast al uit de woorden die ik gebruik? Maar dit restaurant ben ik echt fan van. Alles is heerlijk op smaak en ik raak dubbel zo enthousiast als de borden zo mooi opgemaakt zijn. Ook vind ik in dit restaurant de bediening altijd heel goed. Ze weten precies wat ze je serveren en zijn altijd even attent en vrolijk. Ook de bediening hoort tenslotte bij een avondje uit. Dus wat mij betreft echt een aanrader!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief met updates!

[mc4wp_form id=”3998″]

%d bloggers liken dit: