Lief dagboek #Juli16

IMG_1997Na het maken van deze blog begrijp waarom mijn broek weer wat strakker zit. Ik ben afgelopen maand echt vaak uit eten geweest. Ik wilde zeggen ‘té’ maar ik vind niet snel dat ik te vaak uit eten ga, doordeweeks heb ik tenslotte gewoon gekookt! Ben benieuwd hoe komende maand gaat verlopen 😉

Share a Perfect day

Deze maand begon met ‘Share a Perfect Day’. Via Tommies had ik kaartjes gehad om bij hun stand te gaan kijken. Toevallig had Suzanne die dag niks gedaan dus hebben we daar heerlijk op een bankje even zitten bijkletsen. Wat ik er van vond? Het was een soort openlucht huishoudbeurs, al ben ik daar nooit geweest. Maar dan denk ik toch iets ‘hipper’. Er stonden leuke foodstandjes, ook zeker naar mijn smaak, groente, smoothies en vegan. Maar er waren ook wat standaard merken als peijnenburg en bekende kledingmerken. Al met al een gezellige middag gehad! Het Westland liet zich daar ook goed zien met een mooie kraam van Tommies (Greenco)!

IMG_1561

IMG_1562 IMG_1563 IMG_1564 IMG_1566 IMG_1519 IMG_1520 IMG_1560 IMG_1546

Trouwjurken passen

Oké eindelijk was het dan zo ver, ik mocht jurken passen. Mijn meest strenge jury, Yvonne, Suus, Suus en moeders gingen mee. Ik denk dat de verkoopster de slechtste dag van haar leven heeft gehad, want de kritische jury hield het niet alleen bij blikken. Ik had punttieten, dikke armen, was te stijfjes en niks was goed genoeg. Totdat moeders en Suus in een rek ergens verstopt een jurk vonden, die ik volgens de verkoopster echt niet wilde hebben. Nou je raad het al, die jurk gaat het worden! Er moet nog wel wat aan geknutseld worden, maar ik heb hem! Thanks dames! Nu nog 9 maanden wachten 😉

IMG_2274 IMG_2273

Amsterdam met Jeff en Lon

De vakantie voor dit jaar is nog niet eens geweest maar we zijn al aan het plannen voor volgend jaar. Na het plannen was het natuurlijk tijd om wat te eten. Dus vertrokken Steef en ik met Jeff en Lon naar Amsterdam om naar Trek te gaan. Heerlijk om daar lekker mensen te kijken, wat te kletsen en allerlei lekkers naar binnen te werken. En de bestemming? Die weten we nog niet, ik verwacht ergens in Afrika. Nu eerst nog even wachten tot we saampjes naar China gaan!

IMG_2272IMG_1997

Burgers eten in Rotterdam (schoenen zoeken)

Deze maand bestond echt alleen uit eten. We waren op zoek naar wandelschoenen en hardloopschoenen (voor Steef). Helaas pindakaas, alle winkels in Rotterdam zijn drie keer op z’n kop gekeerd, maar we konden ze niet vinden. Dan gaan we toch weer ergens op het terras zitten? Hebben we tenminste nog wat uitgegeven :P. Oh en schoenen hebben we. We gingen even kijken bij de enige sportzaak in Maassluis en daar hebben we in één keer alles. Daar ga ik dus volgende keer gewoon eerst heen!

IMG_2009IMG_2003 IMG_2004

Strand

Deze maand hadden we al weer wat meer stranddagen dan de maand hiervoor JEEJ! Ik ben namelijk echt fan van het strand, niet om dagen te bakken. Maar gewoon lekker op het terras, met een kleedje picknicken of gewoon even wandelen!

IMG_2083 IMG_2182

Uit eten Rosso

Vlak bij de Kop van Zuid in Rotterdam zit het scheepsvaartkwartier. Eigenlijk vind ik dit samen toch wel één van de mooiste plekjes in Rotterdam. We gaan hier vaak wandelen in het park bij de Euromast of langs het water. En waar we dan wat gaan eten? In het Westelijk Handelsterrein.  Rosso waren we al heel lang niet geweest, tijd dus om ook daar weer eens heen te gaan. Het is wel wat duurder dan de meeste restaurants waar ik heen ga. Maar soms moet dat kunnen!

IMG_1578IMG_1607 IMG_1609 IMG_1608 IMG_1606 IMG_1605 IMG_1604

Uit eten Scheveningen (Mood Beach)

Alsof die broek nog niet strak genoeg zat vonden we het op een vrijdagavond ook nog tijd om naar Scheveningen te gaan. Heb jij zin om te koken? Nee! Ik ook niet! Oké…… dan gaan we maar weer op pad ;). En slibtongetjes bestel ik echt altijd als ze ergens op de kaart staan! Ps. de bedieningen hier was ook super leuk, lekker losjes, attent en past compleet bij het plaatje!

IMG_2271 IMG_2167 IMG_2270

Swan Market

De laatste dag van deze maand ging ik met Yvonne naar de Swan Market, daar heb ik een losse foto blog over gemaakt!

Swanmarket Den Haag - www.foodiemarjan.nl

Mijn favo recept van juli

IMG_1497

Dat waren toch echt wel deze pindakaasbonbons. Reuze simpel, maar onwijs lekker. En met een tip van een lezer, ook nog lekkerder met pindakaas met zeezout! Hmmmm….

Tot volgende maand!

foodiemarjan

4 gedachten over “Lief dagboek #Juli16”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: