Trouwbeurzen, hot or not!?

Bruidsbeurzen - www.foodiemarjan.nlNaast mijn recepten, wat echt wel de basis is van mijn blog vind ik het ook leuk om afentoe een persoonlijk blogje met jullie te delen! Voor iedereen die het nog niet weet ūüėČ 01-01-2016 is er een verlovingsring om mijn vinger geschoven. Als je me wat beter kent, weet je dat ik dat echt heeeeeul¬†graag wilde.

Dus kon het plannen beginnen! Het gaat pas gebeuren in april/mei 2017, dus ik heb lekker de tijd om onbeperkt plaatjes te kijken, van plan te veranderen en niet te weten wat voor locatie ik wil! Als je sneller trouwt moet je wel knopen door hakken, maar ik kan nog lekker uitstellen en zes keer van idee veranderen ;).

Maar naast online kijken zijn er ook trouwbeurzen waar je idee√ęn kunt¬†opdoen. En natuurlijk moest ik daarheen. Stefan vond eentje genoeg, maar gelukkig wilde mijn moeder en¬†Suzanne een keertje mee.¬†Drie trouwbeurzen stonden er dus op het programma, Weddingfair(met Stefan), Engaged (met m’n moeder) en Love & Marriage beurs (met Suzanne).

Weddingfair

Bij de eerste beurs zijn je verwachtingen natuurlijk hoog! Want ik had internet al afgezocht en de reacties waren positief, dan moest het wel leuk zijn. Het weer zat al niet mee, we liepen in de pisregen door Amsterdam te struinen, liepen natuurlijk verkeerd en gluurde nog een rode kamer in maar kwamen toen snel bij de kerk! We werden daar gelijk heel vriendelijk ontvangen door 2 gastvrouwen! Drie meter verder liepen we recht in de armen van een BABS, die een stoffig huwelijk met ons wel zag zitten, wij niet met haar.

De volgende stop was een juwelier, heel aardige mensen, alleen dacht hij dat ik een smaragd in mijn ring had, foute gok ;)! Maar foutjes zijn menselijk, dus hun naam was het bewaren waard! Bij de taarten aangekomen stond de bakker ruzie te maken met een potenti√ęle klant, ze wilde de taart voor haarzelf, niet voor haar gasten. En hij probeerde maar te achterhalen hoeveel gasten er waren, want anders wist hij niet hoe groot hij de taart moest maken.

Al met al hebben we ons kostelijk vermaakt met alles wat we zagen, maar dit was niet de trouwbeurs zoals ik had verwacht dat een trouwbeurs zou zijn. Helaas pindakaas, misschien had iedereen wel last van het weer…..

Engaged

Hier had ik toch wat beter mijn huiswerk gedaan en de foto’s van deze beurs waren veelbelovend. Mijn moeder had nog een lunch van me tegoed dus het leek me leuk de beurs te combineren met een dagje Delft. Zo gezegd. zo gedaan. Omdat ik bang was voor drukte waren we lekker op tijd en dat was fijn want het beloofde een mooie dag te worden.

Deze beurs was heel anders dan mijn eerste beurs. Dat had denk ook te maken met de prachtige locatie! De standhouders hier binnen paste veel beter bij mijn wensen, het was allemaal wat meer vintage en romantischer. Er staan veel eenmansbedrijfjes en specialisten die hun vak echt heel leuk vinden en dat straalt de hele beurs dan ook uit. Het meest fan was ik van Eva, Eva is goudsmid en maakt echt prachtige dingen! Let wel op als je naar deze beurs gaat dat je vooraf een kaartje koopt en dat hij niet zo groot is als trouwbeurzen zoals Love & Marriage. Het is gewoon een knusse beurs waar ik veel idee√ęn heb op gedaan!

Bruidsbeurzen - www.foodiemarjan.nl
Wist je dat je op deze locatie in Delft ook je trouwfoto’s kunt laten maken?

Bruidsbeurzen - www.foodiemarjan.nl

Bruidsbeurzen - www.foodiemarjan.nl

Trouwbeurzen - www.foodiemarjan.nl
Bron; www.girlsofhonour.nl

Love & Marriage beurs

Het leuk was dat we deze beurs konden combineren met een dagje shoppen in Utrecht! De laatste tijd ben ik veel in Utrecht voor mijn werk, maar shoppen doe ik er eigenlijk nooit, wat ik wel zou willen! Zoals ik net al zei bij Engaged, de L&M beurs is groot, heel groot!

Het leuke hiervan vond ik vooral de jurken. Er stonden heel veel paspoppen met jurken en er was gewoon een modeshow van een uur waarbij we echt meer dan 125 jurken en ik denk ook wel 50 pakken gezien hebben. Ook voor de moeders van de bruid waren er een aantal voorbeelden. Na de modeshow zijn we eigenlijk gelijk de stad in gegaan en laat ik daar nou net de schoenen gevonden hebben ik die ik al maanden zocht :)!

Trouwbeurzen - www.foodiemarjan.nl
Bron; www.trouwplannen.nl

Trouwbeurzen - www.foodiemarjan.nl

Trouwbeurzen - www.foodiemarjan.nl

Trouwbeurzen - www.foodiemarjan.nl

Trouwbeurzen - www.foodiemarjan.nl

Mijn ideale trouwbeurs?

Dat zou een combinatie zijn van de modeshow van L&M en Engaged. Dus als die nog een keer ergens oppopt dan ga ik daar zeker heen!

Mijn grootste ergernissen op trouwbeurzen?

  • EN WIE IS DE GELUKKIGE!? Net of Suzanne die naast me liep ongelukkig is.
  • Mensen die zo fan van zichzelf zijn dat ze niet door hebben dat ik echt geen interesse heb in een fotograaf van ‚ā¨ 2500,-

Dingen waar ik echt wel blij van werd op trouwbeurzen?!

  • Heb je nog geen jurk, dan is een modeshow een goede manier om te zien wat je wel en niet leuk vind. Het is toch anders als de jurk langs je loopt of dat je hem op een plaatje kiest.
  • Combineer je het met een leuke stad dan heb je gewoon een leuk dagje uit!
  • Verwacht niet dat je na een beurs je hele bruiloftsplanning hebt, maar je gaat wel met heel veel idee√ęn naar huis.
  • Dingen die je in je hoofd had zie je ergens staan, dan weet je nog beter of het wel of niet wat voor je is!
  • Je krijgt een hoop flyers mee, een groot deel gooide ik gelijk weg. Maar er zaten een aantal handige kortingscodes en mooie tijdschriften tussen!

Wat zijn jouw ervaringen met trouwbeurzen?

Of heb je nog ander tips?

Ik hoor het graag!

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: