Weg in eigen land; Alkmaar en Bergen

alkmaar

Ik ben dol op eten, als ik een weekendje weg ga ga ik als eerst kijken wat voor leuke restaurantjes er zijn waar ik lekker kan eten. Op nieuwjaarsdag ging ik een weekendje naar Bergen (aan zee) en Alkmaar. En dat is zeker aan te raden!

Na een oudjaarsnacht hadden we ‘s avonds niet veel zin meer om het hotel uit te gaan. En dat bedachten we niet als enige want het restaurant van het hotel waar we zaten (Blooming) zat tot de nok toe vol. Maar de bediening leek daar geen stress van te krijgen want ze bleven heel vriendelijk en hadden ook nog tijd voor een grapje her en der. Ik had een heerlijke risotto die aan onze tafel werd afgemaakt in een halve kaas! Mocht je in dit hotel blijven slapen raad ik je zeker aan om er te eten want ook de eend van Stefan en onze voorgerechten een courgette en een vissoep waren zeer geslaagd!

IMG_0373
Heerlijk koffie drinken in de lobby!

Ontbijten in een hotel is meestal al een feestje, maar ook hier overtroffen ze mijn verwachtingen. Er stond heerlijk vers fruit, zelfs verse ananas en de boterhammen mocht je zelf snijden van diverse soorten brood.

Alkmaar

Alkmaar is op een kwartiertje rijden en als stad een beetje te vergelijken met Delft. Er zijn veel grachten met leuke winkeltjes en diverse restaurants. Het leuke van de winkeltjes vond ik dat het niet alleen grote ketens zijn, maar juist wat kleinere winkeltjes. Zo vonden we een heerlijk winkeltje waar ze heel veel soorten thee verkochten en we onze Sencha en Jasmijnthee weer konden aanvullen. Helaas hadden we wat veel regen, dus gaan we nog een keer terug om langer in de straatjes rond te dwalen!

65077283
Binnenstad van Alkmaar (bron; google maps)

Na wat googlen had ik besloten dat we bij ECHT gingen lunchen. Ook weer geen verkeerde keuze. Want hier stond de Sencha thee op de menukaart! Door de regen had ik het al aardig koud en had ik trek in een warme snack en daarom koos ik verder voor kroketten van aubergine op bruin desembrood en limoen aioli. Een heerlijk vullende lunch die ook nog eens heerlijk was!

IMG_0340
Auberginekroketten @ ECHT
IMG_0341
Sencha @ ECHT

Bergen

‘s Avonds wilde we wat dichter bij het hotel blijven en gingen we op zoek naar een restaurant in Bergen. Bergen zelf is een heel leuk klein dorpje met ook weer leuke winkels en nog veel meer restaurants. In eerste instantie had ik een leuk restaurant gevonden, maar we kwamen iets tegen dat er ook wel heel leuk uit zag. Vandaar dat we besloten bij Wonders te gaan eten. We hadden wat moeite om iets uit te kiezen, dus kozen we voor het gerecht met allemaal kleine hapjes. We vroegen nog aan de bediening of we een voorafje moesten nemen, gezien de grootte van het hoofdgerecht raadde ze ons dit af. Heerlijk, mensen die eerlijk zijn en niet alleen uit zijn op verkopen. Ook dit was weer heerlijk, maar wel iets minder gezond dan de lunch!

Naamloos
Diner @ Wonders

Natuur

Nu lijkt het of we alleen maar bezig zijn geweest met eten! En ja, we hebben veel gegeten, hoe kan het ook anders met een foodie ;). Maar, de omgeving is ook pracht, er is veel bos om in te wandelen, de duinen en het strand zijn dichtbij dus natuurlijk hebben we ook wat meters gemaakt om al dat eten er af te werken.

Zelf had ik het nooit bedacht om naar Bergen te gaan, maar nu staat het al weer op mijn lijstje om nog een keer terug te gaan! Alkmaar is trouwens ook heel leuk om een dagje heen te gaan, je hoeft natuurlijk niet een heel weekend op pad!

0 gedachten over “Weg in eigen land; Alkmaar en Bergen”

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: