Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nlDe laatste weken was ik weer lekker druk geweest, dus toen ik een uitnodiging kreeg voor een yoga weekend op Natuurcamping de Lemeler Esch wist ik niet hoe snel ik er heen moest gaan!

Nu moet zo’n weekend ontspannen beginnen, maar nadat ik 1,5 uur had gewacht op Stefan die in de file stond (lang leve de A4) was ik nog harder toe aan dit weekend! Nu was ik met mijn ouders altijd al gewend om op campings te staan waar er veel ruimte om ons heen was. Ik was dus benieuwd op wat voor camping ik terecht zou komen.

Aangekomen op de camping werd we naar een eigen veld gebracht met een eigen badhuis. En het verbaasde me hoe ruim dit opgezet was. Er werd zelfs heel duidelijk gezegd, ga maar goed tussen die twee tenten in staan, zodat er aan beide kanten nog flink wat ruimte over blijft. Geen hutje mutje camping dus! Heerlijk!

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nlSoms kan ik lekker dommig doen, ik merkte namelijk op dat het zo lekker rustig was, dus dat er wel veel mensen zonder kinderen zouden zijn op de camping. Niets was dus minder waar, er waren ook gewoon gezinnen met kinderen. Dat is juist de kracht van deze camping, ouders kunnen lekker naar de yogalessen terwijl er daarnaast ook voor kinderen genoeg leuks te beleven is. Er zijn speurtochten, optredens, spelletjes en veel meer kinderdingen waar ik me niet mee bezig houd ;). Maar wel op een manier zodat ook wij zonder kinderen gewoon echt onze rust konden vinden tijdens het Yoga Camp.

Het is in de ochtend en aan het einde van de dag mogelijk om de yogales te volgen. Je boekt het of gewoon al bij je Yoga Camp, maar als je op de camping staat kun je ook de lessen los volgen. Als yoga-beet was ik erg blij met de yogajuf die ik had. Irene gaf extra aandacht aan de mensen die wat minder (lees in mijn geval: weinig) yoga-techniek hadden. Zonder dat ze de hele tijd mijn naam noemde had ik duidelijk door dat ze mij bedoelde toen ze het over doorgestrekte knieën had of zei dat je goed op je schouders moest letten.

Nu wil ik de verwachtingen niet te hoog leggen, maar volgens de site kon je per dag 2,5 uur yogales volgen. Maar bij mij liep de les lekker wat uit en sloten we heerlijk af met ontspanningsoefeningen en een kopje thee. Stefan zei na het weekend tegen me dat ik dit maar eens vaker moest doen, want hij had mijn voorhoofd nog nooit zo rimpelloos gezien. Het is zeker niet mijn laatste yoga weekend en ik ga in de sportschool de yogalessen ook maar weer eens oppakken.

De camping heeft een eigen restaurant en een winkeltje waar je een heerlijk ontbijtje kunt halen of een lekker flesje wijn voor als je bij de tent zit. In ons geval ook erg prettig dat we er tijdens een regenbui op de veranda droog een lekkere cranberrymuffin met een sapje konden nemen.

Omdat we ook nog de stad in wilde en we eerder weggingen heb ik helaas de kookkunsten van Basil gemist, wat volgens mijn buren op de camping echt wel een gemis was. Maar wie weet kom ik nog eens terug om dat te proberen.

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

Wij stonden lekker op de camping, wat goed uitkwam want ik kon mijn tent nog even testen voor Lowlands op weerbestendigheid. Wat hard nodig bleek want en het yoga weekend en het Lowlands weekend waren lekker nat. Maar als je niet van kamperen houdt kun je ook kiezen voor deze leuke huisjes op de camping.

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

In Ommen gingen we op zoek naar een leuk tentje om te lunchen, zo vonden we An&Ien in het centrum van Ommen. Een combinatie van een lunchroom en een winkeltje. Waarbij een gepassioneerde dame je lunch vers voor je maakt en dat proef je! Bij de koffie krijg je een schattig potje met zelfgemaakte koekjes en de soep zit in weckpotjes, ik ben fan!

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

En in de avond was het lekker tijd voor cocktails en mosselen bij Restaurant Jipp!

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

Breng ook zeker een bezoekje aan de stad Zwolle, hier wil ik zelf ook nog een keer terug. Toen wij er waren was het kermis, ja ik had mijn huiswerk iets beter moeten doen. Rustig op een terrasje zitten was er dus niet bij, dan maar lekker even winkelen! Dat is goed gelukt ;).

Yoga weekend @ camping de Lemeler Esch - www.foodiemarjan.nl

Het bezoek aan deze camping brachten wij op uitnodiging van Natuurcamping de Lemeler Esch.

 

 

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

%d bloggers liken dit: