Waar worden de beste keukenmessen gemaakt?

Messen worden vervaardigd in verschillende landen, zoals Japan, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Een hoogwaardig en scherp keukenmes is een van de beste manieren om een betere thuiskok of een efficiëntere professionele chef-kok te worden. We kunnen een vergoeding verdienen als je via links in dit bericht koopt (zonder extra kosten voor jou). Als het gaat om keukenmessen, is het merk belangrijk.

De beste merken hebben een lange staat van dienst in het produceren van scherpe, stevige, goed uitgebalanceerde en elegant ontworpen messen. Velen beweren de beste te zijn, maar weinigen hebben de loyale klanten, onderscheidingen en een lang leven om het te bewijzen. Dus, welke merken keukenmessen zijn het beste? En wat maakt ze beter dan de anderen? Aan het einde heb je alle belangrijke feiten om te beslissen welk merk het beste bij je past. Als je serieus bezig bent met het vinden van het juiste merk voor je behoeften, raad ik je ten zeerste aan de hele gids te lezen.

Wusthof is het beste Duitse keukenmessenmerk vanwege zijn hoogwaardige materialen, innovatieve productieprocessen, functioneel ontwerp en duurzaamheid. Henckels is het meest bewezen keukenmessenmerk vanwege zijn consistente en innovatieve benadering van het maken van messen, waardoor ze al meer dan 280 jaar bovenop de bestekindustrie staan, een van de oudste merken in alle industrieën. Shun is het beste Japanse keukenmessenmerk vanwege zijn innovatieve benadering van materialen en constructie, prachtige mespatronen en toewijding aan het handhaven van oude tradities voor het maken van messen (zoals het handmaken van elk mes). Victorinox is het merk met de beste prijs-kwaliteitverhouding vanwege de vlijmscherpe randen, ongelooflijk comfortabele handgrepen en relatief lage kosten.

Wusthof is een van de meest gerespecteerde en erkende keukenmessenmerken ter wereld. Wusthof messen zijn de belichaming van Duitse techniek, vakkundig ontworpen, nauwkeurig vervaardigd en gebouwd om lang mee te gaan. Het in Duitsland gevestigde bedrijf in Solingen, dat sinds de oprichting in 1814 in familiebezit is, richt zich alleen op het vervaardigen en innoveren van keukenmessen, terwijl de meeste van zijn concurrenten keukenmessen aanbieden als onderdeel van hun productlijnen. Wusthof's bijzondere focus op messen stelt hen in staat om voorop te blijven lopen op het gebied van productie, technologie en ontwerp.

Bekijk de geboorte en een Wusthofmes in deze video. Zoals u zult zien, is het produceren van elk mes een arbeidsintensief proces in meerdere stappen. Het vereist geavanceerde robotica en bekwame ambachtslieden om ervoor te zorgen dat elk mes het opvallende, rode Wusthof-logo waard is. Laten we er nu eens in duiken en kijken wat Wusthof messen zo bijzonder maakt.

Wusthof maakt zijn messen van koolstofarm, roestbestendig roestvrij staal voor verhoogde hardheid, scherpere randen en glans. De Wusthof staalformule staat bekend als X50CrMoV15, een hoogwaardige legering die koolstof, molybdeen en vanadium omvat. Wusthof handvatten zijn ofwel vervaardigd met duurzaam hout zoals Richlite (houtcomposiet) of Grenadill (African Blackwood), of synthetisch materiaal dat bekend staat als polyoxymethyleen (POM), afhankelijk van de collectie. Alleen de collecties Wusthof Epicure en Wusthof Ikon zijn voorzien van natuurlijke houten handgrepen; de rest is van synthetisch materiaal.

POM, een extreem duurzaam plastic van voedingskwaliteit, heeft een strakke moleculaire structuur, die het beschermt tegen beschadiging door vocht of blootstelling aan hoge hitte. Als het gaat om design, zijn Wusthof messen zowel elegant als functioneel. Hieronder vindt u een blik op het koksmes uit enkele van de meest populaire Wusthofcollecties. Zoals u kunt zien, zijn de messen vrijwel identiek in alle collecties.

Maar er zijn enkele subtiele verschillen. Sommige collecties hebben bijvoorbeeld een volledige steun (het dikke deel van staal tussen het mes en het handvat), terwijl andere een halve steun hebben. Sommige collecties hebben drie zichtbare klinknagels, terwijl andere twee of geen. Terwijl Wusthof al zijn handgrepen ontwerpt voor ergonomisch comfort en controle, is elke collectie uniek.

Zoals je kunt zien, heeft dit mes een glad zwart handvat met een volledige steun en tang (het deel van het lemmet dat door het handvat loopt). De Wusthof Crafter collectie is waarschijnlijk de meest unieke qua design. Deze collectie is voorzien van handgrepen van gerookt eiken en drie koperen klinknagels, waardoor het een unieke rustieke uitstraling krijgt. Wusthof scherpt zijn messen tot een snijhoek van 14 graden per zijde voor een totale snijhoek van 28 graden.

Houd er bij het verkennen van opties rekening mee dat hoe lager de hoek, hoe scherper de rand. Veel merken keukenmessen slijpen hun randen tussen 17 en 20 graden per zijde. Dus op 14 graden zijn Wusthofmessen scherper dan gemiddeld. Wusthof's messen in Aziatische stijl, waaronder Santokus en Nakiris, dragen een ultrascherpe randhoek van 10 graden aan elke kant (20 graden totaal).

Wusthof tempert zijn gesmede messen tot 58 op de Rockwell Scale, een benchmark die door messenfabrikanten wordt gebruikt om de hardheid te meten. Hardere messen kunnen een scherpere rand verdragen en behouden de scherpte na verloop van tijd beter. Maar staal dat te hard is, zal eerder schilferen, dus het vinden van de juiste balans is belangrijk. Over het algemeen zou alles van 55 tot 60 prima moeten werken als het gaat om keukenmessen.

Als je geïnteresseerd bent in Wusthof, maar niet zeker weet welke collectie je moet kiezen, raad ik Wusthof Classic ten zeerste aan. Het is niet voor niets de best verkochte collectie van het merk. Wusthof Classic-messen hebben een strakke, eenvoudige uitstraling, comfortabele handgrepen en extreem duurzame messen. De blootgestelde steun aan het uiteinde van het handvat geeft het balans en aanwezigheid, en de African Blackwood drievoudig geklonken handvat maakt het een gespreksstuk op je aanrecht.

De ergonomische handgrepen van gerookt eikenhout zijn bevestigd aan de gesmede messen door drie koperen klinknagels. Deze messen hebben dezelfde traditionele vorm als Wusthof Classic, maar de houten handgrepen geven ze een natuurlijkere, elegantere uitstraling. Alle Wusthof messen hebben een beperkte levenslange garantie, die defecte artikelen dekt, maar geen messen die beschadigd zijn door normale slijtage of oneigenlijk gebruik. Als Wusthof het artikel niet langer produceert, zullen ze het geval per geval vervangen door iets van vergelijkbare of gelijke waarde.

Het lijdt geen twijfel dat Wusthof-messen duur zijn. Met de juiste zorg zullen ze echter tientallen jaren meegaan, dus de totale eigendomskosten zijn vrij laag. De prijzen variëren afhankelijk van de collectie en het type constructie. Wusthof gesmede messen (Classic, Epicure, Ikon, Classic Ikon, Grand Prix II, Crafter) zijn meestal behoorlijk duur omdat ze een uniek productieproces in 40 stappen doorstaan.

Wusthof gestempelde messen (Gourmet) zijn zuiniger omdat het productieproces minder intensief is, slechts 14 stappen. Wusthof heeft een lange lijst met onderscheidingen en vermeldingen van culinaire experts over de hele wereld. Wusthof is zonder twijfel een van de beste keukenmessenmerken ter wereld. Het bedrijf hanteert de hoogste normen op het gebied van inkoop van grondstoffen, productie en ontwerp.

De kenmerken van het merk zijn precisie, vakmanschap en superieure controle. Ik gebruik al jaren Wusthof messen in mijn keuken. Het is een merk dat ik iedereen zonder aarzeling zou aanbevelen om alle redenen die ik zojuist heb behandeld. Johann Peter Henckels startte Zwilling J, A.

Henckels terug in 1731 door, waardoor het een van de oudste en meest bewezen merken ter wereld is. Het bedrijf heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Solingen, maar ze hebben ook wereldwijde productie- en operatiecentra in Frankrijk, Italië, Japan, België en nog veel meer landen. Henckels is een vooraanstaande maker van bestek, maar produceert ook kookgerei, keukengereedschap, tafelbladartikelen en persoonlijke verzorgingsartikelen. Na meer dan 280 jaar in de messenmakerij, zou ik zeggen dat ze de moeite waard zijn om naar te kijken als je op zoek bent naar het beste keukenmessenmerk.

Als je wilt zien hoe Wusthof en Zwillinghet tegen elkaar opnemen, bekijk dan mijn gedetailleerde vergelijking. Laten we voorlopig eens nader bekijken wat Zwilling J, A. Henckels keukenmessen te bieden hebben. Zwilling maakt zijn messen van Duits roestvrij staal, een roestbestendige, koolstofarme legering met superieure scherpte en randbehoud.

Er zijn meer dan een dozijn Zwilling collecties, en de meeste zijn voorzien van synthetische of houten handvatten. De Pro Holm Oak-collectie heeft prachtige mediterrane Holm Oak handvatten, die lichtgekleurd en natuurlijk uitziend zijn. De Kramer Meiji-collectie heeft PakkaWood handvatten, een donker hout met duidelijke korrels. Afhankelijk van de Zwilling lijn die u kiest, zijn er veel mesontwerpen en vormen.

Sommige messen, zoals Kramer Euroline, hebben een Damascus-ontwerp, een 100-laags golvend Chevron-patroon dat een stalen kern beschermt. Andere lijnen, zoals de Zwilling Pro, hebben een eenvoudiger en klassiek ontwerp. Hier volgt een korte blik op het ontwerp van andere populaire Zwilling-collecties. Zwilling handvatten dragen een kenmerkende curve vlak voor de billen, die niet alleen een mooi designelement is, maar ook een functionele toevoeging, het biedt een plek voor je pinkvinger om te rusten en voorkomt dat je hand wegglijdt.

Handgrepen zijn geklonken of permanent verlijmd. Zwilling gesmede messen worden geslepen tot 15 graden per zijde voor een totale randhoek van 30 graden, een iets grotere hoek dan Wusthof, maar niet veel. Vergeet niet dat hoe hoger het gradenhoeknummer, hoe minder scherp het mes. Zwilling messen hebben een Rockwell-hardheid van 57, een indicator van hoe goed een messenmerk zijn snijkant behoudt.

Voor perspectief scoort Wusthof een 58 op de Rockwell-schaal. Hoe hoger het getal, hoe harder het mes, maar het hoge aantal vermindert ook de duurzaamheid. Bij het winkelen voor keukenmessen is alles in het 55-60-assortiment ideaal. Het navigeren door alle messencollecties van Zwilling's kan verwarrend en overweldigend zijn.

Dus, laat me het vereenvoudigen en je mijn aanbeveling geven. De meest populaire Zwilling collecties, en de twee die ik aanbeveel, zijn de Pro en Pro „S. Beide hebben een klassiek bladprofiel in westerse stijl gemaakt van koolstofstaal en een voorgevormd, drievoudig geklonken zwart handvat. Je kunt beide collecties kopen als losse stukken of sets variërend van twee stuks tot meer dan 15 stuks.

Het belangrijkste verschil tussen Zwilling Pro en Pro „S is dat de Pro een halve bolster heeft waarmee je de hele rand kunt slijpen, terwijl de Pro „S een volledige steun heeft die voor meer balans zorgt en je hand beschermt tegen glijden op het mes. Bekijk mijn diepgaande vergelijking van deze twee populaire Zwilling collecties als je een kijkje wilt nemen. Henckels biedt een beperkte levenslange garantie, die de volledige vervangingskosten dekt van defecte producten die u koopt via Zwilling/ of een door Zwilling-geautoriseerde verkoper. Individuele stukken beginnen minder dan honderd dollar, maar sets variëren van honderden tot duizenden, afhankelijk van de collectie en het aantal messen in de set.

Over het algemeen zijn de collecties Zwilling Pro Holm Oak en Zwilling Kramer Meiji de duurste vanwege hun unieke houten handvatten. De Pro-, Pro „S- en Four Star-collecties zijn betaalbaarder, maar nog steeds prijzig in vergelijking met merken als Cuisinart. Als je bereid bent prestaties en duurzaamheid een beetje op te offeren, is de gestempelde messencollectie van de Zwilling's, Gourmet, verreweg de goedkoopste. Maar het zijn niet alleen alledaagse klanten die dol zijn op Zwilling messen.

Het merk krijgt behoorlijk wat lof van culinaire experts, en de messen staan bovenaan of in de buurt van de meeste „best of lists”. Als u op zoek bent naar een set messen van een merk dat zijn waarde al honderden jaren op de markt heeft bewezen, moet u Zwilling J, A sterk overwegen. Henckels-messen zijn scherp, uitgebalanceerd en gebouwd om lang mee te gaan. De zwarte of houten handgrepen geven Zwilling messen een klassieke, tijdloze look die bij elke keukenstijl past.

Kortom, als je van messen in Duitse stijl houdt, Zwilling J, A. Heckels is samen met Wusthof een van de beste merken die je kunt kopen. De verschillen tussen deze merken zijn klein en, wat je ook kiest, ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn. Laten we nu overstappen van Duitse messenmerken naar een van de meest unieke messenmerken in Japanse stijl ter wereld, Global.

De kracht achter Global Cutlery wordt gevangen in de glimlach van een man met een passie voor messen en een schijnbaar onuitputtelijke arbeidsethos. Door zijn samenwerking met Yoshikin, een metaalproductiebedrijf in Niigata, Japan, en visionair industrieel ontwerper, Komin Yamada, lanceerde Tsuchida het merk Global Cutlery met twaalf messen. In plaats van een ander mes in Japanse stijl op de markt te brengen, combineerde Yamada Japanse precisie en Duitse duurzaamheid om een mes te produceren dat de bestekwereld nog nooit eerder vlijmscherp, uitgebalanceerd, stijlvol en duurzaam had gezien. Wereldwijde messen, met innovatieve randen en balancering, worden nog steeds vervaardigd in Niigata, Japan.

De messen zijn vervaardigd volgens de eeuwenoude traditie van de Samoerai-krijger, sterk, exact en slecht scherp. Wereldwijde messen hebben een aparte uitstraling die meteen opvalt. In plaats van een synthetisch of houten handvat aan het mes te hebben vastgeschroefd met stalen klinknagels zoals de meeste premium keukenmessen, zijn Global-messen van roestvrij staal van de punt van het mes tot het uiteinde van het handvat. Hoewel ze uit één stuk lijken, zijn het stalen blad en de handgreep aan elkaar gelast op het verbindingspunt en zijn de holle handgrepen gevuld met zand om het perfecte gewicht en balans te bereiken.

Sommige mensen houden van deze look van Global-messen, terwijl anderen de voorkeur geven aan iets traditioneler. Maar één ding is zeker, ze vallen op en zijn gedenkwaardig. In de afgelopen decennia zijn Global messen populair geworden en tegenwoordig worden ze gebruikt in chique restaurants, op kookshows en door topkoks zoals Ludo Lefebvre. Laten we eens nader bekijken wat Global tot een van de beste merken keukenmessen maakt.

Global messen en handgrepen zijn gemaakt van CROMOVA 18 roestvrij staal, een legering die chroom, molybdeen en vanadium bevat. Deze combinatie levert de ideale hardheid, verbetert het vasthouden van randen en is bestand tegen roest. Dit speciale staal bevat 18% chroom, wat het belangrijkste ingrediënt is dat het staal „roestvrij staal” maakt. Daarentegen bevat het staal dat Wusthof gebruikt om zijn messen te maken slechts 15% chroom.

Global-messen zijn dus beter bestand tegen vlekken dan de meeste merken, althans op papier. Wereldwijde messen hebben een ongelooflijk uniek en modern ontwerp. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat het uiterlijk van dit merk polariserend is. Sommige mensen vinden het geweldig hoe schoon, strak en modern Global-messen eruitzien.

Anderen geven de voorkeur aan de textuur en esthetiek van een zwart synthetisch of natuurlijk houten handvat tegen een glanzend stalen lemmet, de look die je krijgt bij merken als Wusthof en Zwillingling. Zoals je kunt zien, is het mes van roestvrij staal, van boven naar beneden. De messen hebben een geleidelijke naar binnen buigcurve, ideaal om te snijden en voedsel gemakkelijk te laten glijden tijdens gebruik. Het patroon van verzonken stippen of kuiltjes op de handgreep van het handvat is een iconisch kenmerk van het merk.

Global maakt zijn ergonomisch ontworpen handgreep uit twee stukken identiek roestvrij staal. Ze lassen de twee stukken aan elkaar om een holle kamer te vormen die ze vullen met zand voor balans en gewicht. Nadat de handgreepdelen zijn gesmolten, lassen ze het gestempelde mes aan het handvat. Global heeft een handvol collecties met subtiele ontwerpverschillen, maar ze hebben allemaal lange snijkanten en geen steun.

Elk mes heeft een veilige plek om de duim te laten rusten die zich ver van het lemmet bevindt. Eén collectie, SAI, heeft een getextureerd mes dat zo is ontworpen dat voedsel niet blijft plakken tijdens het snijden. Hier volgt een korte blik op elke Global-collectie (naast SAI, die je hierboven kunt zien). Wereldwijde messen hebben een recht, tweesnijdend breed lemmet, merkbaar scherper dan de afgeschuinde randen die standaard zijn voor veel westerse en Europese keukenmessen.

Global beweert dat de „rechte rand” resulteert in een dramatisch scherper mes dat langer scherper blijft. In de onderstaande afbeelding ziet u het verschil tussen rechte en afgeschuinde randen. Global Classic en Global Ukon messen worden geslepen tot een scherpe hoek van 15 graden per zijde (30 graden totaal), terwijl SAI- en NI-messen een hoek van 12,5 graden per zijde hebben (25 graden totaal). Wereldwijde messen zijn gehard tot tussen 56 en 58 op de Rockwell-schaal, wat een ideale beoordeling is voor keukenmessen omdat het een delicaat evenwicht vindt tussen duurzaamheid en randbehoud.

In tegenstelling tot Wusthof en Zilling, die verschillende messencollecties aanbieden, heeft Global slechts vier Classic, NI, SAI en Ukon. Hoewel alle vier de collecties indrukwekkend zijn, is Global Classic verreweg het populairst (zie op Amazon). Met de Classic-collectie krijgt u de kenmerkende roestvrijstalen handgreep, iconische slipbestendige kuiltjes over het hele oppervlak van het handvat, vlijmscherpe rechte rand en convex bladprofiel. Zijn de andere collecties het bekijken waard? Absoluut.

De NI-, SAI- en Ukon collecties lijken zelfs erg op de Classic. Het belangrijkste verschil zit in het ontwerp van het handvat. De Classic-collectie heeft kuiltjes over het hele handvat, terwijl de NI-collectie twee rijen kuiltjes heeft aan de rugzijde van het handvat, en de Ukon collectie heeft drie rijen kuiltjes aan de randzijde van het handvat. De SAI-collectie is het meest uniek met één rij kuiltjes op het handvat en een gestructureerd lemmet gemaakt van drie lagen staal.

Het ontwerp is mooi, maar een beetje te flitsend naar mijn smaak voor ieder van hem. Het andere verschil is dat de Classic-collectie meer dan 40 individuele messen en verschillende messensets beschikbaar heeft, terwijl de andere drie minder opties hebben gecombineerd. Dus als je op zoek bent naar een complete set, kun je het beste de Classic. Bekijk mijn diepgaande vergelijking van Global UKON vs.

Global biedt een beperkte levenslange garantie en vervangt elk defect mes, maar zal geen enkele garantieclaim honoreren die voortvloeit uit misbruik, ongevallen of slecht onderhoud. Wereldwijde messen zijn aan de dure kant, maar ze zijn goedkoper dan sommige van Wusthof of Zwilling J, A. Kijk eens naar Global-messen en je kunt snel zien dat ze anders zijn dan de meeste merken. Sommige mensen houden van de strakke en moderne uitstraling van de volledig roestvrijstalen messen, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer traditionele stijl, zoals Wusthof en Zwillingé.

Bottom line Global is een van de beste merken keukenmessen vanwege de hoogwaardige materialen (COMOVA1), uniek staalontwerp, vlijmscherpe randen en relatief lage kosten. Elk Shun-mes wordt handgemaakt in Seki City, Japan, een regio die al meer dan 800 jaar de thuisbasis is van de beste Japanse messenmakers. De kenmerken van het merk zijn innovatie, variëteit, schoonheid, precisie en hoge prestaties. Shun gebruikt een verscheidenheid aan zeer verfijnde „superstaalsoorten” om elk blad te vervaardigen.

Deze staalsoorten bieden Shun-messen superieure scherpte, randbehoud en vlekbestendigheid. De handgemaakte messen zijn voorzien van verschillende Damascus en gehamerde patronen die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook luchtzakken bieden die helpen bij het vrijkomen van voedsel, waardoor snijden en hakken moeiteloos wordt. De prachtig ontworpen handgrepen zijn gemaakt van ultraduurzaam met hars behandeld hout of synthetische materialen, en ze zijn ontworpen om te lijken op oude Japanse zwaarden. Bottom line Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudig ontworpen mes in westerse stijl, blijf dan bij Wusthof en Zwillingling.

Maar als je van het ontwerp en de functies in Japanse stijl houdt, is Shun het beste merk op de markt. Laten we nu eens kijken naar de details over wat dit merk zo uniek maakt. In de eenvoudigste bewoordingen zijn superstaallegeringen van roestvrij staal met een hoog koolstofgehalte dat leidt tot de superieure hardheid, slijtage- en corrosiebestendigheid en schoonheid van het blad. Een ander uniek aspect van Shun-messen is dat het merk in sommige gevallen twee verschillende soorten staal gebruikt om één mes te maken.

Het Shun Sora Chef's mes heeft bijvoorbeeld een VG10-snijkern (rand), die vanadium bevat voor uitstekende scherpte en randbehoud. Voor het bovenste deel van het blad gebruiken ze Japans 420J roestvrij staal, dat corrosiebestendig en ultraduurzaam is. Shun messen zijn dunner en lichter dan de meeste van zijn concurrenten, maar ze zijn ook gemaakt van harder staal. Alle messen zijn van staal of composiettang voor balans, en de meeste collecties hebben een stalen dop op de meskolf.

De messen lijken meer op een kunstwerk dan op een snijgereedschap. De Classic- en Premier-collecties hebben een 69-laags lemmetoppervlak in Damascus-stijl, ideaal voor het afstoten van voedsel tijdens het snijden. Shun Classic is de populairste collectie van het merk. Het heeft een subtiel Damascus-lemmetpatroon en een elegant ebbenkleurig PakkaWood handvat.

De Premier-collectie heeft met tsuchime-afgewerkte of gehamerde messen voor een handgemaakte look en snelle functionaliteit voor het vrijgeven van voedsel. Ik heb onlangs een diepgaande vergelijking gepubliceerd van Shun Classic vs. Premier als je meer wilt weten over deze twee ongelooflijke collecties. De Sora-collectie biedt een drielaagse San Mai-rand, een oude Japanse geïnspireerde randconstructie met een hard midden en zachtere zijkanten ontworpen voor snelle en gemakkelijke snijklussen.

De handvatten van Shun variëren van donkere tot lichte tinten en hebben een glanzende of strakke houtkorrelige afwerking. De meeste collecties hebben een D-vormig ontwerp dat voorkomt dat het mes tijdens het snijden draait voor controle en stabiliteit. Daarentegen hebben de collecties Kanso en Sora taps toelopende handvatten en messenpeuken. Shun messen worden aan elke kant onder een hoek van 16 graden gesneden voor een totale randhoek van 32 graden.

Global messen worden daarentegen gesneden op 12,5 of 15 graden aan elke kant, afhankelijk van de collectie, dus Global messen zijn scherper dan Shun. Hoeken tussen 10 en 16 zijn ongelooflijk scherp, maar sommige redelijk geprijsde messen tussen 17 en 20 graden snijden nog steeds overal doorheen, je hoeft alleen maar wat meer kracht te gebruiken om echt stevig voedsel te doorbreken. Hard staal is goed voor twee dingen. Het kan een scherpere rand verdragen en kan die rand langer behouden.

Aan de andere kant is de kans groter dat harder staal schilfert. Om beschadiging van de rand te voorkomen, raadt Shun aan om een heen-en-weer snijbeweging te gebruiken in plaats van agressief naar beneden te drukken en te hakken, zoals je zou kunnen met een Duits mes. Shun Classic (zie op Amazon) is verreweg de meest populaire messencollectie. Messen uit deze collectie hebben prachtige met Damascus beklede messen met een VG-MAX snijkern.

Om het mes te maken, binden bekwame ambachtslieden 34 lagen Damascus-bekleding per zijde aan elkaar (68 totaal). Het Classic handvat is gemaakt van ebbenhout PakkaWood, een met hars behandeld hout dat duurzaam, vochtbestendig is en geen bacteriën bevat. Het donkere, ronde handvat is even comfortabel als mooi. Met de Shun Classic-collectie zijn er tientallen individuele messen en verschillende messensets beschikbaar.

Dus als je op zoek bent naar iets specifieks, zul je het vinden. Naast de Classic is Shun Premier een andere populaire keuze vanwege het unieke gehamerde uiterlijk, en Shun Sora is een hoogwaardige maar goedkope optie. Shun biedt een beperkte levenslange garantie voor zijn messencollecties. Deze garantie is alleen van toepassing op messen die zijn gekocht via geautoriseerde Shun-verkopers.

Zoals de meeste merken zal Shun elk product vervangen dat als defect wordt beschouwd, maar dit dekt geen normale slijtage, misbruik of schade als gevolg van slecht onderhoud. Over het algemeen is Shun een duur merk, maar naar mijn mening de prijs zeker waard. De premium materialen, het vakmanschap en het prachtige ontwerp van deze messen vragen om een hoge prijs. De prijs varieert per collectie en set.

Als je een beperkt budget hebt, is de Shun Sora de goedkoopste collectie. Als je het geld hebt om uit te geven, zijn Shun Premier en Shun Dual Core meestal de duurste. Je kunt de actuele prijzen van elke collectie op Amazon bekijken via de onderstaande links. Shun is een van de beste merken keukenmessen en heeft, zoals je net hebt geleerd, de onderscheidingen om het te bewijzen.

Maar is Shun het juiste merk voor jou? Hier zijn de belangrijkste punten die u moet overwegen voordat u Shun koopt. Bottom line Shun is het toonaangevende keukenmessenmerk in Japanse stijl en dat is al vele jaren. Deze handgemaakte messen presteren net zo goed als ze eruit zien, en om te zeggen dat ze verbluffend zijn, kan een understatement zijn. Victorinox, opgericht door Karl Elsener in 1884, begon als een snijwerkplaats in de stad Ibach-Schwyz, Zwitserland.

Elsener richtte zich op het creëren van kwaliteitsproducten en het stimuleren van de lokale economie. In 1897 creëerde hij vandaag een van de meest iconische producten in de wereldcultuur: het Zwitserse zakmes, een veelzijdig mes met meer dan 500 miljoen geproduceerde eenheden. Tegenwoordig is Victorinox een onafhankelijk familiebedrijf dat nog steeds zijn hoofdkantoor heeft in Zwitserland, maar over de hele wereld productielocaties heeft. Het merk is een gerespecteerde fabrikant van keuken- en professionele messen, horloges, geuren en reisuitrusting.

Het familiemerk van meerdere generaties blijft verbluffende, bekroonde gesmede en gestempelde keukenmessen produceren die populair zijn bij professionele en thuiskoks. Laten we dit legendarische merk eens nader bekijken. Victorinox maakt zijn messen van roestvrij staal dat bekend staat als martensitisch, een mengsel van koolstof, chroom en molybdeen. Deze make-up leent voor de corrosiebestendigheid, hardheid en duurzaamheid van het mes.

Victorinox messengrepen zijn van hout of synthetisch, afhankelijk van de collectie. De twee houten handvatten die Victorinox aanbiedt zijn walnoot en palissander; beide contrasteren prachtig met de schittering van de stalen messen. Deze handgrepen op basis van polymeer zijn ontworpen voor langdurige slijtage, hygiëne en ergonomisch comfort. Qua design biedt Victorinox veel variatie.

Grand Maitre is de enige gesmede messencollectie van Victorinox (de andere zijn gestempeld). Het heeft een volledige tangconstructie met een dikke bolster (het deel tussen het handvat en het mes). Het handvat is verkrijgbaar in zwart of palissander en heeft een lichte neerwaartse curve aan het uiteinde om je grip vast te houden. De messen van elke Victorinox-collectie hebben een unieke vorm, variërend van recht tot afgerond of naar boven gebogen.

De handgrepen zijn ergonomisch ontworpen met ofwel drievoudig geklonken hechting of geen zichtbare klinknagel. Elke collectie heeft een kenmerkende vorm van het handvat; geen twee collecties zijn hetzelfde. Opvallende collecties op het gebied van design zijn onder meer Rosewood en Swiss Modern. De Rosewood-collectie heeft donkere, glanzende houten handvatten en dunne en scherpe messen.

De Swiss Modern-collectie is voorzien van geometrisch gevormde handgrepen van Italiaans walnotenhout, een modern maar elegant profiel (toegegeven, ik ben geen fan van het Swiss Modern design). Als je een fan bent van kleuren, zul je genieten van het scala aan tonen dat beschikbaar is voor de Swiss Classic-handgrepen. Voor alle messen in deze collectie kun je kiezen tussen zwart of rood, maar de biefstuk- en schilmessen in die collectie zijn er ook in geel, oranje, roze, blauw en groen. Victorinox snijdt zijn messen tot een hoek van 15 tot 20 graden per zijde, maar de exacte hoek varieert afhankelijk van het type mes.

De messen die je het vaakst gebruikt, zoals het koksmes, hebben een randhoek van 15 per zijde, 30 in totaal. Als je de score bijhoudt, betekent dit dat Victorinox-messen scherper zijn dan Shun (32 graden), hetzelfde als Zwillingling (30 graden), hetzelfde als Global Classic en Ukon (30 graden), maar saaier dan Global SAI en NI (25 graden), en Wusthof (28 graden). Victorinox messen hebben een Rockwell hardheidsscore van 55 tot 56, afhankelijk van het mes. Dit hardheidsniveau plaatst Victorinox binnen het ideale 55-60 assortiment voor kwaliteitskeukenmessen.

Om deze optimale balans tussen hardheid, flexibiliteit en randbehoud te bereiken, verwarmt Victorinox het staal tussen 1.850 en 1.940 graden Fahrenheit en gloeit het tussen 320 en 482 graden. Zoals je zult leren in een moment dat ik het heb over de onderscheidingen van het merk, is verreweg de meest populaire Victorinox-messencollectie de Fibrox. Victorinox Fibrox-messen zijn ontworpen met input van professionele chef-koks en gebouwd om het misbruik van dagelijks, intensief gebruik te weerstaan. Deze collectie heeft een ongelooflijk comfortabele TPE-handgreep (synthetisch) die een gestructureerd gevoel heeft om te voorkomen dat uw hand wegglijdt, en een vlijmscherp mes dat zelden hoeft te worden geslepen.

Het is misschien niet de meest elegant ogende messencollectie, maar daarom kies je er niet voor. Je kiest deze collectie omdat hij comfortabel, veilig, scherp en misschien wel het beste deel is dat het goedkoop is (zie de huidige prijs op Amazon). Als je de voorkeur geeft aan een substantieel en eleganter ontworpen mes, een met een dikke bolster, volledige tang en prachtig drievoudig geklonken handvat, bekijk dan de Grand Maitre-collectie. Het is de enige gesmede messencollectie van Victorinox, en je kunt verwachten dat het vergelijkbaar presteert met Wusthof- en Zwilling messen.

Het belangrijkste nadeel: het is aanzienlijk duurder dan de gestempelde collecties van Victorinox (zie de huidige prijs op Amazon). Victorinox biedt een beperkte levenslange garantie voor keukenmessen, maar biedt geen ondersteuning voor schade veroorzaakt door slijtage, misbruik of productmisbruik. De Grand Maitre is de duurste collectie van het merk omdat hij gesmeed is. De resterende collecties zijn gestempeld en over het algemeen zijn gestempelde messen goedkoper omdat ze minder stappen vereisen om te produceren.

Nu je weet wat de beste merken keukenmessen zo speciaal maakt, wil ik enkele algemene tips delen over waar je op moet letten terwijl je je voorbereidt op het maken van je selectie. Henckels en Victorinox bestaan al meer dan een eeuw. En hoewel merken als Global en Shun relatief nieuw zijn, komen ze uit eeuwenoude erfenissen en tradities. Het punt is dat u een merk wilt met een goede reputatie en een lange, consistente staat van dienst in het produceren van hoogwaardige keukenmessen.

Een lange levensduur is vaak een indicator van een geweldig merk. Messen in Duitse stijl zoals Wusthof en Zwilling J, A Henckels zijn vaak gesmeed, volledige tang, substantieel in gewicht, en hebben een versterking. Het lemmet is dikker en gemaakt van zachter staal, waardoor het ultraduurzaam en vrijwel bestand is tegen afbrokkelen. Ze zijn perfect voor zwaar meswerk, zoals het snijden van een pompoen of het uitbenen van een kip.

Messen in Japanse stijl zoals Global en Shun zijn dunner, scherper en lichter dan Duitse messen. Het staal is vaak harder, wat het behoud van de randen verbetert, maar het brozer maakt. Messen in Japanse stijl zijn dus het beste voor het hanteren van zachtere groenten en vlees. Om te voorkomen dat het mes afbrokkelt, instrueert Shun je specifiek om heen en weer te snijden in plaats van op hard voedsel te hakken.

Voor meer informatie over de verschillen tussen deze twee populaire messtijlen, bekijk mijn diepgaande vergelijking van Japans versus. Gesmede messen vereisen een complexer productieproces. Zonder in de details te komen, zijn de messen van gesmede messen warmtebehandeld en gevormd uit één stuk koolstofarm roestvrij staal. Het is een arbeidsintensief en kostbaar proces, maar het is de enige manier om de dikke bolster te produceren die je zult vinden op de meeste gesmede messen die bekend zijn.

De bolster is het deel van het blad waar het handvat en het mes samenkomen. Het voegt gewicht en balans toe aan het mes, maar kan ook fungeren als vingerbescherming, waardoor uw hand niet op het mes glijdt. Vaak met gesmede messen strekt het mes zich uit door het uiteinde van het handvat. Het gedeelte van het mes dat door het handvat loopt, wordt de tang genoemd.

De tang voegt niet alleen balans toe aan het mes, maar maakt het ook veiliger omdat het handvat en het mes niet los kunnen komen. Gestempelde messen worden gesneden (of gestempeld) uit metaalplaten, waardoor ze goedkoper zijn voor massaproductie. Over het algemeen hebben gestempelde messen dunnere, lichtere messen, geen steun en zijn ze meestal goedkoop. De goedkope merkmessen zonder naam die je in elk warenhuis vindt, zijn gestempeld.

De sleutel hier is om te weten waar je aan begint. Als je de voorkeur geeft aan een zwaar, uitgebalanceerd mes en je vindt het niet erg om meer uit te geven, ga dan met een gesmeed. Als je de voorkeur geeft aan een mes dat lichter, gemakkelijker te hanteren, misschien minder duurzaam, maar veel goedkoper is, ga dan met gestempeld. Het hebben van een uitgebalanceerd mes is een veiligheidsmaatregel, maar bepaalt ook uw comfort tijdens het gebruik van het mes om voedsel te bereiden.

Gesmede messen met volledige tang zijn over het algemeen evenwichtiger dan gestempelde messen vanwege de verdeling van het gewicht van de punt naar het uiteinde van de kolf. Er is geen merk met „perfect uitgebalanceerde messen”; het komt allemaal neer op uw persoonlijke voorkeur. Dus moedig ik je aan om de messen in je hand te houden voordat je koopt, of in ieder geval de bon te bewaren als je online koopt. Het is verstandig om een merk te kiezen dat een breed assortiment aan voorraad heeft, zodat u uw collectie in de loop van de tijd kunt bouwen.

Het hebben van opties geeft je flexibiliteit, zodat je je ideale messenblok kunt samenstellen in plaats van een vooraf bepaalde set te kopen die messen kan bevatten die je zelden zou gebruiken. Zo heeft de Wusthof Classic-collectie tientallen individuele messen in alle soorten en maten, plus meer dan twee dozijn messensets. Dus met Wusthof Classic kun je klein beginnen en in de loop van de tijd je perfecte set bouwen. Aan de andere kant heeft de Global SAI-collectie slechts 14 afzonderlijke stukken beschikbaar.

Begrijp me niet verkeerd; de 14 beschikbare messen zullen waarschijnlijk aan uw behoeften voldoen. Maar in vergelijking met de Wusthof Classic-collectie zijn er aanzienlijk minder opties om uit te kiezen als je een specifiek type en maat nodig hebt. Het punt is dat als je het merk eenmaal hebt beperkt, wat onderzoek doet naar de collecties en ervoor zorgt dat degene die je kiest soorten en maten messen heeft die je nodig hebt. Last but certainly not least is de look and feel.

Helaas kan ik je hier niet veel advies geven; de beste look and feel is geheel persoonlijk. Er zijn veel geweldige merken om uit te kiezen, maar je moet degene kiezen die goed aanvoelt als je hem vasthoudt, je enthousiast maakt om het te gebruiken en past bij je persoonlijke gevoel voor stijl. Welk keukenmessenmerk is volgens jou het beste? Andrew Palermo - Over de auteur Ontvang meldingen wanneer topmerken in de uitverkoop gaan Keuken %26 CookingHome MaintenanceCleaningHome EssentialsBlader door alle categorieënBlader door alle merken. Op zoek naar de beste keukenmessen gemaakt in de Verenigde Staten? Overweeg Cutco, Kramer Knives en Lamson.

Alle drie de merken bieden scherpe, goed geconstrueerde messen en staan bekend om een lange levensduur en hoge prestaties. Kramer Knives, gemaakt in de VS, staat synoniem voor geavanceerde kwaliteit, vakmanschap en esthetiek. Het merk houdt elke 1-2 dagen een veiling en heeft ook andere bedrijven zoals Zwilling op voorraad om zijn klanten lagere prijzen te bieden. Mac Knife heeft consumenten over de hele wereld eersteklas kwaliteit en vakmanschap gebracht, rechtstreeks van de messenmakers in Seki City, Japan.

Deze ambachtslieden staan al sinds de oudheid bekend om hun vaardigheden op het gebied van het maken van zwaarden. Tegenwoordig hebben ze hun vak verschoven naar het maken van het typische mes voor thuiskoks en chef-koks. Sinds 1964 heeft Mac Knife meer dan 25 miljoen messen verkocht aan professionele koks en kookliefhebbers wereldwijd. Het bedrijf beweert dat klanten zo dol zijn op hun messen dat ze er niet van zouden dromen om terug te gaan naar hun oude messenmerken.

Maar besluiten dat je goede messen nodig hebt, is het makkelijke deel; het vinden van de beste keukenmessen in een eindeloze zee van keuzes kost wat meer werk. Er zijn talloze messenmerken om uit te kiezen, allemaal gemaakt in verschillende stijlen en van verschillende materialen en verkocht tegen enorm uiteenlopende prijzen. Direct-to-consumer leveranciers bieden over het algemeen bestek van hoge kwaliteit tegen betere prijzen dan externe retailers, zelfs als u niet zo bekend bent met enkele van deze scherpe nieuwe startups. Nog beter - en gewoon ons kleine geheimpje - je hebt die 15- of zelfs 10-delige messenset niet echt nodig die je in de meeste winkels vindt.

Dus in plaats van honderden neer te ploffen op een opgeblazen set uit het winkelcentrum, vind je online een paar messen of een goed gekozen set die je snijden en in blokjes snijden een serieuze boost zullen geven. Material Kitchen is een andere producent van DTC-kookgerei - inclusief enkele braadpannen die we echt graven. Het merk maakt ook stevige keukenmessen die je direct kunt bestellen en zijn mijn beste keuze voor de beste betaalbare 3-delige keukenmessenset met alle benodigdheden. Misen heeft een kleine collectie indrukwekkende messen gemaakt van een materiaal genaamd Aichi AUS-10 staal, dat een hoger koolstofgehalte heeft.

Dat betekent dat deze messen theoretisch iets sterker moeten zijn dan andere in de categorie. De messen hebben ook een goede heft als dat is wat je zoekt. Er is ook iets met het ergonomische mes en het ontwerp van de messen van Misen en ook de zachte matte afwerking van hun blauwe, zwarte of grijze handvatten waar we dol op zijn. Deze messen, die ook dienst doen als kunstwerken, voelen ongelooflijk sterk en stevig aan, maar met een lichtheid waarmee u met uiterste precisie kunt werken.

Deze unieke combinatie van kracht en lichtheid komt door middel van geïmplanteerde edelsteentegengewichten die een uitstekende balans bevorderen. Aura's keukenmessen waren ook de scherpste messen die ik probeerde, vergelijkbaar met Made In's zeer, zeer scherpe koksmes. De handleiding kan een commissie verdienen wanneer u via links op onze site koopt. Er zijn honderden verschillende soorten keukenmessen over de hele wereld.

Sommige bestaan al eeuwen, sommige al een paar jaar. Net als bij auto's of schoenen is welk bedrijf de beste messen maakt subjectief. Zoals bij elk product, als materialen van hogere kwaliteit worden gebruikt en er meer werk wordt gestoken in het maken van een mes, betaalt u een premie voor dat product. Aan de andere kant, alleen omdat een mes betaalbaarder is, wil nog niet zeggen dat het van slechte kwaliteit is.

Het zou kunnen betekenen dat het messenmerk is gegroeid en technologie heeft ontwikkeld om een kwaliteitsproduct in massa te produceren. Als je jezelf beschouwt als een „mesnerd”, of een expert op het gebied van stalen messen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een end-to-end handgesmeed keukenmes. Het probleem met dit soort messen is dat je er superpremie voor gaat betalen omdat de messensmid de rekeningen moet betalen. Een ander probleem met handgesmede messen is beschikbaarheid.

Het werk van sommige vervalsers is zeer gewild, en het kan maanden duren om het in handen te krijgen. Wat je voorkeur ook is, er is een messenmerk voor je. Hier zijn enkele van de beste merken keukenmessen die momenteel op de markt zijn om uw keukenmessenset te upgraden. Dit Japanse messenmerk heeft niet de legendarische geschiedenis die sommige bedrijven doen.

Naar onze mening zijn Global-messen echter enkele van de best ontworpen messen, zowel in vorm als functie, die u kunt kopen. Global blades, ontwikkeld in 1985 door Komin Yamada, zijn een hybride van westerse en Japanse messenstijlen. Omdat ze zo uniek zijn, kunnen ze even wennen. Maar het end-to-end massief stalen ontwerp, in combinatie met de gepatenteerde rechtlijnige technologie van Global, maken deze messen tot een van de meest duurzame en scherpste messen die u commercieel kunt kopen.

In vergelijking met sommige andere premiummerken zijn ze ook zeer betaalbaar. Voor veel professionele chef-koks die klassiek waren opgeleid in culinaire kunsten, was een Mercer-messenkit de eerste set messen die hen werden overhandigd, samen met hun eerste koksjas. Dat komt omdat Mercer Culinary is aangesloten bij groepen als de American Culinary Federation (ACF), het Center for the Advancement of Foodservice Education (CAFE), de National Restaurant Association en meer. Hoewel deze messen in Taiwan worden gemaakt, in een blinde test tegen een Zwilling of Wüsthof, zou het moeilijk zijn om het verschil te zien.

Dat kwaliteitsniveau, plus dat het zeer betaalbaar is, maakt Mercer Culinary tot een uitstekend merk. Benchmade is een messenmerk uit Oregon dat de kloof overbrugt tussen in massa geproduceerde messenproductie en maatwerk. Hoewel de Benchmade messenmakers je messen niet met de hand uitslaan, gebruiken ze wel de nieuwste lasersnijtechnologie, eersteklas staal en handgreepmaterialen van luchtvaartkwaliteit. U kunt uw blades aanpassen op hun website of via geselecteerde dealers in het hele land.

Benchmade messen zijn perfect voor iemand die een premium mes wil dat opvalt. Veel Duitse messen zijn gemaakt met een volledige tang, wat betekent dat een enkel stuk staal van de punt tot de uiterste rand van het handvat loopt. Dat alles inspireert me om vaker te koken, wat betekent dat je geld bespaart en beter eet, dus het vlindereffect van het nivelleren van je keukenmessen kan eigenlijk belangrijker zijn dan je zou denken. Het merk heeft zich echter in de culinaire wereld geplaatst door betaalbare maar duurzame keukenmessen te maken die bestand zijn tegen de straf van een commerciële keuken.

Voor dit stuk hebben Culinair Specialist en Food Stylist Sarah Brekke en Test Kitchen Brand Manager Juli Hale 17 verschillende koksmessen getest om de beste te vinden. Wustoff Speciality messen zijn gemaakt van chroom-molybdeen-vanadiumstaal en zijn voorzien van een 58 lemmet en een Rockwell-hardheid van 104 oppervlak. We noemen de details in elke beschrijving, maar de meeste stellen je in staat om de messen minstens 30 dagen te proberen en ze vervolgens terug te sturen als ze niet naar tevredenheid zijn. Daarnaast geeft het hoge koolstofgehalte en het productieproces de messen een Rockwell-score van 58, wat de optimale hardheid is voor duurzaamheid en randbehoud.

Als u op zoek bent naar een professioneel mes, overweeg dan de Fibrox Pro-collectie, die is ontworpen door keukenprofessionals. We leggen ook de belangrijkste verschillen uit tussen Japanse en Duitse keukenmessen, vergelijken de opties die u heeft op het gebied van staalkwaliteit en bespreken kort hoe u uw keukenmessen kunt slijpen. Met een ongelooflijke betekenis van kwaliteit, worden messen met het keurmerk 'Made in Solingen' beschouwd als een van de beste ter wereld. .