Waar worden de beste messen ter wereld gemaakt?

Duitsland en Japan staan al eeuwenlang bekend om hun vaardigheden om messen te maken. Beide beschikken over enkele van de meest populaire messenmerken ter wereld. Fällkniven is een echt familiebedrijf, met onze wortels diep in de bodem van Norrbotten, Zweden. We zijn al tientallen jaren jagers en vissers en we weten uit persoonlijke ervaring hoe een mes moet zijn.

Het bedrijf werd opgericht door Peter Hjortberger in 1984 en wordt vandaag erkend als een van de belangrijkste messenspecialisten van Zweden. Plus, het gebruik van de messen in verschillende dagelijkse keukenmestaken, het begrijpen van hun constructie en de samenstelling van hun staal, en meningen verzamelen via de wijnstok van het keukenmes. Yoshihiro maakt al meer dan honderd jaar keukenbestek, hoewel ze pas sinds kort hun messen wereldwijd zijn gaan aanbieden. Rijnlandmessen zijn duurder dan alle gevestigde messen van het merk in mijn artikel hierboven, maar ze zijn meer een onbekende hoeveelheid.

De messen in Duitse en Japanse stijl van Zwilling voldoen aan de behoeften van elke chef-kok, van amateur tot professional. Ik gebruik strikt bamboe, tamarindehout of nylon snijplanken en bewaar al mijn messen zorgvuldig. Takeda-messen zijn handgesmede schoonheden die hun zeer hoge aanzien verdienen in professionele kokskringen. En ondanks de grillige aard van Isidori's gerechten bij Black Tap, is hij no-nonsense als het gaat om messen.

Kramer Knives worden gemaakt in Bellingham, Washington, door de bekwame handen van Bob Kramer, Master Bladesmith een zuurverdiende titel die ongeveer 120 andere mensen in de VS hebben. Echt solide lijst die je hebt samengesteld, maar ik heb het gevoel dat het een van de beste bedrijven mist die er zijn Fuku Knives. Henckels maakt ook volledig versterkte en zwaarder dan gemiddelde keukenmessen die zowel duurzaam als uitgebalanceerd zijn. Dit zijn brede, hoogrijdende messen die overvloedig scheppen (van die heuvels gehakte groenten) in soeppotten mogelijk maken.

Ze zijn niet zoals Japanse messen met een enkele schuine rand of messen in Duitse stijl met een recht V-vormig lemmet. Hoewel het verleidelijk kan zijn om goedkopere messen te kopen die in China zijn gemaakt, moet u er rekening mee houden dat u de neiging heeft om te krijgen waar u voor betaalt. De vormgeving van de staalmoleculen tijdens het smeedproces resulteert in een mes dat minder flexibel is, waardoor deze messen langer een rand behouden. Bovendien, realiseer me dat ik aan het begin van het artikel heel duidelijk zeg dat de lijst niet beweert exclusief te zijn of het laatste woord heeft over kwaliteitskeukenmessen.