Wat voor soort mes is het beste voor de keuken?

In termen van duurzaamheid zijn roestvrijstalen messen de beste keuze. Zoals de naam al aangeeft, roesten of vlekken deze messen niet gemakkelijk en kunnen ze daarom langer meegaan dan sommige van de andere messen. Dit multifunctionele mes is wat je voor bijna elke taak in de keuken zult gebruiken, zegt Prescott. Afkomstig uit Duitsland en Frankrijk, kan een koksmes in lengte variëren van zes tot 12 inch en heeft een breed lemmet dat naar boven buigt om een punt te vormen.

Van het hakken van vlees tot het in blokjes snijden van groenten, een veelzijdig koksmes is een must-have, maar het is belangrijk dat je er een vindt die comfortabel is om langere tijd te gebruiken. We kunnen commissie verdienen met links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan die we steunen. Waarom ons vertrouwen? Een goed koksmes is de sleutel om bijna alles in de keuken te snijden, van groenten tot vlees. Het lange mes maakt het mogelijk om in plakjes te snijden en in blokjes te snijden, en zelfs een gebraden kip af te breken om te serveren.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van mesjes van zes inch tot 10-inch messen en langer, zodat u er een kunt vinden die het beste in uw hand ligt. Bij het winkelen voor koksmessen zijn de twee belangrijkste soorten om uit te kiezen Duitse messen, die zwaar en dik zijn, vooral bij de bolster (waar het mes het handvat ontmoet) en Japanse messen die licht en vlijmscherp zijn met dunnere messen. Naast bladlengte en stijl variëren ze in materiaal en lemmet van het handvat en hoe ze zijn gemaakt, wat van invloed is op hoe ze zich voelen en hoe lang ze meegaan. Hieronder vind je ook meer informatie over hoe we een keukenmes hebben getest en hoe je een keukenmes kunt kopen.

Dit Wüsthof 8-inch koksmes is vlijmscherp en super veelzijdig. Het was een van de weinige messen in onze test die tomaten netjes kon snijden, uien kon hakken, wortels kon snijden, een kip kon botten en dunne linten basilicum kon maken. De Duitse klassieker is volledig gesmeed en heeft een volledige tang, waardoor hij perfect uitgebalanceerd en ergonomisch in de hand aanvoelt. Het is vaatwasmachinebestendig (een zeldzaamheid voor bestek), maar we raden aan met de hand te wassen om de levensduur te verlengen.

Henckels Classic Chef's Knife heeft de heft, vorm en prestaties van een uitspurge-waardig koksmes, maar heeft een veel mooiere prijs. Het is een typisch hulpmiddel voor alle doeleinden dat peterselie in stof blitst, uien in blokjes snijdt of een kip uitbenen. Een van de scherpste messen die we hebben getest, Global's Santoku is volledig roestvrij staal, dus er zijn geen spleten langs het handvat die voedsel opvangen. Het lemmet heeft ook holle inkepingen langs de rand, zodat groenten niet blijven plakken terwijl ze worden gesneden.

Dit Japanse mes blonk uit in alle taken, maar verbaasde ons met zijn vermogen om door kippenbotten te rijden. Het prachtige koksmes van Shun glijdt letterlijk door rijpe tomaten met zijn scherpe rand. Het afgeronde zwarte pakkahouten handvat is comfortabel, zelfs voor kleine handen om zich te verplaatsen, en als een 8-inch maat (de meest voorkomende lengte van een koksmes) buitensporig en zwaar aanvoelt, denken we dat het 6-inch mes op deze perfect past. De 8-inch is ons beste Japanse mes in het algemeen en de première is een andere favoriet met een breder handvat dat comfortabel in de hand ligt en een stevig kuiltje mes dat door voedsel glijdt zonder broos aan te voelen.

Het Victorinox Rosewood Forged Knife ziet er niet alleen prachtig uit. Tijdens onze tests maakte het snel werk van het hakken van peterselie, het snijden van tomaten, het in blokjes snijden van uien en zelfs het uitbenen van een kip. Het prachtige gebogen handvat van palissander van het mes geeft je een comfortabele, ergonomische grip. Dit koksmes valt op door zijn lichtgewicht ontwerp uit één stuk.

Het handvat ligt comfortabel in de hand en snijdt soepel met zijn dunne, scherpe lemmet. Het wordt geleverd in drie kleuren, waaronder zilver hier afgebeeld, matzwart en glanzend goud. In onze tests konden we dunne stukjes rijpe tomaten maken zonder de buitenkant te kneuzen, en door uienlagen glijden om in blokjes te snijden en in plakjes te snijden. De puntige punt was efficiënt om in moeilijker bereikbare gebieden te komen.

Dit 8-inch koksmes biedt wat heft, maar is nog steeds licht in vergelijking met de messen in westerse stijl die we hebben getest. Het heeft een dun, afgerond handvat, vergelijkbaar met messen in Japanse stijl, maar voelt stevig en natuurlijk aan in de hand, een professional voor mensen die bang zijn om hun messen te chippen. We hebben het mes getest op een assortiment ingrediënten, waaronder uien, tomaten en verse mozzarella. Het sneed uien mooi in blokjes en sneed goed door tomaten en verse mozzarella.

Het is verkrijgbaar in twee andere kleuren, blauwgrijs en bijna zwart, en we zijn fans van de driedelige messenset waarin je hem kunt kopen, evenals de slanke messenstandaard. Dit 8-inch koksmes is lichtgewicht en superscherp, waardoor het heel gemakkelijk was om alle groenten in onze test door te snijden zonder onze hand of pols te vermoeien. Het pakkawood handvat is glad, sterk en gemakkelijk vast te pakken met een volledige tang die ervoor zorgt dat het zich in balans voelt in je hand. Het lemmet is dun, wat nauwkeurige sneden mogelijk maakt, en de klinknagels helpen plakken te voorkomen; de puntige punt zorgt voor nauwe sneden tot op het bot voor de fijnste sneden en de meeste opbrengst als het gaat om het serveren van vlees.

In het Kitchen Appliances and Technology Lab hebben we meer dan 30 keukenmessen getest om de beste op de markt te vinden. We testten met thuiskoks in gedachten en evalueerden hoe goed elk mes een rand sneed en behield na het snijden en hakken door uien, hele kippen, gekookte biefstuk, wortels en cheddarkaas. We sneden basilicum in fijne linten, gehakte knoflook en peterselie en gesneden tomaten. De meest indrukwekkende messen waren superscherp en maakten zonder moeite dunne plakjes tomaat.

Het koksmes is verreweg het meest gebruikte mes van de drie, dus het is de moeite waard om te investeren in een mes van hoge kwaliteit en het goed te behandelen. Je kunt dit mes gebruiken om zo ongeveer alles te hakken, in plakjes te snijden, julienne, plus een braadstuk te snijden of een watermeloen af te breken. Het moet een sterk, maar lichtgewicht mes zijn, met een lang lemmet en een handvat dat mooi in je hand past. Je wilt een mes dat voor jou werkt en iets is waar je je prettig bij voelt tijdens die superdrukke kookdagen.

Koksmessen worden meestal geleverd in een lemmet van 8 inch of 10 inch. Er is geen juiste lengte - het gaat erom wat je prettig voelt om rond te zwaaien op je snijplank. Bekijk voor meer informatie deze uitgebreide lees over koksmessen en de beste messenslijper. Een geweldige allrounder, een koksmes is een van de meest veelzijdige messen in de keuken, perfect voor dagelijkse blokjes- en haktaken.

Een mes heeft een vergelijkbare vorm als een koksmes, maar kleiner en slanker. Sommige messen hebben ook een scherpe punt die taps toelopt naar de wervelkolom, om ingewikkelder werk mogelijk te maken. Een mes is goed voor het hakken van kleinere voedingsmiddelen en groenten, zoals sjalotten. Het deelt veel van de kwaliteiten van een koksmes, maar het kan een handig hulpmiddel zijn bij het werken met kleinere etenswaren, omdat het mes nauwkeuriger snijwerk mogelijk maakt.

Dus als het mes van je kok iets te groot is voor de klus, wil je in plaats daarvan naar een mes reiken. Het handvat mag niet significant zwaarder aanvoelen dan het mes, en het mes zelf moet van hiel tot punt gebalanceerd aanvoelen. Over het algemeen is dit betaalbare mes tegelijkertijd lichtgewicht en duurzaam, wat twee essentiële kenmerken zijn in elk goed koksmes. De meeste traditionele Japanse messen zullen hier niet bij komen, in plaats daarvan kiezen voor het handvat van het mes om rechtstreeks in het mes te bewegen, wat lastig kan zijn voor koks die gewend zijn om een aangewezen plek te hebben om vast te pakken.

Een uitbeenmes is het beste mes voor het snijden van vleesbotten en het trimmen van kraakbeen om de perfecte verbinding of snede te creëren voor het koken. We hielden van het Made In 8 Inch Chef Knife vanwege de stevige constructie (het is volledig gesmeed uit een enkele staaf van premium metaal) en het vermogen om elke snijtaak aan te pakken met uitstekende resultaten. Maar het is het lichte gewicht, het vermogen om een extreem scherpe rand te nemen en de veelzijdigheid die de Gyuto tot een geweldig allround mes maken dat uitblinkt in hakken, nauwkeurige groentebereiding en lichte eiwitbereiding (vis en kip). Dit maakt het meer een universeel mes (zetmeel en winterharde groenten zijn geen probleem), maar betekent ook dat het niet zo sierlijk door zachtere groenten en fruit glijdt.

En natuurlijk is het broodmes perfect om schoon door alle soorten brood en gebak te snijden zonder ze te verpletteren. Het materiaal waaruit uw keukenmessen zijn gemaakt, kan een grote invloed hebben op hun sterkte, duurzaamheid en scherpte, dus het kan helpen om meer te weten te komen over de beste messenmaterialen voordat u koopt. Maar de sleutel tot gelukkig eigendom van een westers of Aziatisch koolstofstalen mes is weten dat je het niet moet gebruiken met heel hard voedsel, en nooit met botten, schelpen of diepvriesproducten. Dit mes met olijfhouten handvat is kleiner dan de meeste broodmessen, waardoor het perfect is voor het snijden van delicate groenten en fruit.

Het lemmet bereikt 61 op de Rockwell-hardheidsschaal, wat ruim boven het gemiddelde ligt en een redelijk consistente maatstaf is voor de algemene kwaliteit van een mes. Een 8-inch koksmes is de gemiddelde lengte die voor de meeste mensen comfortabel aanvoelt; als een iets groter mes beter voor je aanvoelt, is een mes van 10 inch een goede gok. .