Welk mes is het beste voor de keuken?

Als er één keukengereedschap is dat onmisbaar is voor zowel professionele chef-koks als thuiskoks, is het een koksmes. Hoewel een goed koksmes een must-have is, is wat het beste is subjectiever dan voor ander keukengereedschap. Een kwaliteitsset keukenmessen is een essentieel apparaat voor thuiskoks. Koks hebben een mes van hoge kwaliteit nodig om elke maaltijd te bereiden.

Het gebruik van een geslepen mes van hoge kwaliteit kan het werk van een chef sneller en veiliger maken. Keukenmessen zijn meestal samengesteld uit een gepatenteerde combinatie van staal. Messen worden vervaardigd in verschillende landen, zoals Japan, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Een hoogwaardig en scherp keukenmes is een van de beste manieren om een betere thuiskok of een efficiëntere professionele chef-kok te worden.

Een set hoogwaardige keukenmessen is een aanzienlijke investering, dus houd bij het selecteren van een merk rekening met uw behoeften en het aanbod van elk specifiek keukenmessenmerk. Wüsthof is een ambachtelijk messenbedrijf gevestigd in Solingen, Duitsland. Het familiebedrijf is al zeven generaties actief. In de eerste plaats verkoopt Wüsthof redelijk geprijsde, high-end keukenmessen voor thuiskoks en professionele chef-koks.

Consumer Reports erkende inderdaad zowel Wüsthof's Classic- als Grand Prix-serie messen als premier. De meeste werknemers van het bedrijf werken in Duitsland, waar de messen worden vervaardigd, maar de messen worden verkocht in meer dan tachtig landen. Het handelsmerk van het bedrijf is een drietand in een cirkel. Het bedrijf maakt tien verschillende messenseries, sommige worden gebruikt door beroemde chef-koks zoals Martha Stewart, Jamie Oliver en Gordon Ramsey.

Henckels is een messenmakerij gevestigd in Solingen, Duitsland, met enkele extra productielocaties in China en Spanje. Het bedrijf is een van de oudste en grootste messenproducenten ter wereld; met name het messenbedrijf werd in 1731 geopend door Peter Henckels. Henckels begon messen te verkopen en te verhandelen in New York City, Berlijn en Wenen. Het productieproces bestaat uit het smeden van een enkel stuk koolstofarm roestvrij staal, dat is gehard en afgewerkt in vloeibare stikstof.

Dit aparte proces vermindert metaalmoeheid bij het gebruik van het mes. Henckels is een van de beste merken keukenmessen. Shun Cutlery is een keukenmessenmerk gevestigd in Tokio, Japan. Het bedrijf heeft in de loop der jaren verschillende bestek geproduceerd, zoals vouwmessen, scheermessen en diverse keukenbestek.

Het mes is echter pas sinds 2002 toegankelijk op de westerse markt en nu worden Shun-messen in meer dan dertig landen verkocht. Shun Cutlery is het favoriete mes van verschillende chef-koks. In 2003 won de Shun Classic Hollow-Ground Santoku Knife of the Year tijdens een Blade Show-prijs. Het bedrijf heeft in de loop der jaren andere prijzen gewonnen en is een hoofdbestanddeel geworden in thuis- en professionele keukens over de hele wereld.

Imarku-keukenmessen worden gebruikt door zowel chef-koks als thuiskoks. Wat deze hoogwaardige keukenmessen onderscheidt, is dat ze handgemaakt zijn door gerenommeerde Japanse ambachtslieden. De messen worden tegen redelijke prijzen verkocht, zodat amateurkoks kunnen genieten van de voordelen van een goed mes. Het is een van de meest populaire merken voor dagelijks koken.

Het meest populaire mes is het 7-inch hakmes, een mes in vleeshakstijl gemaakt van roestvrij staal en ontworpen om multifunctioneel te zijn. Imarku verkoopt zowel 16- als 15-delige messensets met blokopslageenheden. Het mes maakt gebruik van Duitse techniek om een scherpte te behouden die het hakken en het bereiden van maaltijden gemakkelijker maakt. Global Cutlery is een merk Japanse koksmessen.

Wereldwijde messen hebben zwarte kuiltjes op het handvat die een chef-kok helpen het mes goed vast te pakken en een toegevoegde esthetische waarde hebben. De messen worden vaak verkocht en opgeslagen in een messenblok. Wereldwijde messen zijn enkele van de best verkochte messen van het land. Een speciaal kenmerk van de Global-messen is de hoek van vijftien graden, waardoor een scherper mes wordt geproduceerd, waardoor nauwkeuriger hakken, in blokjes snijden en snijden mogelijk is.

Daarnaast raadt Global Cutlery aan om keramische slijpstaven te gebruiken om de messen scherp te houden. Professionele chef-koks die Global-messen hebben gebruikt, zijn Anthony Bourdain en Michel Roux, Jr. Victorinox is een messenfabrikant die messen maakt in Schwyz, Zwitserland. Victorinox maakt met name uitstekende Zwitserse zakmessen, samengesteld uit een staalmix uit Frankrijk en Duitsland.

Het broodmes en het standaard kookmes van het bedrijf zijn de twee populairste items van Victorinox. Thuiskoks, professionele chef-koks en het Zwitserse leger gebruiken al jaren met plezier Victorinox-producten. Mercer Culinary is gericht op het voldoen aan de behoeften van professionele chef-koks. Het merk streeft ernaar ervoor te zorgen dat chef-koks zo efficiënt mogelijk kunnen zijn Mercer Culinary werkt samen met de National Restaurant Association en de American Culinary Association.

Mercer Culinary is ook het thuisbedrijf voor Barfly, apparatuur voor de deskundige of beginnende barmannen. De messen zijn een combinatie van hedendaagse technologie en speciaal vervaardigd Duits staal. Mercer Culinary biedt verschillende soorten messen zoals Genesis, Renaissance en Millennia - die allemaal de kenmerkende zwarte handvatten hebben die gewoonlijk worden geassocieerd met Mercer Culinary. Veel professionele koks gebruiken een versie van apparatuur van Mercer Culinary.

Bob werd een van de 120 Master Bladesmiths in de Verenigde Staten, zoals aangewezen door de American Bladesmith Society om zijn doel te bereiken om de best mogelijke messen te maken. Bob Kramer biedt op maat gemaakte mesopties die worden geleverd met een certificaat van echtheid en garantie. Anders worden messen verkocht via veilingen waaraan personen die op zoek zijn naar een Kramer-mes worden uitgenodigd om op een bepaalde datum en tijd deel te nemen. Volg Kramer Knives op sociale media voor meer informatie over maatwerkmessen en manieren om een van deze fantastische creaties te kopen.

MAC-messen worden vervaardigd, gepolijst en geslepen door ervaren Japanse ambachtslieden. De messen zijn gemaakt in Japan en de messen staan erom bekend vlijmscherpe randen te hebben met comfortabele handgrepen en een uitstekende balans. Sinds 1964 zijn er meer dan 25 miljoen messen verkocht door MAC Knives. MAC Knives bieden meer dan zeven verschillende series messen, zoals de Superior Series, de Chef-serie en de Japanse serie.

MAC-messen worden ook op basis van doel verkocht; chef-koks kunnen bijvoorbeeld een hakmes, een broodmes of een sashimi-mes kopen. MAC Knives is een van de meest gerenommeerde Japanse messen op de markt en wordt gebruikt door thuiskoks en professionele chef-koks. Het bezitten van een hoogwaardig messenmerk kan het vermogen van een chef-kok verbeteren om moeiteloos voedsel te bereiden. Het gebruik van scherpe, roestvrijstalen messen kan het vermogen van een thuiskok verbeteren en het inzicht van een professionele chef-kok vergroten.

Van Duitsland tot Japan tot Zwitserland, hoogwaardige messen worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. Van julienning groenten voor de quiche tot het snijden van een perfect gegrilde ribeye steak, het bezitten van een van de beste merken keukenmessen maakt het bereiden van verschillende gerechten leuker en uiteindelijk succesvoller. Als je meer wilt weten over bestek en het bereiden van enkele van de meer delicate creaties, bekijk dan deze beste sushi-messen aanbevolen door chef-koks. Erin woont in East Passyunk en bezoekt graag de lokale restaurants in South Philly en daarbuiten.

Haar favoriete restaurants zijn restaurants met pittig eten en zitplaatsen buiten, zodat ze haar hond, Miss Piggy, kan meenemen. Gebruik deze vleesthermometers om ervoor te zorgen dat je eten tot in de perfectie gaar is. Onze review van de nieuwste Chefstemp digitale vleesthermometer. Leer hoe je je keukenmessen opbergt met deze messenblokken en andere houders.

Material, een ander DTC-bedrijf, maakt een koksmes geliefd bij Food52-redacteur en receptontwikkelaar Rebecca Firkser, die het hare de afgelopen drie jaar vrijwel elke dag gebruikt. De Mac MTH-80 heeft kuiltjes aan beide zijden van het mes om de kans te verkleinen dat voedsel aan het mes blijft kleven. Dat betekent dat het al uw koksmetaken kan uitvoeren, zoals hakken en snijden, evenals uitbenen en fileren met de punt en schoon snijden met zijn holle rand ontwerp. Ik sprak met een vertegenwoordiger van de klantenservice van Mac, die uitlegde dat het hoge koolstofgehalte van het mes betekende dat je soms, vooral als je het mes niet spoelt en droogt na het snijden van bijtend zuur voedsel, zoals citrus of tomaten, je misschien een roestvlek ziet.

Vanaf nu produceert Zias alleen een 8-inch koksmes, natuurlijk gemaakt in Portland, en het is een doozy. Omdat een 8-inch koksmes 90% van de snijklussen kan aanpakken, kunt u de stickerschok van het kopen van een hele messenset omzeilen door één goed koksmes te kopen, dat u kunt gebruiken totdat u meer geld genereert om uw bestekcollectie uit te bouwen. Het gevoel en de look is dat van een meer premium mes, en gezien Mercer's staat van dienst met het maken van koksmessen met sterke waarde, is dat geen grote verrassing. Een lang, dun lemmet met ondiepe kartelingen maakt het verrassend betaalbare Victorinox Fibrox 10 broodmes een nauwkeurig hulpmiddel voor het snijden van brood en meer.

Een betere uitleg is beschikbaar met dank aan Knife Steel Nerds, maar dit maakt het mes in wezen veel minder vatbaar voor chippen. Met een ebbenhouten pakkahouten handvat en met Damascus staal bekleed, handgeslepen lemmet, is dit Japanse mes even mooi en duurzaam. .