Welk mes wordt het meest gebruikt in een commerciële keuken?

Het koksmes, of koksmes, is het hakmes dat het meest voorkomt in commerciële keukens. Het koksmes is handig voor een verscheidenheid aan keukentaken, waaronder snijden, snijden, hakken en hakken. Lengtes variëren over het algemeen tussen 6 en 12 inch (de lengte verwijst over het algemeen alleen naar het mes), waarbij kortere messen geschikt zijn voor koks met kleinere handen en langere messen moeilijker te bedienen zijn. Wanneer het koksmes te groot is voor een bepaalde taak, komt het schilmes feilloos door.

Met messen variërend van 2 tot 4,5 inch lang, beschouw het schilmes als een verlengstuk van je vingers. Het halfgebogen lemmet is perfect voor schillen en vormen en schilmessen met rechte randen zijn ideaal voor het snijden. Dit soort bestek, ook wel bekend als een snijmes, verschijnt meestal rond de feestdagen - wanneer ham, kalkoen, ganzen en andere traditionele favorieten worden bereid. Met lange messen die overal van 8 tot 14 inch lopen, zijn snijmessen ontworpen om hammen te snijden en braadstukken te snijden, maar zijn ze ook geweldig voor het openen van een meloen.

Veel snijders hebben uitgeholde, verzonken randen langs het mes, waardoor kleine luchtzakken ontstaan die voorkomen dat plakjes aan het mes blijven plakken. Wanneer er een vleesmes aanwezig is, is er over het algemeen ook een snijvork in de buurt. Deze stevige vorken helpen vlees stevig op zijn plaats te houden wanneer het wordt gesneden. Nu komen we bij een meer gespecialiseerd keukengerei - het kaasmes.

Hoewel het maar voor één doel wordt gebruikt, heeft elke chef-kok een goede set kaasmessen nodig. Nog een speciaal mes, het kreukmes is er in vele soorten en maten. Sommige hebben een handvat aan de bovenkant die ideaal is om te hakken, andere zijn voorzien van het traditionele meshandvat. Hoe dan ook, deze elegant ontworpen messen hebben een golvend mes dat wordt gebruikt voor het moeiteloos snijden, schillen en snijden van groenten en aardappelen.

Als je gesneden augurken ziet met groeven erin, zijn ze waarschijnlijk gesneden met een kreukmes. Deze messen dragen ook bij aan het gemak waarmee je creatief fruit, groenten en garnituren kunt schillen. Hoewel er verschillende soorten messen zijn die zijn ontworpen om verschillende taken aan te pakken, is het koksmes (ook wel een Frans mes genoemd) misschien wel een van de meest gewaardeerde en persoonlijke bezittingen die een chef-kok in de keuken kan hebben. Bekend als het ultieme multifunctionele mes, kan een koksmes net zo goed een verlengstuk zijn van de hand van de chef.

Of het nu gaat om het hakken van knoflook, het snijden van tomaten of het snijden van vlees, deskundige chef-koks hanteren deze messen zo behendig dat veel van hun bewegingen lijken op die van een getrainde chirurg. Je zou kunnen denken dat een koksmes alles is wat je nodig hebt in de keuken, en in sommige opzichten heb je gelijk. Maar het valt niet te ontkennen dat sommige messen beter geschikt zijn voor de taak die voorhanden is dan andere. Wanneer specialiteit en precisie hand in hand gaan, overweeg dan om meer gespecialiseerde messen aan uw bibliotheek toe te voegen voor consistente, perfecte sneden elke keer.

Hoewel je koksmessen in verschillende lengtes kunt krijgen, vallen ze meestal tussen de 8 en 10 inch lang. Het lemmet is breed en de belangrijkste doeleinden zijn hakken, snijden en in blokjes snijden. Je vindt koksmessen in bijna elke commerciële keuken, en het zijn veelzijdige gereedschappen die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan snijtaken. Koksmessen hebben een breed lemmet dat tot op zekere hoogte taps toelopt.

Dit punt is geschikt voor een aantal voorbereidingstaken, zoals hakken, hakken en snijden. Bovendien kunnen koksmessen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, hoewel de meest populaire maten tussen 8 - 12 liggen. Omdat ze relatief goedkoop zijn, worden ze meestal gebruikt in situaties waarin het mes een grotere kans heeft om beschadigd te worden of niet te worden verzorgd. Breekmessen zijn een soort slagersmes dat wordt gebruikt voor het snijden van grote stukken vlees in kleinere stukken.

Voordat u het juiste mes voor u koopt, helpt het om een basiskennis te hebben van de constructie. Kunststof messenhandgrepen zijn het meest populaire type meshandvatten omdat ze zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. In deze koopgids leiden we u door de messenconstructie, inclusief de anatomie van een mes, veelgebruikte materialen die worden aangetroffen in commerciële messen, messoorten en nog veel meer. Er zijn drie hoofdtypen randen op messen, maar meestal zijn deze randen specifiek voor het type mes zelf.

Dit type schilmes, vaak een gebogen schilmes of tournemes genoemd, heeft een mes dat naar beneden buigt en de vorm van de snavel van een vogel nabootst. Bestek is essentieel voor de werking van elke commerciële keuken, dus het is belangrijk om te weten hoe je een mes moet vasthouden en correct moet gebruiken. Als chef-kok doet het kopen van je messen denken aan Harry Potter die zijn toverstaf kiest - het mes kiest jou. Het materiaal dat wordt gebruikt om dit mes te bouwen, is het zachtere staal dat het breken van dit mes voorkomt en de levensduur verlengt.

Ook bekend als het koksmes, het is verkrijgbaar in lengtes van 6 ″ tot 12 ″ en heeft meer toepassingen dan enig ander mes in de keuken. Leren over de anatomie van een mes is de sleutel om te begrijpen hoe je het op de juiste manier gebruikt en om het beste merk en model voor jou te vinden. .