Welke beste keukenmessen?

Het vervaardigen van keukenmessen van hoge kwaliteit, vooral honderden tegelijk, is geen eenvoudige taak. Het vereist hoogwaardig staal, bekwame handelaars, rigoureuze kwaliteitscontrolesystemen en, idealiter, uw eigen warmtebehandelingsfaciliteiten (een zeer duur voorstel). Niet alle messenmakers zijn opgewassen tegen de taak, vooral veel newbie-bedrijven die opduiken als wilde bloemen. De merken keukenmessen in de bovenstaande lijst Zwilling J, A.

Henckels, Wusthof, Messermeister, Global, MAC en Shun hebben allemaal bewezen staat van dienst en levenslange garanties. Sommigen maken al honderden jaren messen. Hoewel ik alle zes koksmessen op deze lijst met beste koksmessen bezit en ze heb gebruikt om uien, kwartcantaloupes, tomaten in plakjes te snijden en meer, heb ik ze niet officieel „getest”. Ik heb geweigerd deze messen door een reeks, zogenaamd, kwantificeerbare kitchenistische taken te laten doorlopen en hun waargenomen prestaties te gebruiken als basis voor het beoordelen van elk mes.

Waarom? Omdat ik denk dat het niet juist is of, op de lange termijn, echt nuttig is voor de consument. Want uiteindelijk is het belangrijkste dat je test hoe scherp de fabrieksrand is. En hoewel het meer dan leuk is om gemiddeld een koksmes te kopen met een vlijmscherp fabrieksrandje, zal de fabrieksscherpte van je nieuwe mes, zelfs als je het religieus aanscherpt, waarschijnlijk maar een jaar of twee duren max. Dus waarom zou je van de scherpte van de fabrieksrand de ultieme criteria maken voor het al dan niet werken van een koksmes voor jou? Vooral als er een ander mes is waar je op elke andere manier van houdt, behalve dat het toevallig niet zo out-of-the-box scherp is.

Waar je ook woont, je kunt je favoriete koksmes verzenden naar een eersteklas professionele slijper en ze geven je een scherper voordeel dan de meeste fabrieken. Maar andere, meer permanente kenmerken kunnen niet zo gemakkelijk worden aangepast. Zoals het gevoel van het handvat. De look en stijl van het mes.

dus waarom zou je er niet blij mee zijn? Alle messen die ik aanbeveel, zijn van roestvrij staal of, zoals de huidige marketeers graag verklaren, „koolstofarm roestvrij staal”. Is er een verschil? Niet veel. Al het staal heeft koolstof en alle roestvrijstalen soorten hebben zeer vergelijkbare hoeveelheden koolstof die alleen kunnen variëren. Er is geen dramatisch verschil (wat de koolstof betreft) tussen roestvrij staal en koolstofarm roestvrij staal.

Zoooo, zoals in de meeste dingen in het leven (behalve chocolade), zijn er altijd afwegingen. Ik heb een Professional S-koksmes geërfd van mijn moeder en het was een van de steunpilaren van onze keuken. Ik heb altijd genoten van het gevoel dat mooi uitgebalanceerd is met een beetje heft, maar niets dat mijn hand vermoeit (voor de goede orde, ik besteed geen uren aan het voorbereiden). Ik heb het vele manen geleden professioneel geslepen en met regelmatig honen behield het zijn rand.

Geloof het niet, het kan nog steeds tomaten snijden. Dit is het bewijs dat het staal (hoewel zeker niet het moeilijkste dat er is) goed met warmte is behandeld. Om op de hoogte te blijven van deze recensie, heb ik een gloednieuwe Professional S van dichtbij bekeken om te vergelijken met mijn oudere. Geen verrassing, Zwillingis in de tussenliggende jaren geüpgraded, waardoor de afwerking op het handvat is omgezet in mat (veel hipper) en de bladdikte een beetje dunner is geworden (om te concurreren met de Japanse invasie).

Anders lijkt al het andere ongewijzigd dezelfde bladvorm, hetzelfde handvat, hetzelfde geweldige gevoel. De Henckels Classic heeft positieve pers gekregen omdat het een bijzonder goede waar voor het geld is. Desalniettemin, voor de lange termijn, en als u een fijnere afwerking waardeert, denk ik dat de Professional S een betere investering is. En wees gerust, als je ze naast elkaar zou vergelijken, ze allebei in je handen zou behandelen, zou je ze van elkaar kunnen onderscheiden.

Henckels Professional S is de zwaarste en dikste van de selectie messen in deze recensie (het sluit vrijwel aan bij de Messermeister Meridian Elite Stealth in gewicht) maar het is echt niet zo zwaar of dik. De meeste thuiskoks zijn gewend aan dit gewicht en genieten van de manier waarop de zachte, zwaartekracht hen helpt wanneer ze naar beneden snijden. Maar sommigen kiezen misschien voor lichter en wendbaarder. De enige keer dat ik heb gemerkt dat de dikte van het mes dingen een beetje vertraagt, is bij het doen van horizontale plakjes in een ui (de eerste reeks sneden van drie bij het in blokjes snijden van een ui als een professional).

Voor de resterende, verticale plakjes is het niet echt een probleem. De Classic Ikon gebogen handgreep voelt misschien beter in je handen Of je nu van een bolster houdt of niet, het is geen maatstaf voor kwaliteit. Net als het Henckels koksmes hierboven is deze santoku volledig gesmeed en heeft hij een volle tang. Maar, in tegenstelling tot de Henckels, herbergt het geen volledige versterking.

Of je nu van een bolster houdt of niet, het is geen maatstaf voor kwaliteit, maar als je er geen hebt, wordt het mes gemakkelijker te slijpen. De Classic Ikon santoku heeft ook een geschulpte rand die helemaal razernij is om theoretisch te voorkomen dat voedsel blijft plakken. Dit is het meest effectief voor alleen bepaalde soorten snijden, maar het ziet er zeker cool uit. Henckels maakt ook santokus.

Het gevoel zal enigszins variëren (vanwege de verschillende handgreep), maar het mes zelf zal precies hetzelfde zijn. Je betaalt extra voor het handvat. Ik gebruik deze Wusthof santoku graag om meloenen in plakjes te snijden, ui te hakken voor guacamole, en om vrijwel elke andere keukenmestaak uit te voeren. De enige keer dat ik het gevoel heb dat het compacte formaat enigszins overweldigd wordt, is wanneer ik grote hoeveelheden courgette, wortels en andere groenten fijn hak.

Hoewel het gebogen handvat een beetje slanker is dan je gemiddelde koksmes (ook bekend als de Henckels hierboven), is het ergonomisch bevredigend. Het is ook lichter maar voelt zeker niet aan als speelgoed. Bovendien moet ik toegeven dat ik de oohs en aahs die ik krijg niet erg als ik het voor gasten hanteer. Zo oppervlakkig, ik weet.

Twee van mijn inzendingen voor Best Chef Knives zijn technisch gezien helemaal geen koksmessen. Het zijn santoku-messen in Japanse stijl (santoku betekent „drie deugden in het Japans). Maar ik heb ze opgenomen als alternatieven voor het standaard 8-inch koksmes voor degenen onder u die zich geïntimideerd voelen door een groter mes, of gewoon liever een kleiner mes gebruiken. Voor de meeste keukentaken mis je misschien de extra inch niet en waardeer je de kleinere voetafdruk.

Als je de santoku-route volgt, houd er dan rekening mee dat je een 7-inch en niets kleiner koopt. De meeste modellen zijn er in twee maten, en de kleinere (ongeveer 5 inch) is zeker niet lang genoeg om als je steunpilaar keukenmes te dienen. Het wordt sterk aanbevolen door Chad Ward in zijn boek An Edge in the Kitchen als superscherp. Het komt uit de fabriek met een hooggepolijste rand waarvan Ward beweert dat het superieur is aan alle „grote” messenmerken en het een aanzienlijke hoeveelheid tijd zal vasthouden.

Het heeft een gedeeltelijke versterking waardoor het gemakkelijker te slijpen is (en is een knipoog naar Japanse messen). Messermeister is een pionier geweest op het gebied van Duitse keukenmessen. Ze waren de eersten die een gesmeed koksmes produceerden zonder volledige steun (ja, vóór Wusthof en Henckels), en. de eerste die hun messen slijpen tot een pittige hoek van 15 graden.

De oude Duitse standaard is 20-22 graden. Ik vond de dikte en het gewicht van het origineel een beetje onhandig. Desalniettemin houden sommige koks van het gevoel van een zwaar mes en vinden ze de dikte misschien niet erg. Meer kracht voor hen, ze kunnen het origineel verkrijgen.

Voor de goede orde, de originele Meridian Elite 8-inch is iets meer dan een ounce zwaarder en bijna een millimeter dikker dan de Stealth. Bovendien is het totale gewicht bijna een halve ounce lichter. Dus wat betekenen deze subtiele verschillen? Je krijgt iets minder weerstand. Ik heb dit al besproken, dus je zou nu moeten weten wat dat betekent.

Meer hakkende heerschappij blijft de ruggengraat boven het voedsel. Dit zijn allemaal positieve punten in mijn boek en bevel om de Messermeister serieus in overweging te nemen. Qua prestaties heeft de Messermeister me in een augurk gebracht en is het een van de meest in het oog springende redenen waarom ik weiger deze zes aanbevolen messen strikt te beoordelen aan de hand van hun fabrieksranden. Out-the-box sneed de Oliva moeiteloos een tomaat, terwijl met andere twee problemen problemen had.

Omdat de snijkanten (op alle Messermeisters) dun en fijn gemalen waren, en de messen prachtig gepolijst waren, en, goede oude Chad Ward was er zo gecharmeerd van, dacht ik dat de Meridian Elites misschien nog steeds mogelijkheden hebben. Dus probeerde ik ze te stelen met een keramische hone (slechts een half dozijn veegbewegingen per kant) die waarschijnlijk een zogenaamde miro-afschuining aan het uiteinde van de rand plaatste en hen in staat stelde door 'maters te snijden, net als de Oliva. Is dit wat een consument bereid moet zijn te doen? Nee, natuurlijk niet. Maar als een mes of twee glijdt door de kwaliteitscontrole van een hoogwaardige messenmaker, betekent dit niet noodzakelijk dat de messenlijn van de fabrikant categorisch inferieur is aan die van een andere fabrikant.

Het belangrijkste dat de consument moet doen, is zo goed mogelijk opgeleid worden en niet alleen beoordelen op de scherpte van een enkel mes. Vooral als er andere aspecten van het ontwerp van een mes zijn die ze zweterig maken (ja, ik weet het, tijd om een therapeut te bezoeken). Wat betreft de rest van het mes gesmede roestvrijstalen mes, is hoogwaardige afwerking Messermeister-kwaliteit allemaal aanwezig en verantwoord. Een ander onverwacht voordeel van de Oliva Elite Stealth, 9-inch (de enige maat Oliva die ik tot nu toe heb bemonsterd) is dat, hoewel hij lang is, hij licht is.

Met 7,75 ounces weegt hij zelfs minder dan de 8-inch Meridian Elite Stealth en Henckels Pro S. Dit komt voornamelijk door het feit dat de Oliva is gebouwd met een gedeeltelijke tang, e. Het staal van het lemmet loopt niet helemaal door het handvat tot het einde. De Oliva Elite komt alleen in Stealth.

Bovendien maakt een dunner lemmet het mes een beetje delicater, gemakkelijker permanent te buigen of (geloof het of niet) door nieuwsgierigheid of torquing te breken. Staal is een monsteronderwerp, maar de Cliff Notes-versie is dat de samenstelling van staal en de manier waarop het met warmte wordt behandeld de manier waarop staal zich aanzienlijk gedraagt, kan beïnvloeden. Het staal in een Duits mes zal de neiging hebben om taai te zijn en bestand tegen misbruik, maar zal niet zo hard zijn als Japans staal. De snijkant slijt dus sneller en moet vaker worden geslepen.

Japans staal heeft de neiging om een fijnere rand te nemen en langer vast te houden. Maar omdat de hardheid het ook broos maakt, is de kans groter dat het onder stress schilfert of barst (dwz. Het is gewoon niet zo soepel of vergevingsgezind. Wat betekent dit allemaal in de echte wereld? Moraal van het verhaal? Duitse en Japanse koksmessen hebben allebei hun dag.

Maar koop geen Japans mes tenzij je er klaar voor bent om ervoor te zorgen. Anders loop je het risico ernstig teleurgesteld te worden. Als je mijn Best Chef Knives Specs-kaart bekijkt, zul je zien dat de G-48 santoku de dunste en lichtste van mijn aanbevolen messen is. Dit verwijst naar waarom het zo goed is in snijden (en al het andere doen, wat dat betreft) en waarom veel professionals, zoals wijlen Anthony Bourdain, iets hebben met het merk Global.

Het kan ook geen kwaad dat Global-messen al lang de reputatie hebben om uber-scherp uit de fabriek te komen. Hoewel het eruit ziet alsof het glad is, grijpt de kiezelhandgreep redelijk goed. Het is speciaal ontworpen om je vingers te knuffelen. Ik hou niet van gladde messen en dit is er niet een van.

Nogmaals, net als bij de Wusthof santoku (of elk mes met een mes van minder dan 8 inch), als je regelmatig grote hoeveelheden groenten hakt, voel je je een beetje overweldigd. Het kost je meer tijd. Dat is de belangrijkste aansprakelijkheid van een iets korter mes. als je dit soort voorbereidingswerk bijvoorbeeld maar één keer per maand uitvoert, zou ik me er geen zorgen over maken.

De Global santoku kan de dag waarschijnlijk een beetje gemakkelijker dragen dan het Wusthof. Japans ontworpen en vervaardigd, zoals Global, ze zijn een nieuw soort keukenmes, een hybride die het hardere en dunnere Japanse staal bevat met een Western-vormig mes. Ze zijn niet zo stijlvol als Global, maar waarschijnlijk zelfs scherper. En (net als Global) zijn ze ook niet gesmeed, maar zeer machinaal bewerkt.

De MTH-80 Professional is het werkpaard van de verschillende productlijnen van MAC en ik vermoed dat dit het populairst is omdat het de maximale scherpte voor je dollar biedt. Bovendien creëert de gelaste bolster een ongebruikelijke combinatie van superdun mes met extra gewicht dat het in balans houdt in je hand, meer als een mes in Duitse stijl. Volgens Gourmet Magazine is een MAC MTH-80 in vergelijking met je gemiddelde koksmes „het verschil tussen een minibus en een raceauto. Wil je er een rondje uithalen? Ja, ik weet het, dit moet over koksmessen gaan.

Maar dit is een prachtig schilmes dat een perzik zal villen alsof er geen morgen is. Staal met damascus-patroon gewikkeld rond de nieuwste hi-tech kern die een fijne rand zal nemen en deze behoudt. Ik heb er een jaar geleden een voor mezelf gekocht en ik krijg nog steeds een geheime kleine sensatie elke keer dat ik een appel snijd. Het is licht, maar blijft in je hand omdat het handvat wat singel heeft.

Laat je niet misleiden door het prachtige Damascus-ontwerp op het lemmet, het is veel meer dan een mooi gezicht. Ingeklemd tussen 32 lagen zachter staal met swirly-patroon (16 lagen per zijde) ligt een slanke, harde kern die de rand creëert. Bij Rockwell 61 is het moeilijker dan alle messen op deze lijst. Dat geeft het de mogelijkheid om heel lang een rand van 16 graden vast te houden.

De ingeklemde constructie afgeleid van samoerazwaarden heeft een tweeledig doel. Eerst en vooral beschermt het de harde maar broze kern en laat het mes buigen zonder te barsten of te breken. Ten tweede bevatten de 16 lagen aan elke kant het ingewikkelde Damascus-patroon dat het mes verfraait. Traditioneel verwees „Damascus-staal” naar een eeuwenoude techniek (uit het Midden-Oosten) van het samensmelten van lagen en lagen metaal, niet alleen om te versieren, maar om ongelooflijke kracht, flexibiliteit en scherpzinnigheid te smeden tot een zwaard.

Het kan je de mogelijkheid geven om het sabel van je vijand in tweeën te snijden. Deze Damascus-techniek was vermoedelijk verloren. De laatste tijd wordt de term Damascus op grotere schaal gebruikt om een visueel effect met patronen te beschrijven dat is gecreëerd met zeer dunne lagen staal. Maar de legende van de snijkracht van Damascus leeft nog steeds voort en er zijn meester-mesmeden die het gevoel hebben dat ze het herontdekken.

Ik moet toegeven dat toen ik een paar jaar geleden voor het eerst mijn nieuwe Shun 6-inch koksmes uitpakte, ik verbluft was over hoe licht het was. Voor iemand die gewend was aan zwaardere Duitse messen, voelde de lichtheid bijna chintzy aan. In de loop van de tijd ben ik nu ten volle gaan waarderen hoe het magere, slanke mes door dichtere voedingsmiddelen kan snijden met minder weerstand dan mijn dikkere Duitse messen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet klaar om het schip te verlaten, maar het is geweldig om Shun als optie te hebben.

Een andere reden waarom de Shun Classic op deze lijst met beste koksmessen staat, is het babelicieuze Pakkawood-handvat. Pakkawood is een door de mens gemaakt laminaat, vergelijkbaar in constructie met multiplex, behalve dat het veel meer lagen zijn afgedicht onder superhoge druk met een hars. Het is gemakkelijk te onderhouden, zeer waterbestendig en net als natuurlijk hout zijn geen twee handgrepen identiek. Van de drie messen van Japanse makelij is de Shun het grootste lemmet in totaal vierkante inch.

Als je kijkt naar het nummer „Breedte bij hiel” op mijn Specificaties voor beste koksmessen, zal het niet duidelijk zijn. Maar als je de breedte van de Shun combineert met zijn werkelijke bladlengte (langste van alle messen), kun je beginnen te zien hoe weelderig het mes is. OK, ik kan het nog steeds niet laten om u een soort brede routekaart te geven met betrekking tot de snijprestaties van deze aanbevolen messen out-of-the-box. Je weet dat je het wilt, nietwaar?) Laten we dus een lijst met prioriteiten maken.

De messen gegroepeerd in tweeën zijn te dichtbij om te bellen. Het grootste merkbare verschil in waarschijnlijkheid van scherpte in de fabriek moet tussen de drie hoofdgroepen liggen. MAC MTH-80 - Professionele serie koksmes Global Santoku (G-4) Shun Klassiek koksmes Wusthof Classic Ikon Santoku Zwilling J, A. Henckels Professional S koksmes Messermeister Meridian Elite Stealth Koksmes Heb je er niet genoeg van gehad? Bekijk koopjes op koksmessen bij Quality keukenmessen in de uitverkoop.

Hoewel er niets te winnen valt door je keukenmessen in elkaar te slaan, zullen deze het meeste misbruik verdragen. De MAC, Global en Wusthof zouden bovenaan je lijst moeten staan als je een gile, mo-bile nodig hebt. Als je kleinere handen hebt en wilt dat je mes goed past, zouden de Wusthof, MAC en Global je eerste keuzes moeten zijn. De handvatten op alle drie zijn meer gestroomlijnd en minder omvangrijk.

Als je een grotere hand hebt of gewoon geniet van een vlezig meshandvat, wint de Shun zonder twijfel gevolgd door Henckels en Messermeister. De handvatten zijn lang en de breedte van de messen moet voorkomen dat je knokkels tegen het aanrecht slaan. Eigenlijk zal de Global in dit opzicht redelijk goed werken, het is behoorlijk ruim. De Shun is ontworpen in klassiek hedendaags; de Global in hightech modern.

De Wusthof heeft ook, met zijn gebogen handvat, wat extra swish. En wees gerust, er is geen opoffering aan prestaties voor uiterlijk in een van deze messen. Hoewel Global het een run voor het geld zou moeten geven. Hartelijk dank voor het plaatsen wanneer je de kans hebt.

Ik denk dat ik deze blog gewoon een bladwijzer zal maken. Elke lijst met Global messen is het equivalent van het vermelden van Mcdonald's big mac als de beste hamburger, dom. Maar hier zijn enkele meer algemene tips. Ik heb geen Global-messen, maar mijn vriend heeft er een heel groot messenblok vol mee.

En hij heeft ze al jaren. Toen we bij hem thuis koken, klaagde er nooit iemand over de Global-messen. Ik heb grote handen, dus ze zijn niet voor mij, maar ik vind het leuk om met ze samen te werken bij mijn vrienden. GLOBAL maakt uitstekende producten die aan de behoeften voldoen ELKE serieuze thuischef.

Ik gebruik al meer dan 20 jaar een G2-koksmes in mijn keuken. Ik heb het onlangs professioneel laten slijpen, waardoor het volledig nieuw leven werd ingeblazen en het angstaanjagend scherp werd. Mijn meest kwalijke aankoop is een 0-1-mes uit de SAI-serie. Welke professionele slijper heb je gekregen voor wereldwijde messen? Sorry dat ik zo vertraagd ben.

Ik gebruikte Seattle Knives op mijn santoku en dat was vele jaren geleden, en met de juiste zorg en regelmatig slijpen is de rand verbazingwekkend scherp gebleven. Helaas is Bob Tate (van Seattle Knives) verhuisd en probeert hij nog steeds zijn winkel te heropenen. Als je niet wilt wachten, zou ik me erg op mijn gemak voelen bij het gebruik van KySharp's Premium-verscherping of Art of Sharp (in Chicago). Dit zijn echte messen, maar nog steeds niet de beste keukenmessen ter wereld.

Als je hieronder ziet, was ik ook nieuwsgierig. Maar Glenn heeft het te druk gehad om ooit bij ons terug te komen. Mijn grootste zorg is, gezien hoe hard het staal is, hoe gevoelig het is voor scheuren en chippen? Heb je hier problemen mee? Ik neem aan dat je het extra, extra speciaal behandelt. is uw Global slijpblok een wetsteen of een watersteen? Oh, en kun je het slijpen met een keramisch staal? Beste keukenmessen van onze kant van de vijver? Bob Kramer, Bill Burke, Devin Thomas, Michael Rader, Marco Tsoukan, Murray Carter, Butch Harner en een paar anderen komen in je op.

Als je het over Japan hebt, heb je het over „winkels” in tegenstelling tot merken die de naam van de maker dragen. Shigefusa zou er een zijn die velen zouden noemen. Ik heb een prachtige Shigefusa 7; helaas reageert het met bijna elke groente die ik ermee heb gesneden, ongeacht hoeveel ik hem geolied houd. En ik heb niet de vaardigheid om het zelf scherp te houden, dus het is een sleur om het zo vaak professioneel te slijpen als nodig is.

Je kunt niet voorkomen dat koolstofstaal reageert op zuur in groenten. Dit is natuurlijk en zolang u na zeer gebruik wast, droogt en olie gebruikt, mag het mes niet roesten, maar geleidelijk een patina ontwikkelen (een donkergrijze kleur zonder veel glans). Het patina werkt als een natuurlijke bescherming en voorkomt zo gemakkelijk roesten. Zorg ervoor dat je de juiste soort olie gebruikt.

Tsubaki-olie is de standaard, geen plantaardige olie of minerale olie. Als je het gewoon regelmatig slijpt, hetzij op een leren strop of een watersteen met gemiddelde korrel, hoeft u hem niet zo vaak te slijpen. Maar met een high-end mes als dit zou je waarschijnlijk alleen een leren strop of watersteen moeten gebruiken, niet zo eenvoudig als een keramisch staal. Eten moet op de snijplank staan;) Zeer nuttige beoordeling.

Veel mensen die professionele messen willen kopen nu tv-koks koken weer „cool” hebben gemaakt. Ik werk professioneel met een volledige set Globals, en voor iedereen die vergelijkende waarde met kwaliteit wil, ben ik een tevreden klant (die Big Macs haat). Het spijt me, maar Cutco is een absolute grap vergeleken met veel van de betere lijnen koksmessen. Ik was echt verrast dat CUTCO niet op de lijst stond.

Ze hebben geen levenslange garantie, ze hebben een FOREVER-garantie. Moet worden verscherpt? Stuur het naar hen en ze slijpen het voor altijd GRATIS. Ik heb de mijne al tien jaar en ze hoefden nooit geslepen te worden. EN ze zijn gemaakt in de VS, S, A.

Henckels is daar niet tegen bestand. Er is een toegewijde kern van Cutco-toegewijden, maar velen van hen zijn verkoopvertegenwoordigers van Cutco, dus het zijn niet bepaald onpartijdige klanten. Voor degenen die het niet weten, verkoopt Cutco niet via winkels, maar vertrouwt op individuen om hun producten een-op-een te verkopen. Waarom vraag je dat? Bedankt voor je tijd, moeite en advies.

Ik heb veel van je site geleerd. Ik ben op zoek geweest om een mooi mes of twee voor mezelf te kopen en waardeer je ervaringen. Ik raad aan om een keramisch staal te gebruiken, en dan, afhankelijk van de slijtage en je smaak voor scherpte, ze elk jaar of zo naar een slijpservice te sturen. Bedankt en bedankt voor de link naar het staal.

Ik heb nog nooit gehoord van een zandsteenslijper. Misschien verwijst u naar een Japanse watersteen die kan worden gebruikt voor het slijpen en bijwerken (vergelijkbaar met honen). Hoe een mes te slijpen (en het Sashimi scherp te houden) P, S. Trouwens, 6-inch is een vrij klein mes voor een professional? Hoe gaat het met je om met die maat? Wat de hoek betreft, zou je aannemen dat een Global-slijper dezelfde hoek zou hebben als een Global-mes.

Na verloop van tijd zullen de wielen echter ongetwijfeld slijten en de hoek uitlijning uitlijnen. Omdat ik kookgeschiedenis geef als hobby ben ik dol op vintage messen F. Dick, Dexter, Sabatier, Henckels, Cutco's maar voor mijn dagelijkse behoeften blijf ik evolueren. Mijn nieuwe favoriete speelgoed is Shun Edo, hou van het vedergewicht gevoel.

Maar voor een stuk vlees ga ik nog steeds terug naar Wusthof of Dexter, voor brood, het is vintage Cutco. Shun Edo BB1504 5-inch Santoku-mes Bedankt voor de uitgebreide review. Ook leuke animatie voor de afbeeldingen. Het is een goed startpunt om je te oriënteren bij het kopen van keukenmessen.

Dus ik heb twee en een half jaar geleden een prachtig shun-koksmes voor mijn bruiloft, en nu zit het lemmet vol inkepingen. Ik ben behoorlijk religieus over het verzorgen van het mes (alleen met de hand wassen, onmiddellijk drogen, altijd in het blok bewaard), maar het lijkt erop dat elke keer dat ik een kip snijd, ik nog een inkeping in het mes krijg. Bedankt voor het overzicht van je topkeuzes, trouwens. Als je dwars door het bot snijdt, moet je een keukenschaar of een hakmes gebruiken.

En als je rond bot fileert en snijdt, zou je een uitbeenmes moeten gebruiken dat een vorm heeft die perfect is ontworpen voor het werk. Hoewel ik ultieme scherpte waardeer, is een Japans koksmes misschien niets voor mij en mijn verloofde. Misschien kan ik er een kopen voor groenten? Nakiri iemand? Ik denk dat een ding dat ik een beetje miste in deze verder geweldige recensie de duurzaamheidsparameter is. Het is een beetje aanwezig in de sectie Shun, waar de hardheid van de rand wordt aangepakt, maar in het gedeelte met definitieve aanbevelingen ontbreekt die dimensie.

Ik waardeer het scherpte beetje, omdat dat belangrijk voor mij is, maar dat geldt ook voor weten wat een meer betrokken rand zal zijn om op een bepaalde relatieve scherpte te behouden ten opzichte van andere, mogelijk duurzamere maar relatief „doffe randen”. Ik geloof dat wat je vraagt is welke van de hierboven genoemde zes aanbevolen messen gemakkelijker of moeilijker te onderhouden zou zijn? Of, wat meer misbruik zou kunnen verdragen, wat kieskeuriger en delicater zou zijn? Goede vraag. Ik heb begrepen dat, van de zes aanbevolen messen, de eerste drie, die allemaal van Duits staal zijn gemaakt, moeilijker zouden zijn, meer misbruik kunnen maken, minder snel zouden chippen en minder TLC nodig hebben. Dat zouden de Henckels, Wusthof en Messermeister zijn.

Hoewel deze messen de naam Henckels dragen, komen ze uit een heel ander messenuniversum dan de Henckels Pro S die ik hierboven aanbeveel. Het belangrijkste verschil is dat ze niet gesmeed zijn, maar „nauwkeurig gestempeld”. Het staal waarvan ze zijn gemaakt, houdt dus niet zo scherp een rand vast, of houdt het zo lang vast, als het staal in Henckels' Pro S en andere messen van hoger niveau die allemaal gesmeed zijn. En om het nog ingewikkelder te maken, maakt Henckels een andere lijn messen genaamd de „International” die in Spanje wordt vervaardigd.

En hoewel ze gesmeed zijn, komen ze ook niet overeen met de kwaliteit van Henckels' andere messen van hoog niveau. Verwarrend, hè? Wat betreft de F. Dick knife je noemt, ik kon dat exacte model nergens vinden. Weet je zeker dat je het correct invoert?) Ik vind het merk Global een goed mes omdat het licht van gewicht is en beter in ergonomie en absoluut het scherpste mes onder.

Andere merken zijn moeilijk te slijpen, hoewel ze goed staal hebben. Wusthof is bijvoorbeeld een geweldig mes, maar slecht in ergonomisch en zwaar. Het hangt allemaal af van wat je behoeften zijn, wat je leuk vindt en wat je gewend bent, nietwaar? Het kostte me bijvoorbeeld even om me aan te passen aan hoe licht mijn Shun-koksmes was. Toen ik het voor het eerst uit de doos haalde en het behandelde, voelde het dun aan van wat ik gewend was.

Maar nu heb ik me aangepast en waardeer het zeer. Ik moet zeggen dat ik het enigszins oneens ben over je keuze voor het Wusthof Santoku-mes. Santokus zijn meestal lang niet zo veelzijdig als conventionele koksmessen. Hoewel ze handig zijn voor sommige taken, zouden hun beperkingen voorkomen dat ze op mijn beste lijst staan.

Ik wilde mijn lezers een verscheidenheid aan opties geven, dus de santoku. Mijn online onderzoek vertelt me dat Acros-messen een goedkope knock-off zijn die probeert zichzelf voor te doen als een hoge kwaliteit. Waarom? Dat gezegd hebbende, heel erg bedankt voor het verduidelijken van een paar dingen. Goed om te weten dat Arcos worden gemaakt in Spanje (niet China) en dat ze worden vervaardigd door een oud, gevestigd bedrijf.

Wat Nitrum-staal en de kwantitatieve tests van Acros betreft, sta ik op het hek. Ik zou de resultaten moeten zien van het doen van dezelfde tests op andere hoogwaardige messen van het merk voordat ik van mening zou veranderen. Hallo, allereerst bedankt voor je werk. Het is altijd goed om professionele mensen zoals jij te vinden.

Ik kom uit Barcelona, Spanje, en ik woon in de VS. Ik werk al meer dan 40 jaar in een keukenwinkel en mijn familiebedrijf verkoopt al 95 jaar messen, dus ik denk dat ik naar mijn bescheiden mening weet wat een mes is. Ja, ik ben het met je eens, die Duitse merken zijn heel erg goed, maar Amerikanen zijn erg gehecht aan die Duitse merken omdat zij de eersten waren die naar dit land kwamen. Ze hebben (en hebben altijd) goede marketing gehad, het belangrijkste element is het gevoel geven dat hun producten „de beste zijn”.

Ik ben een fervent kok, dus heb ik de hele tijd messen in mijn hand. En ik zou zeggen dat je jezelf voor de gek houdt door te denken dat alleen dure messen goed zijn. Reputatie heeft een prijs en je moet ervoor betalen, maar het is niet per se de moeite waard om voor te betalen. Als je het goed vindt om meer te betalen, goed, maar dit is geen slimme aankoop.

Het is waar dat het misschien 70 jaar geleden waar was dat die Duitse merken hun eigen Duitse staalformule hadden, maar tegenwoordig is dit helemaal niet waar. Hier in de VS. Om deze reden moeten we slimmer zijn en de juiste informatie verzamelen om de beste beslissing te nemen, en kopen wat we nodig hebben voor de juiste prijs. Over Arcos-messen kan ik je vertellen dat deze jongens sinds 1745 alleen messen maken in Spanje (vrij dicht bij J, A).

Henckels 173, dus ik denk dat dit geen enorm verschil is. Als je een Solingen- of Arcos-fabriek bezoekt, kun je binnen het verschil niet zien, het proces is hetzelfde, met dezelfde technologie en dezelfde strikte Europese normen. Om deze reden kun je niet zeggen dat Duitsers beter zijn dan Arcos. Natuurlijk moet je dezelfde productcategorie vergelijken, dan zul je zien dat Arcos totaal vergelijkbaar kan zijn met die Duitse merken.

In de afgelopen 20 jaar heb ik vaak geprobeerd met gesloten ogen te snijden met een gesmeed Arcos-mes en een gesmeed Duits mes, en ik heb nooit een verschil tussen hen kunnen zien. Natuurlijk weten we allemaal dat elke hand zijn eigen mes heeft, en het mes dat voor mij werkt, zal niet per se voor jou werken. Ik heb geen Arcos-mes, dus mijn mening moet gebaseerd zijn op onderzoek (zoals bij een aantal messen die ik bespreek op KKG). Maar na wat meer tijd te hebben besteed aan het online verkennen van de wereld van Arcos, is mijn herziene mening dat hun productiekwaliteit waarschijnlijk vergelijkbaar is met die van de Duitse merken.

Heel erg bedankt, Pere, dat je me hebt aangemoedigd om mijn mening over Arcos-messen opnieuw te bekijken. Hier in Israël is Arcos er helaas in geslaagd zich voor te stellen als een hoge kwaliteit onder de amateurs. Het is niet veel meer kwaliteit dan de messen van de Kenwood. Het is echter gemaakt in Spanje.

Amerikaan die lange tijd in Spanje heeft gewoond. Ik begrijp de hele kunst van staal en waarom je misschien een Damascus stalen mes van 300 dollar wilt of wat dan ook. Het is alsof je kunst in je keuken hebt. Maar Arcos maakt geweldige messen om echt te koken en veel te koken.

Als je een geweldig mes wilt dat lang, lang meegaat, pak dan een Arcos-mes. Voor zover je chef-vaardigheden gaan, is het niet je Arcos-mes dat je zal tegenhouden. Ik heb vaak gesneden met die Duitse messen en was nooit echt onder de indruk. Geniet van je reis in de wereld van eten en koken, het is een wondere wereld en het is nooit te laat.

Als ik nog iets meer kan doen om je te helpen bij het aanschaffen van een kwaliteitsmes, laat het me dan weten. Mijn Facebook-pagina zou waarschijnlijk de beste manier zijn voor verdere discussie. Het is de enige manier om te voorkomen dat u het te scherp maakt en de scherpte blijvend en blijvend maakt. Ik heb er drie van deze lijst gehad.

De Wustof 10 ″ Grand Prix was al meer dan 15 jaar mijn vriend en vertrouweling. Goed en stevig stuk, ik heb een traan afgeworpen om deze tool met pensioen te gaan. Het lijkt op dit moment echter meer op een Frans mes. De 8 ″ Henckels was een goede koop, ik denk dat hij daarom van mij werd gestolen.

Licht en gebalanceerd met een zekere uitstraling van vertrouwdheid. Eindelijk is de Shun 10 ″ Premier zo licht en heel erg scherp. Respecteer deze rand, mijn vrienden, het zal je een lesje leren als je je niet bewust bent van je vingerkootjes. Ik ben dol op de site, maar op zoek naar een goede plek om een goede deal te krijgen.

Ik ga niet graag naar Wiliams-S, ze zijn altijd te duur in mijn gedachten. Zijn er goede opties om een goede deal te krijgen voor messen? Er zijn veel merchandise en veel vergelijkbaar klinkende producten zijn niet gelijk in kwaliteit. Daarom heb ik het bovenstaande artikel geschreven. Als je regelmatig de messen op de bovenstaande lijst volgt, zul je merken dat er een paar keer per jaar speciale aanbiedingen te vinden zijn.

Hieronder vindt u een korte lijst met links naar enkele actuele deals voor kwaliteitsmessen die niet worden behandeld in mijn artikel over beste koksmessen. Henckels Twin Four Star 8-inch koksmes Global G-2 - 8-inch, 20 cm koksmes Miyabi Evolution 8-inch koksmes Shun Klassieke Santoku met holle rand, 7 ″ Henckels Pro traditioneel koksmes, 8 ″ P, S. En dan is er het Victorinox Fibrox Pro-koksmes, wat een ongelooflijke waarde is. Het is utilitair van ontwerp, mist de pasvorm en afwerking van de andere messen die ik aanbeveel, en zal niet zo lang meegaan, maar het lemmet is uitstekend en kan een tijdje worden onderhouden.

Het is erg populair bij professionele koks die een goed presterend mes nodig hebben, maar zich er niet al te veel zorgen over willen maken. RE Victorinox Victorinox maakt geweldige messen die presteren als messen die vier of vijf keer zoveel kosten. Ze komen scherp uit de fabriek, ze behouden hun randen ongelooflijk goed en kunnen worden geslepen en geslepen om de scherpte terug te brengen. Chef-koks zijn dol op ze omdat ze zo goed presteren, maar relatief goedkoop zijn.

Ze hoeven zich dus geen zorgen te maken dat hun messen verloren, gestolen of beschadigd raken door iemand anders. De meeste professionele keukens zijn wilde en wollige plekken. Dit gezegd hebbende, moet je je realiseren dat Victorinox, door ontwerp, uitgekleed en extreem utilitair is. Ze zijn licht, het lemmet is nogal buigbaar en het handvat ziet eruit en voelt aan als plastic.

Ze voelen meer aan als speelgoed dan andere, duurdere en fijngesmede messen. Victorinox 4-delige messenset met Fibrox-handgrepen Hoe gaat het met cutco-messen als het gaat om snijden, in vergelijking met deze andere high-end merken. Trouwens, waarom heb je „Cutco” in je e-mailadres? Eigenlijk, geloof het of niet, als je zoveel betaalt voor een koksmes, is Cutco waarschijnlijk je bestemming. Ze zijn eigenlijk van zeer hoge kwaliteit en ik ben een groot aantal chef-koks tegengekomen die ze verkiezen boven elk ander mes.

En ze hebben een FOREVER-garantie. Als het ooit kapot gaat, laat het dan gratis vervangen. Het is heel scherp en duurt een eeuwigheid om saai te zijn. Ik heb een vriend die ze verkoopt en ik hou absoluut van de mijne.

Bedankt, Austin, voor het delen van je ervaring en je mening. Ik vind het geweldig dat Cutco-messen een eeuwigdurende garantie hebben en dat ze ze ook gratis voor je slijpen. Maar voor wat het waard is, hebben vooral de andere grote messenmerken over de hele wereld, zoals Wusthof of Henckels, ook levenslange garanties. Het is misschien leuk om te zeggen dat je deze wondermessen kunt vinden in je plaatselijke keukenwinkel.

Ik heb een volledige set Shun Classics. Nu ga ik meer over op de blauwe staallijn van Shun. Ze zijn geweldig en erg scherp. Het enige wat met hen is, is dat ze meer TLC nodig hebben, omdat de snijkant blue carbon is.

Maar beide Shun lijnen rocken en ja, ik gebruik ze elke dag op het werk. Allereerst ben ik het eens met näsplastik (heeft hierboven opgemerkt) dat je schrijfstijl echt heel uniek en interessant is. Ik weet dat de hierboven gegeven lijst geen definitieve top 6-lijst is, maar wilde gewoon je mening weten over het Victorinox Fibrox 8-inch koksmes. Vind je het een goede? RE Victorinox Fibrox Bekijk mijn reactie op Judith in de commentaarthread hierboven (op 27 mei) waar ik mijn waarde van twee cent aanbied op de Victorinox.

Het zou heel leuk zijn om een authentieke recensie of aanbeveling te lezen die niet wordt gesponsord door Amazon. Ik raad Victorinox aan totdat je vaardigheden beter worden dan rondkijken en de messen voelen. Ik heb geen Premier Plus-koksmes in mijn handen gehouden, dus ik kan er niet persoonlijk voor instaan. Maar mijn indruk is dat het gevoel en de pasvorm en afwerking van topklasse zijn en als je het goed behandelt, gaat het tientallen jaren mee.

Je hoeft je nergens voor te verontschuldigen. Hier, waar ik vandaan kom (Oost-Europa), F. Dick is veel meer beschikbaar dan elk ander merk kwaliteitsmes (als er al een ander beschikbaar is) en dit is de belangrijkste reden waarom ik om uw mening heb gevraagd. Uw site is waarschijnlijk de meest informatieve van tientallen anderen die ik heb gevonden en ik waardeer uw mening enorm.

Ik zie geen link in je bericht. Dit is niet alleen een site. Het is een hulpmiddel, klassiek en informatief. En zo erg behulpzaam en meer.

Deze koksmessen zouden de beste keukenmessen zijn die ik graag zou willen toevoegen aan mijn modulaire keukenaccessoires. Moet ik ook gaan voor degene met de divots erin, het mes (Messermeister Meridian Elite 9-Inch Kullenschliff Chefs Knife) of de gewone? Het kopen van een koksmes voor een kieskeurige kok is een zeer riskante onderneming. Het is al moeilijk genoeg als ze aan een balie staan en er zelf een aantal testen. Maar om het voor iemand te doen, als ze niet eens de kans hebben gehad om zelf een gevoel voor het mes te krijgen, zou het behoorlijk geraakt en gemist kunnen worden.

Uw keuze zou voor hen kunnen werken, misschien niet. de 9-inch Messermeister is iets langer dan je gemiddelde koksmes voor thuis. Het is geweldig om meloenen door te snijden en een grote ui te hakken, maar sommige koks vinden het misschien te omslachtig. Wat de holle rand (de divots) betreft, helpt het om voedsel van het mes los te maken als u duwt of trekt.

Anders heb ik begrepen dat het niet veel invloed heeft op regelmatig hakken en snijden. Het is geen biggie, hoe dan ook, en ik zou er niet extra voor betalen. Afhankelijk van hoe dicht bij de rand de divots gaan, kan het uiteindelijk de levensduur van het mes beperken. Naarmate het mes slijt door slijpen, zullen de blootgestelde divots de rand gekarteld en ongelijk maken.

Dit kan natuurlijk wel even duren voordat het gebeurt. Het is geen defect, maar een ontwerpfout die elk mes met een bolster zal beïnvloeden. Een andere belangrijke reden waarom ik Chef's Choice niet leuk vind, is dat ze de neiging hebben om te veel metaal af te slijpen. Een paar jaar geleden, toen ik op zoek was naar een geschikte oplossing om mijn keukenmessen scherp te houden, kocht ik eigenlijk een Chef's Choice, probeerde het uit en bracht het terug omdat ik zo ontevreden was.

Als u echter absoluut wordt verkocht op dit type oplossing om uw messen scherp te houden, zou ik aanraden om een Master Grade slijper te kopen in plaats van een Chef's Choice. De slijpwielen die ze gebruiken hebben meer geven en zullen niet zoveel metaal afwrijven. Holy moly, dit commentaargedeelte is voor altijd aan de gang in internetjaren. Hoe dan ook, jaren geleden, toen mijn vrouw en ik trouwden, werkte een van onze gasten in een keukenwinkel en kreeg blijkbaar een geweldige korting op een set van vijf Shun-klassiekers, bekroond met een Shun Ken Onion.

Ik zou nooit zo mooie messen hebben gekocht. Ze klinken bijna als plastic als ze ergens tegenaan slaan. Ik heb nog nooit gehoord van Robert Welch-messen. Maar door een snelle inzage van hun website ben ik er vrij zeker van dat de meeste, zo niet alle, de messen in het bovenstaande artikel een merkbare verbetering van de prestaties zouden bieden (d.w.z.

Zoals u moet weten, zijn er veel kwaliteitsmessen en veel verschillende smaken en behoeften in keukenmessen. Voor elk merk mes dat ik in het bovenstaande artikel heb behandeld, is er een professionele chef-kok die erbij zweert. Er is dus geen enkel, juist antwoord. MAC Professional Hollow Edge Chef's Knife, 8-Inch (MTH-80) Welk mes u ook koopt, het kan al dan niet uit de fabriek komen met zijn volledige scherpte potentieel.

Wanneer het de tijd bereikt die het zeker moet worden geslepen, stuur het dan naar Seattle Knife Sharpening. Ze zijn de beste slijpservice die ik ken. En 99,9 procent van de tijd zullen ze gemakkelijk verbeteren aan de fabrieksrand. Bekijk ook mijn artikelen over honen om er zeker van te zijn dat je het op de juiste of beste manier doet.

En zorg ervoor dat je een keramische telefoon gebruikt. Dit helpt om die randen extra scherp te houden. Voor meer hulp bij dit proces om het beste mes voor u te vinden, moet u ook eens kijken naar How to Buy a Great Chef Knife. En als je meer rond de KKG-site snuffelt, vind je andere artikelen die je kennis vergroten en je helpen om je messen scherp te houden.

Ik wilde gewoon een „goed koksmes” kopen totdat ik zag dat niet alle messen bedoeld zijn om overal doorheen te snijden. Ik hou over het algemeen van de Duitse zware messen, maar ik ben blij met een strakke Japanse als dat de juiste keuze is. Eventuele aanbevelingen? Zou je gaan mixen en matchen? Er is nog een ding dat ik zou willen verduidelijken met betrekking tot Duits vs. Zou je zeggen, van wat ik begrijp, Japans is meer voor in blokjes snijden en delicate snijtaken en Duitse messen meer voor grof hakken, fileren en snijden? (Met de juiste stijl van mes natuurlijk.

hoe cool is dat? Zorg ervoor dat u een professionele slijpservice zoekt voordat u iemand uw messen geeft. Zowel Duitse als Japanse messen kunnen vrijwel alle taken uitvoeren die je hebt beschreven. Maar als je rauwe vis snijdt voor sushi, kun je het beste Japans gebruiken. Maar je betaalt hier een prijs voor.

Het staal is ook brozer (en dunner) en kan gemakkelijker ernstig beschadigd raken. Met een Duits mes, als je tijdens het fileren een bot raakt, zal het gewoon de rand plat maken of, erger nog, het een beetje deuken. Met een Japans mes kun je het breken of kraken. het is lastig om messen voor anderen te kopen zonder hun feedback.

Lees mijn artikel Hoe koop je een geweldig koksmes. En lees mijn recente antwoord hierboven (aan Rich uit Zuid-Afrika) over Duits vs. Als je vrouw kleinere, meer delicate handen heeft, kan ze Shun of Global echt waarderen. Maar ze moet er voorzichtiger mee zijn dan met een Duits mes.

Trouwens, er is een handig dandy zoekveld dat u kunt gebruiken om onderwerpen op de KKG-site onderaan elke pagina te vinden, in de voettekst van de pagina. Ik gebruik het de hele tijd, ik heb het bijvoorbeeld gewoon gebruikt om de berichten te vinden waarnaar ik hierboven verwijs. Dit is een moeilijke opdracht, maar ik zal mijn best doen. je zult zeker haar Duitse messen willen kopen, gemaakt van zachter, maar taaier, Duits staal.

Ik begin met 2-delige sets en een van de beste voor haar is misschien wel de Wusthof Classic 2-delige Aziatische Santoku- en schilmesset. Ze geeft misschien de voorkeur aan een kleiner, wendbaarder santokumes boven een standaard 8-inch koksmes. Ik heb al deze dingen gehoord, maar beter met Gunter Wilhelm Lightning, ProCut en Premier ProCut lijnen. Hoe zou je deze messen beoordelen? Ik heb Gunter Wilhelm zelf een paar jaar geleden onderzocht en bij het opnieuw bezoeken van hun website merkte ik dat ze behoorlijk zijn toegenomen en hun verhaal verder hebben verrijkt.

Hoewel het handvat en de ergonomie goed doordacht lijken en GW zeer comfortabel aanvoelende messen kunnen maken, hebben mijn bedenkingen nog steeds betrekking op de kwaliteit van hun messen en hun vermogen om een fijne rand te nemen en vast te houden. Dit is de kern van een hoogwaardig mes, niet alleen hoe het eruit ziet of aanvoelt. Ik heb niet persoonlijk een GW-mes gebruikt en ik heb enkele positieve rapporten gelezen. Dus wie weet zijn ze misschien behoorlijk respectabel.

Desalniettemin, als het gaat om scherpte en randbehoud, denk ik dat er betrouwbaardere keuzes zijn met betere trackrecords. Ik zou aanraden om te beginnen met iets uit de bovenstaande lijst met beste koksmessen. Ik vroeg het omdat er een nieuwe Made-in-Germany lijn is bij Costco. Ik moet toegeven dat ik het leuk vond.

Ze zeggen dat een Metropolitan rapport de messen van Henckels en Wusthof al jaren verslaat. Iets over een certificering en nog iets over hardheid en. Ik kocht ze, maar aan de andere kant was het Costco en de prijs was ongeveer goed. Weet je van de nieuwe lijn? Wat ik weet over Gunter Wilhelm is dat ze behoorlijk getalenteerd zijn in marketing.

Ze hebben serieus geld en expertise die hun marketingmachine aandrijven. Uit nieuwsgierigheid keek ik naar twee van hun video's en was ik gecharmeerd en onder de indruk. De kwaliteit, professionaliteit en puur plezier van de video's was behoorlijk overtuigend. Ik probeer geen spoil-sport te zijn, maar ik waardeer bedrijven niet die doen alsof ze één ding zijn als ze iets anders zijn.

Ik heb een Calphalon santoku die is gemaakt in China waar ik dol op ben. Ik denk dat het beter voelt dan elk mes in mijn keuken. Ik heb het geslepen door een van de beste messenslijpers die ik ken (Seattle Knife Sharpening), ik slijp het regelmatig, en het is puur plezier om mee te snijden. Maar ik wist precies wat ik kocht toen ik het kocht.

Sorry, maar ik vertrouw de kwaliteit nog steeds niet. Het is fijn dat hij enkele feiten en cijfers had. De mijne zegt Premier ProCut made in Germany. Degenen in Amazon zeggen Executives.

Ben ik net opgelicht? Bottom line. gebruik ze, maar duw ze niet te hard. Je wilt niet dat de messen op je barsten of breken. Bekijk hoe de scherpte standhoudt en check op een later tijdstip in bij KKG en laat het ons weten.

Ik wilde alleen maar zeggen dat de ProCut 100% gemaakt is in Duitsland. Je hebt gelijk over de uitvoerende lijn. Ze zijn gemaakt in Duitsland en afgewerkt in China voor verpakking. Ze zijn tegenwoordig behoorlijk prominent aanwezig in de BBQ-samenleving.

Neem misschien contact op en kijk of ze je iets laten uitproberen en het bekijken voordat je aannames doet. Ik kon nog steeds niets vinden over in welke hoek hun messen zijn geslepen, maar als je kon, meer kracht voor jou. Als je vriend een professional is, dan is een Japans mes een goede manier om te gaan. En het MAC-model dat in mijn artikel hierboven wordt genoemd, zou moeilijk te verslaan zijn en een geweldige waarde.

Ja, er zijn tal van andere flitsende merken in de buurt, maar MAC is nog steeds een krachtige benchmark. Het krijgen van een tweede, ruwer en tuimelmes, is misschien een goede manier om te gaan en het is iets dat ik eerder heb aanbevolen aan andere cadeaugetters. Hoewel het niet ongebruikelijk zou zijn dat hij een MAC op de werkplek gebruikt. Het zou afhangen van hoe de keuken waarin hij werkt eruit ziet, zijn houding ten opzichte van messen, enz., enz.

Moeilijk te raden van een afstand. Als hij serieus bezig is met eten en bereiden, wat het klinkt alsof je vriendje is, kan hij echt niet te veel koksmessen hebben. Als het kwaliteitsmessen zijn, kunnen ze leuk zijn om te gebruiken in rotatie en het is altijd geweldig om back-up te hebben. Een goed ruw mes zou de Messermeister kunnen zijn die in het bovenstaande artikel wordt aanbevolen.

Het Duitse staal is taaier dan Japans, een 9-inch mes geeft hem meer heft, en Messermeisters komen meestal behoorlijk scherp uit de fabriek. Dit is een geweldige bron geweest. Heb je nog gedachten over de Bob Kramer Zwilling JA-messenlijn? Ik heb religieus aangescherpt. Ik zal over ongeveer een maand inchecken om te praten over mijn dagelijkse mes (Santoku) Cangshan X-serie 59137 German Steel Forged Chef's Knife, 8-inch Klinkt alsof je zeker een Japans mes nodig hebt, dunner, lichter, met harder staal.

Zowel de Shun Premier als de Miyabi zouden voor je kunnen werken, maar ze zijn een beetje gekleed voor een keuken. Als ik het was, zou ik de MAC MTH-80 kopen die in het bovenstaande artikel wordt genoemd. Het is slecht scherp, ontworpen voor chef-koks en zal de bank niet breken. als je geld moest besparen, zou je de Tojiro DP kunnen doen.

De Tojiro zou niet zo mooi afgewerkt zijn, maar toch het werk doen. Er zijn heel veel andere uitstekende Japanse messen, maar het uitproberen van deze twee zou je op weg helpen en je een merkbare verlichting geven van het Wusthof. Als je een Japans mes koopt, is je beste gok voor slijpen (en touch-up) een watersteen. En als u nog steeds wilt slijpen voor onderhoud (in plaats van uw watersteen te gebruiken), zorg er dan voor dat u alleen een keramische telefoon gebruikt.

Anders loopt u het risico de rand van het blad te beschadigen, wat veel harder staal is dan uw Wusthof. Als er geen geld was, welke vier messen zou je dan in je keuken hebben? Oh, en dan is er Murray Carter. het zou cool zijn om ook een high-end Carter te bezitten. En dan zijn er al die Japanse high-end, handgemaakte messen, en ook Amerikaanse custom makers en, en.

Ik had de vraag anders moeten stellen, een beetje achtergrondinformatie. Trouwens, weet je zeker dat je de Kramer Stainless Damascus bedoelt die meer dan twee keer zoveel kost als de Shun Kiritsuke?. Kramer maakt nog een roestvrij mes genaamd de Kramer Essential, dat bijna de helft van de prijs van de Damascus is. Ik denk niet dat er ooit één, ultiem mes is.

Elk van de twee messen die je noemt, zou een fantastisch mes zijn om mee te werken in de keuken. Ze worden allebei geleverd met een zeer scherpe rand en kunnen deze behouden. Ik ga de bronnen op je site verder verkennen om het brute kracht- en onwetingsprobleem aan te pakken, maar de vraag die ik heb gaat over messenblokken als opslag. Zijn er problemen met de scherpte waarmee u rekening moet houden bij het kijken naar het messenblok? Is hout goed? Is magnetisch het beste? Is er een reden om me te beperken tot het blok van de fabrikant? De Sabatiers gaan gewoon in een la en worden behoorlijk slecht geslagen.

Bedankt voor het advies dat ik zeker zal overwegen bij het nemen van mijn beslissing over het messenblok. Ik laat mijn nieuwe messen niet rondslingeren in een la Ik laat mijn nieuwe messen niet rondslingeren in een la Ik laat mijn nieuwe messen niet rondslingeren in een la Ik laat mijn nieuwe messen niet rondknallen in een la Bedankt voor zulke gedetailleerde informatie. Wat is de juiste vloeistof om te gebruiken bij het slijpen met een slijpsteen? Ik gebruik mijn messen strikt als amateurkok die keukentaken deelt met mijn vrouw, maar geniet van goed gereedschap voor alles wat ik onderneem. We hebben een minimale, goed gedragen (durf ik te zeggen misbruikt) set Wusthof Classic-messen met prachtige witte handvatten.

De set bestaat uit een 6″ chef's, 8″ broodmes en 8″ snijmes (met bijpassende vork). Ik vind de messen uiterst comfortabel en goed uitgebalanceerd. Daarnaast hebben we een ronddraaiende collectie goedkope messen. Hoewel de cheapos naar de lade worden gedegradeerd (de hemel help hen), staan de Wusthtofs altijd geparkeerd in het houten messenblok dat met de messen is verkregen.

Ondanks die voorzichtigheid hebben de messen ernstige vernederingen geleden door toedoen van huishoudsters en, het ergste van alles, een slager van een messenslijper waar mijn vrouw ze naar toe bracht. Ik heb ernaar verlangd, maar verzette me tegen het kopen van nieuwe messen, omdat ik nieuwe, dure messen niet aan hetzelfde lot wilde onderwerpen. Die terughoudendheid heeft me er niet van weerhouden om te kijken, het kijken leidde me naar deze discussie en tegen het einde dwongen je uitwisseling met Bruce en de vermelding van prachtige messen me om erin te springen en je advies in te winnen (en, ik zou kunnen vermelden, op basis van afbeeldingen die beschikbaar zijn op Sur La Table, dacht ik dat het Kramer Meifi-koksmes om de mooiere te zijn van het trio waarnaar je verwijst in je reactie op Bruce). Ongeveer 8 maanden geleden, op vakantie, dwaalden mijn vrouw en ik naar wat voornamelijk een accessoirewinkel voor vrouwen was, en terwijl ze rondkeek naar zeer dure kleding, sieraden en accessoires, viel een koffer met keukenmessen mijn aandacht.

De messen, ontworpen door Sarah Wiener voor Hugo Pott, waren naar mijn smaak echt mooi en, net als mijn gehavende Wusthofs, zeer comfortabel om vast te houden. Ik aarzelde toen om er een te kopen omdat ik terugdeinsde van het vooruitzicht zulke mooie en dure gereedschappen te onderwerpen aan het misbruik van de Wusthofs - en omdat ik niets wist van hun kwaliteit en waarde. Sindsdien heb ik me periodiek verzet tegen het vooruitzicht om nieuwe messen te kopen, zoals blijkt uit het feit dat ik merkte dat ik deze discussie volledig heb gelezen. Met die achtergrond zou ik uw mening over de esthetiek, kwaliteit en waarde van Pott Sarah Wiener-messen op prijs stellen.

Alvast bedankt voor je advies. Nadelen - Mijn enige grote voorbehoud is de hardheidsclassificatie van het staal waar ik een beetje rond moest jagen om erachter te komen, maar vond het eindelijk hier Fitzsu. Volgens Fitzsu hebben deze messen een Rockwell-beoordeling van 56, wat vrij laag is en het is raadselachtig waarom. Koop een keramische telefoon en leer hoe je moet slijpen.

Eigenlijk kijk ik er naar uit om ze te proberen. Ik ben zelf altijd een Duitse messenman geweest (gewoon een gepassioneerde amateurchef, zeker niet professioneel), maar aangezien mijn oude Wusthofs (18 jaar geleden gekocht) eindelijk het punt hebben bereikt dat de messenslijpservice me vertelde dat ze het de laatste keer niet meer zouden doen, is het tijd om nieuwe te kopen. Mijn ouders gaven me een jaar geleden de Henckels 7 ″ Santoku voor Kerstmis en het is leuk, maar op dit moment is het het enige mes in de keuken dat het waard is om te gebruiken. Als je van koken houdt (wat het klinkt zoals je doet), zul je er nooit spijt van krijgen dat je je MAC-messen hebt gekocht.

Grappig genoeg bezit ik ze niet eens (op mijn steeds ontluikende kooplijst), maar ik heb volkomen vertrouwen in hun reputatie. Ik had nog nooit gehoord van Yaxell-messen. wat me niet bijzonder verbaast, want er zijn zooooo veel geweldige messen in de wereld. Maar ik heb wat onderzoek gedaan en ze lijken de echte Japanse gemaakt te zijn vanuit Seki City, het huis van Japanse messen al eeuwenlang.

Ze zijn vergelijkbaar met Shun (en vele andere Japanse messen trouwens) met een harde stalen kern gewikkeld in lagen zachter staal. Maar de handvatten zijn anders en sommige vinden ze misschien comfortabeler. Het lijkt er ook op dat er mogelijk een hogere mate van kwaliteitscontrole is dan Shun. Zodat je het weet, Miyabi maakt een aantal verschillende lijnen (Evolution, Artisan, Kaisen, enz.

De lijn die ik je aanbeveel, de Birchwood-lijn, is niet alleen slecht scherp, maar ook een kunstwerk. Ik bezit ze niet, maar heb ze in de winkel behandeld en ik vind ze fantastisch. Het berkenhout is niet overdreven afgewerkt, dus je kunt nog steeds de textuur van de nerf voelen. En voor wat het waard is, zijn mijn handen ook aan de kleinere kant.

Dit komt waarschijnlijk door het feit dat ze het eerste mes zijn dat ze je laten vasthouden op de culinaire school. Lol, ik zou graag je gedachten horen over dit merk messen? Heb je ze gebruikt? Wat vind je ervan? Ik heb ontdekt dat voor de prijs niets anders ze echt kan verslaan. Ik heb Victorinox geproefd, maar bezit ze niet. Ik denk dat ze geweldig kunnen zijn voor professionele keukens omdat ze goed snijden en niet veel kosten (je hoeft je geen zorgen te maken over misplaatsing of iemand die ermee weggaat).

Ja, je hebt gelijk, ze zijn geweldig voor commerciële keukens, maar voor thuisgebruik trek ik ook graag mijn shun's eruit ;-) Santoku keukenmes 165 mm, Aogami No1 Steel, Kurouchi Double Bevel Santoku-mes, 180 mm Japans handvat, Aogami-staal Tojiro DP Santoku 6,7 ″ (17cm) Als je geen winkel in de buurt hebt die draagt de SAI, ik zou aanraden om het bij Amazon te kopen en vervolgens terug te sturen als het niet bij je past. Zolang u voorzichtig bent met de verpakking en probeert het retourbeleid van tevoren met de handelaar te bespreken, zou u dit zonder problemen moeten kunnen doen. Kan iemand anders Emily helpen? Dan wil je, afhankelijk van je behoeften, misschien een kleiner (6-inch) koksmes, een schilmes van verschillende grootte (groter of kleiner, afhankelijk van degene die je al hebt gekocht), een snijmes en een filetmes toevoegen. Het snijmes dat je zou gebruiken voor grotere stukken vlees zoals gebraad en plakjes vis, en het filetmes dat je zou gebruiken om behendig rond botten te snijden, zowel met rauw vlees als gekookt.

De meeste van deze messen hebben zeer verschillende prijzen vermeld op de verstrekte links (ik weet niet zeker of dit alleen mijn regio is). U kunt dus overwegen om ze bij te werken. Welk mes is naar jouw mening het beste, Victorinox of Kyocera. Geef me je antwoord niet vanuit verkoopoogpunt, geef me gewoon je mening, zelfs als je denkt dat ze allebei rotzooi zijn.

Ten eerste, laat me je verzekeren dat ik nooit iemand op KitchenKnifeGuru mijn gedachten heb gegeven vanuit een „verkoopoogpunt”, wat dat ook zou kunnen betekenen. Ik geloof groot in de Gouden Regel en daar is deze site op gebaseerd. Elk product waarover ik schrijf en aanbeveel, is afkomstig van de POV van wat ik in mijn eigen keuken zou gebruiken. Natuurlijk heb ik mijn eigen mening en vooroordelen, maar ik ben er meestal behoorlijk openhartig over.

Victorinox versus Kyocera Beide bedrijven maken een verscheidenheid aan messen die variëren in kwaliteit en kenmerken. Maar laten we aannemen dat je verwijst naar het basisVictorinox Fibrox-koksmes en het Kyocera Ceramic Revolution Series koksmes, de 8-inch modellen. Aan de andere kant moet de Kyocera scherper zijn dan de Victorionox en veel langer scherp blijven. Er zijn nog andere subtiele verschillen, maar dit zijn de belangrijkste dingen.

Voor wat het waard is, zou ik geen van deze messen in mijn huiskeuken hebben, voornamelijk vanwege het utilitaire ontwerp en de lichtheid (en dunheid) van de messen. Desalniettemin kan de Victorinox een uitstekende keuze zijn voor een professionele keuken, omdat hij goed zal presteren, maar vanwege zijn lage kosten geen zorgen hoeft te maken. Ik ben al jaren fan van het Mac-merk. Ik heb mijn messen het afgelopen jaar „geüpgraded naar een aantal hele mooie Japanse Takeda-messen, maar bewaar nog steeds een Mac-koksmes bij mij thuis en huisje.

Bij mij thuis zit de Mac op een magnetisch rek bij mijn gootsteen, weg van mijn werktafel. Ik gebruik het dus vaak, maar niet meer voor uitgebreid of veel fijn werk. Ik denk dat iedereen blij zou zijn met het Mac-mes. Het is goed uitgebalanceerd, licht en scherp, en het houdt een rand goed vast.

Van sommige andere genoemde en vaak geliefde merken, is de Mac een stap hoger op het gebied van prestaties. De Takeda-messen zijn weer een enorme sprong voorwaarts van de Mac. Ze hebben een rand waardoor een lichtsabel er dof uitziet, zo licht dat je er nooit moe van wordt. Ze houden belachelijk lang een voorsprong.

Nu is het niet eenvoudig om ze te slijpen. Ik heb nog niet geprobeerd mezelf te slijpen en heb maar één winkel die ik ze vertrouw. Ze zijn van koolstofstaal, dus ze hebben meer zorg nodig dan een roestvrij mes, zorg ervoor dat je dat goed vindt. Ik vind de extra zorg die nodig is erg klein, was en droog de messen gewoon na elk gebruik, olie als je ze voor een lange periode opbergt (d.w.z.

Vorig jaar kocht ik een Takeda nakiri waarvan ik dacht dat het een leuke toevoeging zou zijn. Ik gebruik het voor bijna alles, schakel alleen over op een gyotu als ik een groter mes nodig heb. Ik hou van koksmessen, maar de nakiri is gewoon zo nuttig voor mij, ik kan het niet helpen het aan te bevelen. Een andere tip die me heeft geholpen, is het slijpen op een strop in plaats van staal.

Het is even wennen, maar niet veel, en het doet het veel beter dan een staal. Ik heb het altijd een beetje onzeker gevonden om de hoek op een staal te krijgen. Phoenix Knife House maakt een fantastische strop voor keukenmessen en scheermessen en het is goedkoop. Ik heb veel meer betaald voor mijn scheermesstrops en ze zijn veel kleiner.

Ik doe de meeste dagen ongeveer 10 passen aan elke kant en het duurt ongeveer 30 seconden. Deze praktijk wordt sterk aanbevolen met hardere staalsoorten zoals de Takeda. Zachtere staalsoorten kunnen beide kanten op, geloof ik, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan de strop. Het enige andere dat ik zou noemen waar u zich wel of niet van bewust kunt zijn, is dat magnetische wandrekken, afhankelijk van hun constructie en de manier waarop u ze gebruikt, de scherpheid van de randen van uw messen kunnen beschadigen.

Als het rek is ontworpen om de mesrand het metaal van de magneet daadwerkelijk te laten raken, kunt u de rand iets doen elke keer dat u er een mes op verwijdert of monteert. En als je nonchalant bent en het mes tegen het magneetmetaal laat slaan, zal het ding erger zijn. KKG Jullie moeten veel betalen voor de Henckels Professional 8's. Hier in België vond ik een serie van 7 sets voor minder dan 161,70 om precies te zijn.

Niet ontevreden, gewoon benieuwd wat er beschikbaar is. Henckels Pro De Henckels Pro, die ik onlangs heb onderzocht voor mijn Quality Kitchen Knives on Sale post, heeft een volledig opnieuw ontworpen bolster die misschien goed voor je werkt. De Pro-lijn is qua kwaliteit vergelijkbaar met de Professional S, maar heeft een modernere uitstraling. Het zou een heel ander mes zijn dan bijna alles wat Global maakt, wat, geloof ik, is wat je zoekt, niet? Bij voorbaat bedankt KKG voor al je informatie en je intelligente benadering om de meningen van verschillende posters te erkennen over de verschillende beschikbare messen en de ervaringen van mensen die ze gebruiken.

Ik heb kleinere handen en heb een fatsoenlijke „collectie messen van redelijke kwaliteit die variëren van Wusthof tot Shun (inclusief Classic, Elite en Bob Kramer specialiteit) en Global (verschillende van zowel de reguliere, lichtgewicht versies als het zwaardere, gesmede aanbod). Ik vind dat de edities Shun Classic en Bob Kramer de beste randen van allemaal behouden. De Wusthof heeft een mooi heft, maar ik moet hem constant aanscherpen. Ik gebruik strikt bamboe, tamarindehout of nylon snijplanken en bewaar al mijn messen zorgvuldig.

Mijn nummer één go-to voor kleine items is het nu stopgezette Shun Elite, Bob Kramer 3,5-inch schilmes. Met zijn unieke bredere grip en gebogen handvat is hij perfect voor paddenstoelen, gember enz. Het is een kunstwerk dat perfect in mijn hand ligt. Mijn favoriete koksmes is een stropdas tussen de Shun Elite, Bob Kramer koksmes en de Shun Classic, 10-inch chef-kok.

De 6-inch klassieke chef-kok gaat vaak met me mee als ik op reis ben. De niet-gesmede chef-kok van Global is lichter, maar houdt geen voorsprong zo lang als de andere twee. Maar we moeten praten over snijplanken. Ik ben bang dat je op je mooie messen kauwt.

Nylon (waarvan ik aanneem dat het zacht genoeg is om te scoren) is prima. Maar tamarinde en bamboe zijn problematisch. Bamboe heeft een probleem met de knooppunten waardoor het een ongelijke hardheid en zachtheid krijgt. Zie voor meer informatie hierover mijn artikel Snijplanken Bamboe en anderen.

Maar ik zou het niet aanraden om te hakken. Enige ervaring met Rijnlandse messen? Nee. Ik heb geen ervaring gehad met Rijnlandmessen en eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Maar ik heb net hun website onderzocht en het spijt me te moeten zeggen, ik ben niet onder de indruk.

Rijnland-messen zijn duurder dan alle gevestigde messen van het merk in mijn artikel hierboven, maar ze zijn meer een onbekende hoeveelheid. Ja, ze hebben gloeiende getuigenissen, dus wie weet, misschien zijn ze een geweldig mes. Maar dat is niet genoeg om me te overtuigen. Er zijn zoveel geweldige messen met geweldige staat van dienst.

waarom een risico nemen? Is het mogelijk om je een e-mail te sturen? Ik heb een paar vragen over enkele messen die ik ga kopen, ik bedoel, ik weet niet welke van de messen ik moet kopen. Ik wil je graag de links naar de messen sturen en professioneel advies van je krijgen. Dus ik ben een tweedejaars chef-kok uit Finland en het is tijd voor mij om mijn eigen koksmes te kopen. Mijn handen zijn vrij groot, maar slank en benig.

Ik geef de voorkeur aan lichtere messen boven zwaardere, maar ik kan ook zwaardere messen aan. Ik ben op zoek naar een allround mes voor mijn dagelijkse kookkunsten op school. Ik weet eigenlijk nog niet veel over messen, maar ik heb online gezocht en dit zijn de weinige die naar voren kwamen. Zwilling Four Star 40th Anniversary 6 ″ Santoku-mes (ik ben niet zo zeker van dit merk.

Het lijkt vreemd dat ze voor 40 euro een goed mes verkopen. Is dit een legitiem merk en een goed mes?) Zwilling Four Star Hollow-Ground Rocking 7 ″ Santoku MAC SK-65 - Superior Series 6 ½ Santoku Messermeister Aziatische precisie 7-inch Gyto Messermeister Aziatische precisie 7,25-inch Kullenschliff Santoku Messermeister Park Plaza 6-inch koksmes Ik zocht ook naar een paar snijplanken. Maar mijn budget is niet zo groot en ik heb deze plastic bedacht. Is dit een goede of moet ik een andere kopen (misschien houten misschien)? Oneida snijplank, 16-inch, blauw Als toekomstige professionele chef-kok die op zoek is naar een allround mes, heb je een koksmes nodig dat minstens 8 inch lang is.

In feite zweren veel professionals bij 9- en 10-inchers. Tenzij je uiteindelijk in een superkleine keuken werkt en minuscule porties voedsel creëert, zal een 6-inch mes je (en je bazen) onmiddellijk gek maken met het onvermogen om grote hoeveelheden voedsel efficiënt te verwerken. Het kleinere formaat is echter prima als extra mes. Hoewel ik een grote fan ben van santoku-messen, weet ik niet zeker of dit de beste manier is om te beginnen als een professional of het beste mes om als hoofdknijp te hebben.

Messermeister Asian Precision 7-inch Gyto; Messermeister Asian Precision 7,25-inch Kullenschliff Santoku; Messermeister Park Plaza 6-inch koksmes Dit zijn allemaal gestempelde messen (versus gesmeed) die ik in Duitse messen de neiging heb om uit de buurt te blijven. Ik denk niet dat de randen goed standhouden. Daarom raad ik de Messermeister Meridian Elite aan in mijn artikel hierboven. Ik denk ook dat de knokkelspeling in de 9-inch Meridian Elite waarschijnlijk genoeg zou zijn voor grotere handen.

Echter, als je echt echt echt geld moet besparen, moet je waarschijnlijk rekening houden met het beproefde Victorinox koksmes. Hoewel het is gemaakt van goedkope materialen (plastic handvat, enz. En het heeft een breed mes dat je grotere handen vrije ruimte geeft. Je kunt ook kijken naar het Wusthof Pro Chef's mes.

Ik ben geen chef-kok, maar ik zou zeggen dat ik een fatsoenlijke thuiskok ben en ik kook behoorlijk wat. We koken thuis een redelijk behoorlijke hoeveelheid en een of twee keer per maand zal ik iets uitgebreider doen met een aanzienlijke voorbereiding. In de winter doen we veel soepen waarvoor tonnen uien in blokjes moeten worden gesneden. Gooi dat gewoon naar buiten om je een idee te geven van mijn behoeften en ervaringsniveau.

Dus vandaag heb ik je vrienden bezocht in de winkel waar je bij bent aangesloten en ze lieten me wat uien en wortels hakken met verschillende messen. Ik ging met de bedoeling om de Miyabi Kaizen II te kopen die te koop was, groot. Maar ze maakten mijn beslissing moeilijker door me een paar nog duurdere messen te laten testen. Ze gaan de prijzen voor een week respecteren.

Kun je me je gedachten geven? Ik ben ook geïnteresseerd in wat je te zeggen hebt over duurzaamheid en het niveau van vereist onderhoud. Ten tweede zijn alle messen in uw lijst hoogwaardige, prachtig ontworpen messen die u goed van dienst kunnen zijn. Afgaande op de hoeveelheid koken die je doet, denk ik niet dat een van hen boven je hoofd of te toegeeflijk is. Dus ik zou meer leunen op wat het beste voelt, wat je hart doet kloppen als je ernaar kijkt, en wat het leukste is om dat soort dingen te gebruiken.

Ten derde, raak niet te verstrikt in het vergelijken van scherpheid. Ja, sommige messen hebben het misschien iets boven andere die uit de fabriek komen. Maar als je ze eenmaal naar een professionele puntenslijper brengt, wat je na een jaar of twee moet doen, hoe scherp ze ook uit de doos zijn, zullen ze allemaal erg op elkaar lijken qua scherpte. Mijn tweede keuze zou de Birchwood zijn.

Het is zo ongelooflijk vervaardigd en zo ongelooflijk scherp. Ik maak deze keuzes vanwege comfort, schoonheid, vakmanschap en omdat prijs niet van het grootste belang is voor jou. Als je maximale scherpte wilde voor de beste waarde, zou ik de MAC adviseren van mijn beste koksmessen. Beloof me alsjeblieft dat je een keramische telefoon koopt die bij je mes past en leert hoe je het moet gebruiken.

Sorry dat ik een plaag ben, maar nog een vraag. Ik weet dat je geen KitchenCuttingBoard Guru bent, maar ik dacht dat je nog steeds een mening zou hebben, aangezien de twee dingen een beetje samengaan. Eindkorrel is de beste, maar randkorrel is goed genoeg en het is wat ik gebruik als dat helpt. Ze zijn beide, meestal, gemaakt van esdoorn, gewoon verschillende constructies.

En er is ook niets mis met het juiste soort plastic (niet te hard). Heb je ooit Italiaanse keukenmessen geprobeerd, zoals Sanelli of Sanelli Ambrogio? Ik vraag me af hoe je deze merken rangschikt. Ik had nog nooit van Sanelli gehoord, dus ik heb wat onderzoek gedaan. Domenico, het lijkt erop dat de winkel die je vertegenwoordigt Sanelli-messen verkoopt, dus ik doe dit vooral omwille van mijn lezers.

Was de Premana Professional die me vergelijkbaar lijkt met Victorinox. GELIEVE ALSTUBLIEFT een keramische honenpost haste te kopen. Sorry dat ik hierop blijf hameren, maar hoe eerder je het koopt en gebruikt, hoe langer je in de fabriek geslepen rand meegaat. Ik zou graag horen hoe de Meiji voor jou presteert.

En het zal een hulpmiddel zijn voor mijn lezers. Dus ja, check alsjeblieft weer in nadat je het een beetje hebt gebruikt. Ik heb Burrbenders kort bekeken en heb gemengde gevoelens. Ik hou van hun handslijpprogramma, maar vind het moeilijk te geloven dat ze het zo goedkoop kunnen doen.

Hun standaard machineslijpprogramma moet in meer detail worden beschreven, want zelfs als het proces varieert, zou ik graag willen weten wat de gebruikelijke opties zijn. Schuurbanden met langzame snelheid, enz. Voor wat het waard is, ben ik bezig met het vernieuwen van mijn beoordeling van slijpdiensten, dus er zullen in de toekomst meer opties zijn. Mijn verhaal is dat ik al lang fan was van Wusthof.

Ongeveer twee jaar geleden brak ons Wusthof koksmes, mijn vrouw gebruikte het op ijs, om te proberen het uit elkaar te wrikken. Daar gaat het, het mes brak. Ik had deze messen sinds 1991 met een set Wusthof Silverpoint steakmessen. Sindsdien was ik in Japan.

Dus besloot ik om andere messen te zoeken en vond Shun-messen. De demo die de verkoper verkocht, waren Shun-messen. Ik kon me niet herinneren welk mes hij gebruikte, alleen was het een Shun. Hij plaatste de mesrand bovenop een komkommer en liet het gewicht van het mes het werk doen.

Het was eigenlijk de komkommer zelf aan het snijden, geweldig. Na een tijdje verkocht hij me, maar ik kocht alleen de Classic-messen. Ik herinner me het Wusthof wel, na elk gebruik moest ik hem slijpen, maar het gebruik van de Shun is het verschil tussen dag en nacht. Je kunt niet fout gaan als je een Shun bezit.

Ik hoop dat je je les hebt geleerd om nooit een keukenmes te gebruiken als koevoet, een beitel, een schroevendraaier of iets anders waarvoor het niet is ontworpen. Raadpleeg mijn Top Tien Tips voor meer begeleiding. Toen je zei: „het Wusthof, na elk gebruik moest ik het slijpen, denk ik dat je bedoelde „slijpen, niet slijpen”. Als je het na elk gebruik daadwerkelijk had geslepen, had je na een jaar of twee geen mes meer gehad;) Het is waar, ik heb het Wusthof koksmes na elk gebruik moeten slijpen.

Natuurlijk worden messen gebruikt om te snijden en te snijden, niet nieuwsgierig te zijn. Ik wilde gewoon mijn twee stukjes erin stoppen, dat is alles. Ik zou de Japanse messen terugschrikken (omdat ze dunner en delicater zijn) en Duits worden. Denk dus aan Henckels (of de vergelijkbare Wusthofchef, maar NIET de santoku) en de Messermeister.

En je moet zeker eens kijken naar Wusthof Knives, een kopersgids, die je meer stilistische keuzes zal geven, waaronder mijn favoriete Wusthof-lijn, de Classic Ikon. Messermeister Meridian Elite koksmes, 9-inch Wusthof Classic Ikon 9-inch koksmes, zwart Wusthof Classic 9-inch koksmes Ik heb een Messermeister Meridian Elite Chef-mes. Het is heel goed om te hakken. Ik raad dit mes aan aan chef-koks.

Het kleine schilmesblad is net van het handvat verwijderd en de twee snijmesbladen zijn beide slecht ontpit langs de randen van het mes. Wil je zeggen dat je denkt dat Global een inferieur product is? Want dat klinkt niet waar voor mij. Dit zijn het soort dingen dat elk mes kan beschadigen, maar vooral Japanse messen die zijn gemaakt van harder en brozer staal dan Duits. Ik adviseer je graag meer over de do's en don'ts van keukenmessen.

Welke lijn bezit je de Origine, de Furtif of de Maestro? BTW. De enige Henckels-lijn die ik ken en die in Spanje wordt vervaardigd, is de internationale lijn. Het ziet er bijna identiek uit als de Pro S, maar naar mijn ervaring is de afwerking niet zo fijn (ik weet niets van het bladstaal). Maakte dat grote thuiskomstdiner dat ik hierboven heb beschreven.

Bleek 35 kinderen te zijn, niet 20, dus veel jambalaya en gumbo. Ik kan niet geloven dat HS-kinderen mijn cajunvoedsel aan het graven waren, maar, hey. Het is een Kramer-mes gemaakt in samenwerking met Zwillingling. Vergeleken met de echt oude en niet goed onderhouden Zwilling 4-sterren die ik had van toen mijn vrouw en ik pasgetrouwden waren, was het waanzinnig scherp.

Ik wilde eerder terugkomen om hierover verslag uit te brengen, maar wachten tot nu toe geeft me de kans om te zeggen dat, ondanks het feit dat ik nogal wat kook, de rand heel goed heeft standgehouden. Het is misschien niet zo gek scherp als uit de doos, maar het ritst nog steeds door uien en doet het ook prima met het in blokjes snijden van rijpe tomaten. Een ding dat ik dacht te noemen is het handvat. Het is een van die asymmetrische handvatten die zogenaamd rechtshandige mensen begunstigt.

Het is niet bepaald D-vormig zoals een Shun. Er is meer een rand in plaats van een strakke curve aan één kant van het handvat. Ik ben een linkshandige man en ik heb het helemaal geen probleem gevonden. Misschien heb ik als linkse geleerd om de rechtshandige wereld tegemoet te komen.

Maar het stoorde me helemaal niet. Ik gebruik een knijpgreep en de rand aan de rechterkant van de grip is eigenlijk een mooie plek voor het vlezige pad aan de basis van mijn duim om te rusten terwijl ik aan het hakken ben. Ik heb ook een proefrit gemaakt met het Miyabi Birchwood, dat ook een prachtig lemmet was. Het had ook wat als een rechtshandige handgreep zou worden beschouwd.

En nogmaals, net als bij de Kramer Meiji vond ik de vorm van het handvat helemaal niet lastig. Het is nog steeds verreweg het scherpste mes dat ik bezit, ook al heb ik het niet naar Portland gestuurd om te slijpen. Ik denk dat je voor het slijpen Seattle Knife Sharpening bedoelt in Seattle, WA, niet? Ja, ik bedoel Seattle Knife Sharpening. Sorry, ik had de andere thread niet gezien.

Ik heb hier commentaar gegeven omdat hier de oorspronkelijke discussie plaatsvond, maar ik voeg daar mijn 2 cent toe als ik een paar cent heb om toe te voegen. Laat het me weten als ik verder van dienst kan zijn. KKG Is Cutco een goed messenmerk? Ik heb Costco gekocht, maar ik weet niet zeker of het goed is of niet. Zoals ze al zeiden, is het chirurgisch roestvrij staal en mensen zeggen dat chirurgisch roestvrij staal in feite een mix is van verschillende roestvrij staal en betekent niet dat het van goede kwaliteit is of iets dergelijks.

Ik denk niet dat het staal dat ze gebruiken of hun warmtebehandeling in kwaliteit gelijk is aan een van de merken in het bovenstaande artikel. Ik zou me veel prettiger voelen om een van de bovenstaande merken aan te bevelen. OK, dit is wat ik kan opgraven over Felix Solingen Knives. Het lijkt erop dat ze een klassieke, oude Duitse messenmaker zijn (sinds 1790 beschikt over hun website) vergelijkbaar met Henckels en Wusthof.

Ze bevinden zich in dezelfde messenhoofdstad van de wereld, Solingen, en ze gebruiken hetzelfde X50 CrMoV15-staal om het grootste deel van hun messen te maken. De kans is dus groot dat er wat kwaliteit aan de hand is. De Platinum-lijn ziet eruit als een mes op middenniveau dat is gesmeed en waarschijnlijk door de gebruikelijke warmtebehandeling wordt gehaald die elke serieuze messenmaker op zijn product uitvoert. Maar het wordt misschien niet zo rigoureus een kwaliteitscontrole of -verwerking als bijvoorbeeld hun First Class-lijn, die voor 30 euro meer loopt.

Desalniettemin zou ik aannemen dat de rand op een gesmeed mes op middenniveau (zoals het platina) van een messenmaker van dit soort veel langer dan 2-3 maanden zou volhouden. Ik heb een Henckels' Pro S-koksmes dat al vele jaren zonder slijpen is gegaan. Maar ik slijp regelmatig en ik behandel mijn mesranden met zorg. Heb je mijn Top Tien Tips gelezen?) Bedankt - ik zal opvolgen met een andere professionele messenslijper.

Zal ook de kunst van het aanscherpen leren, ik denk dat verwaarlozing in mijn geval een enorme boosdoener is. Proost (van een warme down under) Ik kan het niet helpen, maar merk dat je waardering voor schoonheid erg slecht is. Ik zal het meeste op de lijst doorgeven puur op uiterlijk. Voor wat het waard is, ben ik het ermee eens dat er veel mooie en prachtig ontworpen Japanse messen zijn.

Maar ik zou er ook aan willen toevoegen dat deze Japanse messen over het algemeen behoorlijk duur zijn en lastig te onderhouden. Bovendien zijn hun randen meestal delicater dan je gemiddelde Duitse mes en moeten ze met meer zorg worden behandeld. Je blog is gewoon HET coolste om te lezen. Is Cutco een kwaliteitsmes? Ik kwam deze draad tegen omdat het bezaaid is met verwijzingen naar Cutco.

Ik heb deze messen gebruikt en misbruikt. Ik brak de punt van het schilmes en ook van een van de snijmessen. Ik smolt een deel van het handvat op het koksmes. Maar al met al hebben deze dingen de afgelopen 19 jaar echt standgehouden.

In mijn gedachten blijf ik denken dat het kopen van een set van 100 dollar bij Ross om de paar jaar waarschijnlijk net zo goed zou zijn, maar ik kan niet klagen over de kwaliteit van Cutco-messen. Mezelf kennende, zou ik deze nooit alleen hebben gekocht en ik zou ze niet aan iedereen aanbevelen omdat ze echt duur zijn. Naar mijn mening en het is slechts een mening dat een kwaliteitskeukenmes een mes is dat een redelijk scherpe rand kan nemen en het dan een tijdje kan vasthouden. En de snijkant moet keer op keer nieuw leven kunnen worden ingeblazen door regelmatig honen.

In mijn ervaring slaagt Cutco in het eerste geval enigszins, maar faalt in het tweede en derde geval. De belangrijkste reden hiervoor is dat het staal waarvan ze zijn gemaakt niet zo hoogwaardig is als alle hierboven aanbevolen messen. Wat is het beste mes voor hard, dicht voedsel? Je vraag is iets te algemeen, ik heb meer details nodig om je een goed antwoord te geven. Heeft u het over Duits versus Japans? In de meeste gevallen zou Duits het beste zijn voor hard, dicht voedsel.

Naar mijn mening is elk mes in deze lijst van goede kwaliteit en de moeite waard om te bezitten. Maar afhankelijk van uw behoeften in de keuken heeft elk mes zijn sterke punten en zwakke punten. Hoewel ik deze allemaal in het artikel probeer te behandelen (voor elk mes), vat ik de dingen ook samen in de sectie „Voors en tegens” tegen het einde. Wie zou er denken dat het zo'n taak zou zijn om te leren welk nieuw koksmes te kopen.

Je hebt de keuzes zeker beperkt en je bood heerlijk volledige begeleiding. Ik ben benieuwd wat je redenen waren om voor de Wusthof Classic Ikon te kiezen. Wil je delen? Ik ben op zoek naar mijn eerste fatsoenlijke mes en ik heb een kleine hand, dus ik waardeer de „aanbevelingen voor kleine handen”. Hier is de wending dat ik hersenverlamming heb die mijn linkerkant aantast.

Ik heb minimaal gevoel en lage mobiliteit in mijn linkerhand. Ik moet mijn vingers verstopt houden en ik moet om veiligheidsredenen wijzigingen aanbrengen bij het gebruik van een mes en ik vertrouw natuurlijk erg sterk op mijn rechterhand. Alvast bedankt voor alle inzichten die je kunt geven. Ik zou niets liever willen dan te kunnen zeggen: „Het Wusthof Blah Blah mes is het perfecte koksmes voor jou.

Koop het. Maar uw situatie is zo uniek dat ik denk dat er geen eenvoudige, gegarandeerde oplossing is. Ik twijfel er niet aan dat je een mes kunt vinden dat voor jou werkt en de Henckels Pro S is misschien wel dat mes. En dan, nogmaals, misschien niet.

Wat ik je kan vertellen is dat de grootte van het handvat op de Henckels Pro S gemiddeld is. Eigenlijk leer ik meer van Comment. Je hebt een zeer informatieve blog met ons gedeeld. Uiteindelijk kocht ik een Shun Classic, 8-inch koksmes.

Het mes is voor mijn vrouw. Ze kookt de hele tijd en we hebben nog nooit een mooi mes gehad. Waarom heb ik voor de Shun gekozen? Verschillende factoren, de meeste zijn het gewicht van het mes, het randvasthoudingspotentieel en de dunheid van het mes. We hebben onlangs ons dieet veranderd en eten geen vlees meer.

Het snijden van botten, of in de buurt van botten, is dus geen probleem. Dit had eigenlijk nogal wat invloed op mijn beslissing. Als we nog vleeseters waren, had ik misschien een van de messen van Duitse makelij geselecteerd. Maar omdat mijn vrouw al het plantaardige materiaal snijdt, hoef je je geen zorgen te maken over het chippen van het mes op botten.

Het verzorgen van dit kwaliteitsmes is belangrijk. We hebben een deal gemaakt om heel voorzichtig te zijn met dit mes. Het wordt niet in de gootsteen gegooid, mag in vloeistof liggen en, het belangrijkste van alles, NOOIT in de vaatwasser gaan. Een beslissing nemen over welk mes moeilijk voor ons was.

We maakten ons zorgen over het online kopen van iets en moesten iets terugsturen dat we misschien niet leuk vinden. Uiteindelijk gingen we naar Bed Bath %26 Beyond en hielden een paar messen vast voordat we het Shun koksmes kochten. Ik raad aan om het mes dat je overweegt in handen te krijgen voordat je koopt. Een ding dat u in gedachten moet houden bij het verzorgen van uw Shun, is dat u hem mogelijk nog steeds kunt chippen tijdens het snijden, of vastdraaien tijdens het snijden, door ander voedsel dan vlees.

Een pompoen met een harde huid, zoals butternut, enz. Is iets om op je hoede te zijn, zo niet helemaal te vermijden. Ook repen harde chocolade. Je kunt ook de rand beschadigen of een punt breken door in een harde tegelvloer te laten vallen.

Wees dus voorzichtig met dat harde, Japanse staal. Bedankt voor de geweldige bron, het heeft me op zoek gegaan naar mijn eerste investering keukenmes. Ik vroeg me af of je gedachten had over de Shun Kanso of de Miyabi Artisan (34073-20 koksmessen). Ik geloof dat de Kanso-lijn nieuwer is en, qua prijs, net onder de Shun Classic binnenkomt.

Beide messen zijn van hoge kwaliteit en moeten vele jaren meegaan als je ze goed behandelt. Beide hebben zeer vergelijkbare gevormde messen, maar wat betreft het totale gewicht en de balans, is het vrij moeilijk om te weten hoe ze verschillen zonder ze in je hand te hebben. Beide messen zijn gemaakt van Japans warmtebehandeld staal dat hard is, maar broos met een Rockwell-hardheid hoger dan elk mes op de pagina hierboven behalve de Shun Classic. Bekijk daarom wat ik zeg over „Duitse versus Japanse koksmessen”.

Je moet voorzichtig zijn met een van deze messen en, om eerlijk te zijn, zou ik iemand niet aanraden om zo'n mes als eerste mes te kopen. Het is zo gemakkelijk om het af te breken, te kraken of een punt af te breken. Je moet het met de grootste zorg behandelen. Ben je klaar om dit te doen? P, S.

Ik heb net ontdekt dat ik 45 minuten verwijderd ben van de Kramer Knives, misschien moet ik daar binnenkort ook een reis maken. Hartelijk dank voor dit uitgebreide, op kennis gebaseerde artikel. Ik kies momenteel tussen Global Santoku of Tojiro DP Santoku. Wat zou je aanbevelen? Bedankt.

Inmiddels heb je waarschijnlijk al besloten en bezit je de ene of de andere van de bovenstaande messen. Maar voor het geval dat, laat me mijn twee cent aanbieden. Ten eerste lijkt het erop dat de Global en Tojiro santokus allebei een soortgelijk gevoel kunnen hebben. Volgens de Amazon-website weegt de Tojira 6,4 ounces, terwijl mijn eigen metingen van de Global hem zelfs op 6 ounces brengen.

Je gemiddelde mens zal niet veel verschil merken tussen een halve ounce. Dat gezegd hebbende, zult u waarschijnlijk een duidelijk verschil merken in de textuur en vorm van de handvatten. Global heeft zijn kenmerkende, kiezelvormige handvattextuur. Bovendien maakt Global de dunste handvatten die ik ken, dus het handvat van de Global zal zeker dunner zijn dan die van de Tojiro's.

Dus als slanke, dunne meshandvatten je irriteren, zou je de Global willen schuwen. Met een HRC van 60 is het kernstaal van de Tojiro harder dan de Global (HRC 56-5.Wat dit praktisch betekent, is dat de Tojiro zijn rand langer moet vasthouden). En het zou een fijnere rand moeten kunnen nemen. Aan de andere kant zal het minder harde staal van de Global het minder broos, minder delicaat, minder vatbaar voor barsten of spaanders maken.

Als u gewend bent om uw keukenmessen met respect en zorg te behandelen, zou dit voor u weinig verschil moeten maken. Maar als je dat niet bent, dan zou de Global een minder risicovolle keuze zijn. Daarnaast zou ik willen zeggen dat mijn Global een heel fijn randje heeft genomen en deze al heel lang mooi heeft vastgehouden. Beide messen zouden over het algemeen redelijk goed moeten functioneren.

Zonder de Tojiro daadwerkelijk uit te testen, kan ik niet tot meer definitieve conclusies komen. En zoals ik altijd zeg, zijn er ontzettend veel geweldige keukenmessen;) Kun je alsjeblieft je gedachten delen die je hebt? Als ik het was, doe wat je hebt beschreven, zou ik een lang smal mes willen gebruiken, geen koksmes, en niet noodzakelijkerwijs een slagersmes. Hoewel ik niet precies weet wat je bedoelt met „slagersmes”. Net zo belangrijk, de smalheid van een snijmachine zou de weerstand van een breder mes verminderen en het snijden gemakkelijker maken.

Een koksmes heeft te veel breedte en hoogte die niet nodig is voor deze taak en vertraagt gewoon het snijden. De meeste merken in het bovenstaande artikel maken snijmachines die geweldig zouden werken. Sommige komen scherper uit de fabriek en houden waarschijnlijk langer scherp. Ze moeten allemaal hun randen beter vasthouden dan je Cutco.

Maar als je minder wilt slijpen, of slijpen, dan zou ik neigen naar de Japanse merken gemaakt van harder staal. Zorg er gewoon voor dat ze nooit in de buurt komen van botten. Ook heel erg belangrijk: koop een keramische telefoon en gebruik deze regelmatig. Je zult er nooit spijt van krijgen en me voor altijd bedanken.

Naar mijn begrip vallen ze ergens tussen een snijmachine en een hakmes. Mijn enige aarzeling met de snijmachines was dat ik hoorde dat ze beter geschikt zijn voor gekookt vlees versus rauw vlees. Wat vind je van het Zwilling 1731 koksmes? Het heeft een hoge prijs in vergelijking met andere, maar het is gemaakt van Cronidur 30 staal, warmtebehandeld tot 60 HRC. Combineer dat met een goed aangeschreven fabrikant, een vorm die erg lijkt op andere op je lijst, en een ebbenhouten handvat, en het lijkt me een redelijke prijs.

Dit staal staat ook bekend als LC200N en Z-finit. Ik ben een beetje onduidelijk waarom dit mes niet meer lof krijgt. Er zijn maar heel weinig keukenmessen gemaakt van dit hoogwaardige materiaal. Ik kwam deze messen tegen bij Henckels' jaarlijkse outletverkoop in Hawthorne, NY, een paar jaar geleden en was ernstig geïntrigeerd.

Maar ik had niet het extra geld om er een te kopen. Voor zover ik kan zien, produceert Henckels met dit 60 HRC-staal een Duits-Japans hybride mes dat merkbaar beter zal presteren dan een Pro S. Het moet een fijne rand hebben, het goed vasthouden en minimale verscherping vereisen. Buuuut, je moet er voorzichtiger mee zijn dan het typische Duitse mes van zachter staal.

Ik weet niet waarom Henckel's het niet zwaarder op de markt brengt. Misschien valt het vanwege zijn hybride aard tussen de scheuren. en Zwilling-Henckels is een enorm bedrijf met tonnen product. En momenteel concurreert het ook met de Kramer-lijnen die Henckels produceert.

Ik kijk al een maand naar verschillende makers, zowel Duitse als Japanse messen, en vond het verbazingwekkend hoe de prijs verschilt. Gelukkig kwam ik je diepgaande gids tegen. Ik moet je feliciteren met de manier waarop je de verschillende termen uitlegt en hoe de messen verschillen in productie en grootte. Mijn enige angst is om het mes te beschadigen door een hoonstaal te gebruiken.

Moet ik in plaats daarvan een slijpsteen gebruiken? Maak je geen zorgen. je zou heel hard en heel dom moeten werken om je nieuwe mes te beschadigen met een keramisch staal. Zolang je mijn tips volgt, is het belangrijkste om niet te hard te drukken, heb je geen kans om je mes te beschadigen. Welke messen heb je gekozen? Misschien één Duitser, één Japanner? Bedankt.

Ik was in de war over het kiezen van het beste mes voor mijn keuken. Je blog hield al mijn verwarring weg. Het is een geweldige inhoud om doorheen te gaan. Heel erg bedankt voor je gids.

Ik overwoog ongeveer £100 uit te geven om een van de messen op je lijst te kopen. Sommige kosten nogal wat meer, maar ik merkte bijvoorbeeld dat de Wusthof Classic (en Classic Ikon) nu ongeveer £80 gaat, maar deze Henckels Professional S leek een koopje. Is er iets mis mee dat ik heb gemist? Wat vind je van de Santoku? Ik heb al een goed koksmes, dus ik ben voor de Santoku gegaan. Het lijkt erop dat je Wusthof goedkoper kunt kopen in Engeland dan in de VS.

Die messen zien eruit als echte Wusthofs. Maar wees voorzichtig: er is wat piraterij geweest op Amazon. Is deze die je hebt aanbevolen? Ik weet het niet zeker vanwege de nuances in de namen. Ik hou van het houten handvat van deze.

Ze moeten nu echt professioneel worden geslepen. Ik denk er niet aan om een nieuwe set Vertoku VG10 te kopen, handvatten van blauwe hars. Ik ben hier verkocht omdat het zo'n mooie messen zijn, maar ik zou je mening heel graag willen. Ik denk dat ik de Henckels ben tegengekomen die je beschrijft en ik denk dat ze een behoorlijk fatsoenlijk gesmeed mes zijn.

Lees altijd graag je blog. Ik heb net een Wusthof Classic Ikon 7″ Santoku ontvangen. Het is anders dan je foto of foto op Amazon, er is geen rode stempel, geen staalsoort. Is dit een nieuw ontwerp van Wusthof? Zelfs op de Wusthof pagina's heeft dit mes geen rode stempel.

Hetzelfde geldt voor het staaltype. Bedankt voor de interesse die je hier hebt gedeeld. Ik vond het geweldig om te zien dat ik gerelateerde informatie vond waarnaar ik op zoek was. Nee, ik kan niet zeggen dat ik zou aanraden om het mes te kopen waar je naar vroeg, de Dalstrong Japanese Steel Shogun.

Hoewel het Japans staal gebruikt en misschien een Japanse stijl heeft, geloof ik niet dat het in Japan is gemaakt. De laatste keer dat ik het controleerde, werden Dalstrong-messen gemaakt in China. Japan heeft een lange geschiedenis van hoogwaardige messen maken, China niet. Sorry dat ik zo laat ben met dit antwoord, Guv.

Je bent waarschijnlijk al doorgegaan met je aankoop, maar ik zal je mijn snelle mening geven. Er is echt niet veel wezenlijk verschil tussen de Zwilling-Henckels Pro S en de Wusthof Classic. De kwaliteit van het staal en de fabricage zijn vergelijkbaar en het algemene gevoel van de messen - de vorm van het handvat, het gewicht, enz. Als je hieraan toevoegt dat beide fabrikanten constant hun ontwerpen aanpassen, schiet je op een bewegend doelwit.

Als je extreem kieskeurig bent, is de enige manier om te garanderen dat je een voorkeur van de ene boven de andere vindt, door ze allebei in handen te hebben bij een snijplank voor een vergelijking naast elkaar. Anders zou ik het niet te veel zweten en er gewoon een kiezen. Ik heb echter het gevoel dat er een aanzienlijk verschil is in het gevoel van de Wusthof Classic Ikon en de Classic (of Henckels Pro S). Ik geef veel de voorkeur aan de gladde, gebogen vorm van de Classic Ikon handgreep en de manier waarop het eruit ziet.

Idealiter zou ik voor Shun gaan vanwege de fijne prijs en het ontwerp. Wat vind je ervan? Echt solide lijst die je hebt samengesteld, maar ik heb het gevoel dat het een van de beste bedrijven mist Fuku Knives. Fuku, uit de VS, lijkt zelfs beter te presteren dan de moeilijkste van deze zware slagmannen. En ik heb geen mes kunnen vinden dat met hen kan concurreren.

Ik heb echter twee bedenkingen om ze aan dit publiek aan te bevelen - hun hardheidsclassificaties zijn hoog, veeleisend dat je ze met extra zorg behandelt om chippen te voorkomen, enz. Velen van hen zijn koolstofstaal, wat ook extra tijd en moeite kost. Heb je ontdekt dat je ze moest behandelen met extra TLC? E-mail (wordt niet gepubliceerd) (vereist). Een kwaliteitsset keukenmessen is een essentieel apparaat voor thuiskoks.

Koks hebben een mes van hoge kwaliteit nodig om elke maaltijd te bereiden. Het gebruik van een geslepen mes van hoge kwaliteit kan het werk van een chef sneller en veiliger maken. Keukenmessen zijn meestal samengesteld uit een gepatenteerde combinatie van staal. Messen worden vervaardigd in verschillende landen, zoals Japan, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Een hoogwaardig en scherp keukenmes is een van de beste manieren om een betere thuiskok of een efficiëntere professionele chef-kok te worden. Een set hoogwaardige keukenmessen is een aanzienlijke investering, dus houd bij het selecteren van een merk rekening met uw behoeften en het aanbod van elk specifiek keukenmessenmerk. Wüsthof is een ambachtelijk messenbedrijf gevestigd in Solingen, Duitsland. Het familiebedrijf is al zeven generaties actief.

In de eerste plaats verkoopt Wüsthof redelijk geprijsde, high-end keukenmessen voor thuiskoks en professionele chef-koks. Consumer Reports erkende inderdaad zowel Wüsthof's Classic- als Grand Prix-serie messen als premier. De meeste werknemers van het bedrijf werken in Duitsland, waar de messen worden vervaardigd, maar de messen worden verkocht in meer dan tachtig landen. Het handelsmerk van het bedrijf is een drietand in een cirkel.

Het bedrijf maakt tien verschillende messenseries, sommige worden gebruikt door beroemde chef-koks zoals Martha Stewart, Jamie Oliver en Gordon Ramsey. Henckels is een messenmakerij gevestigd in Solingen, Duitsland, met enkele extra productielocaties in China en Spanje. Het bedrijf is een van de oudste en grootste messenproducenten ter wereld; met name het messenbedrijf werd in 1731 geopend door Peter Henckels. Henckels begon messen te verkopen en te verhandelen in New York City, Berlijn en Wenen.

Het productieproces bestaat uit het smeden van een enkel stuk koolstofarm roestvrij staal, dat is gehard en afgewerkt in vloeibare stikstof. Dit aparte proces vermindert metaalmoeheid bij het gebruik van het mes. Henckels is een van de beste merken keukenmessen. Shun Cutlery is een keukenmessenmerk gevestigd in Tokio, Japan.

Het bedrijf heeft in de loop der jaren verschillende bestek geproduceerd, zoals vouwmessen, scheermessen en diverse keukenbestek. Het mes is echter pas sinds 2002 toegankelijk op de westerse markt en nu worden Shun-messen in meer dan dertig landen verkocht. Shun Cutlery is het favoriete mes van verschillende chef-koks. In 2003 won de Shun Classic Hollow-Ground Santoku Knife of the Year tijdens een Blade Show-prijs.

Het bedrijf heeft in de loop der jaren andere prijzen gewonnen en is een hoofdbestanddeel geworden in thuis- en professionele keukens over de hele wereld. Imarku-keukenmessen worden gebruikt door zowel chef-koks als thuiskoks. Wat deze hoogwaardige keukenmessen onderscheidt, is dat ze handgemaakt zijn door gerenommeerde Japanse ambachtslieden. De messen worden tegen redelijke prijzen verkocht, zodat amateurkoks kunnen genieten van de voordelen van een goed mes.

Het is een van de meest populaire merken voor dagelijks koken. Het meest populaire mes is het 7-inch hakmes, een mes in vleeshakstijl gemaakt van roestvrij staal en ontworpen om multifunctioneel te zijn. Imarku verkoopt zowel 16- als 15-delige messensets met blokopslageenheden. Het mes maakt gebruik van Duitse techniek om een scherpte te behouden die het hakken en het bereiden van maaltijden gemakkelijker maakt.

Global Cutlery is een merk Japanse koksmessen. Wereldwijde messen hebben zwarte kuiltjes op het handvat die een chef-kok helpen het mes goed vast te pakken en een toegevoegde esthetische waarde hebben. De messen worden vaak verkocht en opgeslagen in een messenblok. Wereldwijde messen zijn enkele van de best verkochte messen van het land.

Een speciaal kenmerk van de Global-messen is de hoek van vijftien graden, waardoor een scherper mes wordt geproduceerd, waardoor nauwkeuriger hakken, in blokjes snijden en snijden mogelijk is. Daarnaast raadt Global Cutlery aan om keramische slijpstaven te gebruiken om de messen scherp te houden. Professionele chef-koks die Global-messen hebben gebruikt, zijn Anthony Bourdain en Michel Roux, Jr. Victorinox is een messenfabrikant die messen maakt in Schwyz, Zwitserland.

Victorinox maakt met name uitstekende Zwitserse zakmessen, samengesteld uit een staalmix uit Frankrijk en Duitsland. Het broodmes en het standaard kookmes van het bedrijf zijn de twee populairste items van Victorinox. Thuiskoks, professionele chef-koks en het Zwitserse leger gebruiken al jaren met plezier Victorinox-producten. Mercer Culinary is gericht op het voldoen aan de behoeften van professionele chef-koks.

Het merk streeft ernaar ervoor te zorgen dat chef-koks zo efficiënt mogelijk kunnen zijn Mercer Culinary werkt samen met de National Restaurant Association en de American Culinary Association. Mercer Culinary is ook het thuisbedrijf voor Barfly, apparatuur voor de deskundige of beginnende barmannen. De messen zijn een combinatie van hedendaagse technologie en speciaal vervaardigd Duits staal. Mercer Culinary biedt verschillende soorten messen zoals Genesis, Renaissance en Millennia - die allemaal de kenmerkende zwarte handvatten hebben die gewoonlijk worden geassocieerd met Mercer Culinary.

Veel professionele koks gebruiken een versie van apparatuur van Mercer Culinary. Bob werd een van de 120 Master Bladesmiths in de Verenigde Staten, zoals aangewezen door de American Bladesmith Society om zijn doel te bereiken om de best mogelijke messen te maken. Bob Kramer biedt op maat gemaakte mesopties die worden geleverd met een certificaat van echtheid en garantie. Anders worden messen verkocht via veilingen waaraan personen die op zoek zijn naar een Kramer-mes worden uitgenodigd om op een bepaalde datum en tijd deel te nemen.

Volg Kramer Knives op sociale media voor meer informatie over maatwerkmessen en manieren om een van deze fantastische creaties te kopen. MAC-messen worden vervaardigd, gepolijst en geslepen door ervaren Japanse ambachtslieden. De messen zijn gemaakt in Japan en de messen staan erom bekend vlijmscherpe randen te hebben met comfortabele handgrepen en een uitstekende balans. Sinds 1964 zijn er meer dan 25 miljoen messen verkocht door MAC Knives.

MAC Knives bieden meer dan zeven verschillende series messen, zoals de Superior Series, de Chef-serie en de Japanse serie. MAC-messen worden ook op basis van doel verkocht; chef-koks kunnen bijvoorbeeld een hakmes, een broodmes of een sashimi-mes kopen. MAC Knives is een van de meest gerenommeerde Japanse messen op de markt en wordt gebruikt door thuiskoks en professionele chef-koks. Het bezitten van een hoogwaardig messenmerk kan het vermogen van een chef-kok verbeteren om moeiteloos voedsel te bereiden.

Het gebruik van scherpe, roestvrijstalen messen kan het vermogen van een thuiskok verbeteren en het inzicht van een professionele chef-kok vergroten. Van Duitsland tot Japan tot Zwitserland, hoogwaardige messen worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. Van julienning groenten voor de quiche tot het snijden van een perfect gegrilde ribeye steak, het bezitten van een van de beste merken keukenmessen maakt het bereiden van verschillende gerechten leuker en uiteindelijk succesvoller. Als je meer wilt weten over bestek en het bereiden van enkele van de meer delicate creaties, bekijk dan deze beste sushi-messen aanbevolen door chef-koks.

Erin woont in East Passyunk en bezoekt graag de lokale restaurants in South Philly en daarbuiten. Haar favoriete restaurants zijn restaurants met pittig eten en zitplaatsen buiten, zodat ze haar hond, Miss Piggy, kan meenemen. Gebruik deze vleesthermometers om ervoor te zorgen dat je eten tot in de perfectie gaar is. Onze review van de nieuwste Chefstemp digitale vleesthermometer.

Leer hoe je je keukenmessen opbergt met deze messenblokken en andere houders. Voor dit stuk hebben Culinair Specialist en Food Stylist Sarah Brekke en Test Kitchen Brand Manager Juli Hale 17 verschillende koksmessen getest om de beste te vinden. Nicole Papantoniou is de directeur van het Kitchen Appliances Lab, waar ze toezicht houdt op alle tests die plaatsvinden met betrekking tot keukenapparatuur. Ja je hebt gelijk, ze zijn geweldig voor commerciële keukens, maar voor thuisgebruik haal ik ook graag mijn Shun's tevoorschijn ;-).

Dat gezegd hebbende, het voordeel van het leren slijpen van je eigen messen betekent dat je het kunt doen wanneer je maar wilt, in je eigen keuken. Vervolgens stuurden we de best presterende messen naar de keuken van Le Coucou in New York City (het Best New Restaurant van 201 van de James Beard Foundation), waar de koks ze gebruikten voor voorbereiding en tijdens de service. Ik ben net begonnen met werken in een professionele keuken in Oxford, Engeland, en wilde investeren in een paar goede messen van hoge kwaliteit. Bovendien, realiseer me dat ik aan het begin van het artikel heel duidelijk zeg dat de lijst niet beweert exclusief te zijn of het laatste woord heeft over kwaliteitskeukenmessen.

Dit zijn de meest voorkomende koksmessen in huiskeukens in heel Amerika, en zullen waarschijnlijk het type zijn dat je in het verleden bent tegengekomen. Bekijk het gedeelte over hoe je je mes als een professional kunt houden voor tips over het verlengen van de levensduur van het belangrijkste gereedschap in je keuken. Veel voorkomend in professionele restaurantkeukens zijn santoku-messen, die we in een oogwenk wat meer zullen bespreken. En eerlijk gezegd, als ik een keuken helemaal opnieuw zou opslaan of een vriend zou adviseren met een beperkt budget, zou dat de voor de hand liggende keuze zijn.

.