Welke messen raden topchefs aan?

Beste koksmessen Zes aanbevelingenSzwilling J, A. Henckels Professional S Koksmes, Wusthof Classic Ikon Santoku, Messermeister Meridian Elite Stealth Koksmes, Global Santoku (G-4, MAC MTH-80 - Professionele serie koksmes met kuiltjes, Shun Classic koksmes. Als je niet zeker weet wat voor soort balans je verkiest, ga dan naar een keukenwinkel en pak zoveel mogelijk messen om te zien wat goed voelt. De bekendste zijn koksmessen in Duitse stijl, die dikkere, zwaardere messen hebben die aanzienlijk naar de punt buigen.

De bladvorm van de MTH-80 raakt de perfecte middenweg tussen Duitse en Japanse koksmessen. Messen van roestvrij staal en koolstofstaal blijven lang scherp en zijn gemakkelijk thuis te slijpen. De Blue Ribbon Brasserie, een oude favoriet van zowel chef-koks als levensgenieter New Yorkers, is een van de essentiële restaurants van de stad (neem een hap van hun decadente rundvleesmerg en ossenstaartmarmelade en je zult begrijpen waarom). Anderen kiezen voor hoogwaardige roestvrijstalen messen van bekende Franse en Duitse merken zoals Wüstoff en Henckels.