Hoe kies ik een keukenmes?

Bij het kiezen van je eerste koksmes in westerse stijl raden we er een aan die is gemaakt van koolstofarm roestvrij staal. Andere materialen kunnen worden gebruikt om te maken. Handvat Kies een mes met een ovaalvormig handvat voor de beste ergonomie. Vermijd messen met groeven, sleuven voor vingers of contouren, omdat deze zelden ergonomisch zijn voor een brede doorsnede van gebruikers.

Handvatten van hout of metaal zorgen voor een goede grip, terwijl plastic of synthetische handvatten glad kunnen worden. Messen zijn niet een"one size fits all situatie, hoe het in je hand voelt, is belangrijker dan velen beseffen. Gebruikt voor een verscheidenheid aan taken in de keuken, van het snijden van vlees tot het hakken van noten, varieert een santoku-mes meestal van vijf tot acht centimeter lang. Van alle keukenapparatuur die je ooit zult bezitten, is niets belangrijker of onmisbaarder dan een goed mes.

Denk twee keer na voordat je een complete set keukenmessen koopt; het koksmes past misschien als een bedeltje bij je, maar de parer is misschien te klein. We raden je aan om een van deze te kiezen als je eerste mes, waarmee je alle soorten groenten, fruit, vlees en vis kunt hakken, snijden, in blokjes snijden en hakken. Daarom besloten we het te beantwoorden door ons eigen Japanse keukenmes te ontwerpen, waarbij we de beste materialen en het bladtype combineren voor westerse kookstijl. Dit lichtgewicht Japanse koksmes is favoriet in keukens met een mes van twee millimeter dik van acht inch.

Richard Von Husen, eigenaar van Warren Kitchen and Cutlery in Rhinebeck, New York, laat klanten „spelen met een reeks messen zonder naar de prijs te kijken om de grootte, vorm en gewicht van het mes te bepalen waar ze de voorkeur aan geven. Voor de prijs en algehele kwaliteit beveelt McDowell dit mes aan aan zowel culinaire professionals als degenen die nieuw zijn in de keuken die bereid zijn uit te geven aan een investeringsinstrument om te helpen bij ingewikkelde sneden en het ontwikkelen van garnalen. keukenmessen gemarkeerd als „roestvrij” hebben een zeer hoog gehalte aan chroom (Cr) en een laag koolstofgehalte (C) en zijn daarom geen goede keuze. We vroegen drie experts om na te denken over welke kwaliteiten ze moesten zoeken in een koksmes Mareko Maumasi, een messenmaker die gespecialiseerd is in op maat gesmeed, damascusmessen van meerdere duizenden dollars waarvan de wachtlijst drie jaar lang is; Geoff Feder, een smid en messenmaker die messen heeft gemaakt voor beroemde chef-koks zoals Charlie Palmer en Bryan Voltaggio; en Tim Mussig, CEO van JB Prince, een van New York's meest gewaardeerde leveranciers van chef-gereedschap en keukenapparatuur.

Het veelzijdige koksmes van Wüsthof met een hoog koolstofgehalte is een keukenwerkpaard dat jarenlang onmisbaar zal zijn met een stevig mes van acht inch. Om keukenmessen van hoge kwaliteit te selecteren, onderzoekt u ze nauwkeurig en houdt u ze allemaal in uw hand om de grip te testen.