Welke messen gebruikt Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay gebruikt zowel messen van het merk Wüsthof als Henckels; de merken staan bekend om kwaliteitsproducten en ze zijn twee van de beste messenfabrikanten ter wereld. Wüstoff maakt al sinds 1814 messen en Henckels bestaat al sinds 1895.Filetmessen (zoals deze op Amazon) zijn lange en flexibele messen die worden gebruikt voor delicaat vlees zoals vis. Messencollecties omvatten zowel basisklassiekers voor dagelijks werk (bijvoorbeeld Classic of Classic Icon, de favoriete serie Chef Ramsay-messenset) als geschenkversies in de meest luxueuze ontwerpen (zoals Grand Prix). Ze kijken ook naar hoe het lemmet in positie is geklonken en geven de voorkeur aan gesmede, koolstofarme roestvrijstalen messen.

Terwijl chef-kok Gordon Ramsay zijn culinaire wijsheid wil geven aan de Hell's Kitchen-deelnemers (door soms harde beledigingen), leert hij de kijkers ook het een en ander over technieken, smaken en eten. In een van zijn shows vertelde hij hoe hij messen voor de keuken moest kiezen, waarbij hij zich concentreerde op de drie belangrijkste opties: een koksmes, een groente en een universele. Trouwens, het maakt niet uit welk staal je kiest, Gordon Ramsay raadt aan om het mes voor elk gebruik te slijpen, want hoe scherper het mes, hoe gemakkelijker, sneller en veiliger om te werken. Gordon Ramsay gebruikt natuurlijk niet alleen zijn beroemde set, maar ook afzonderlijke hoofdmessen en apparaten voor de keuken.

Gordon beschouwt een paar soorten messen als essentieel voor iedereen die zin heeft in een opleiding chef-kok te zijn. Ramsay adviseert om zoveel mogelijk tijd en geld te besteden aan het koksmes dat een grote rol speelt in de keuken. Deze vier koksmessen kunnen een goed presterende professionele messenset maken die de meeste basale kooktaken kan uitvoeren. Gordon Ramsay zal alleen het juiste mes gebruiken voor de klus en dat bespaarde hem veel energie, schaamte en maakte zijn werk een stuk gemakkelijker.

Vooral de wereldberoemde Britse chef-kok van Schotse afkomst Gordon Ramsay werd gespot met de Duitse messen Wüsthof. Het is heel waar dat Gordon Ramsay gebruik maakt van de messen van het merk Wüsthof of Henckels, maar weet dat hij ook andere merken messen gebruikt. De voordelen zijn dat je tegen een redelijke prijs veel messen (en vaak keukenscharen en een honingstaal) krijgt en je er niet teveel over hoeft na te denken. Hij zegt dat een kleine collectie scherpe messen van hoge kwaliteit veel beter is dan laden vol saaie, tweederangs messen.

Dit is wat Gordon aanbeveelt om in je keuken te hebben en waar je op moet letten bij het kopen van verschillende soorten messen, pannen en ander gereedschap.