Hoe kies je de beste keukenmessen?

Bij het kiezen van je eerste koksmes in westerse stijl raden we er een aan die is gemaakt van koolstofarm roestvrij staal. Andere materialen kunnen worden gebruikt om te maken. Handvat Kies een mes met een ovaalvormig handvat voor de beste ergonomie. Vermijd messen met groeven, sleuven voor vingers of contouren, omdat deze zelden ergonomisch zijn voor een brede doorsnede van gebruikers.

Handvatten van hout of metaal zorgen voor een goede grip, terwijl plastic of synthetische handvatten glad kunnen worden. Messen zijn niet een"one size fits all situatie, hoe het in je hand voelt, is belangrijker dan velen beseffen. Dit soort keukenmes heeft een bevredigende, niet al te gevoelige rand en is geschikt voor zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers. keukenmessen die bedekt of gelamineerd zijn met verschillende soorten staal hebben een speciale uitstraling - buiglagen zien eruit als jaarringen; dit patroon heet Damascus.

De meeste hedendaagse roestvrijstalen keukenmessen behouden hun scherpte niet gedurende een lange periode, omdat de messen niet zijn getemperd of behandeld met technieken van staalverharding. Prescotts favoriete Takeda-mes is staal bekleed met roestvrij staal en heeft met hem over de hele wereld gereisd als een indrukwekkend werkpaard, perfect voor bijna elke keukentaak die hij tegenkomt. Je keukenmessen, met name je essentiële stukken, moeten een investering zijn in je liefde voor eten en koken. Terwijl sommige koks koolstofstalen messen prijzen vanwege hun scheermesachtige eigenschappen, vinden anderen koolstofstaal te onderhoudsintensief voor hun specifieke keukenomgeving.

Denk twee keer na voordat je een complete set keukenmessen koopt; het koksmes past misschien als een bedeltje bij je, maar de parer is misschien te klein. Daarom besloten we het te beantwoorden door ons eigen Japanse keukenmes te ontwerpen, waarbij we de beste materialen en het bladtype combineren voor westerse kookstijl. Dit lichtgewicht Japanse koksmes is favoriet in keukens met een mes van twee millimeter dik van acht inch. Bij het winkelen voor koksmessen zijn de twee belangrijkste soorten om uit te kiezen Duitse messen, die zwaar en dik zijn, vooral bij de bolster (waar het mes het handvat ontmoet) en Japanse messen die licht en vlijmscherp zijn met dunnere messen.

Wanneer u klaar bent om uw opties persoonlijk te verkennen, bezoek dan zeker de dichtstbijzijnde Kitchen Kapers-locatie. Voor eenvoudig snijden zonder kracht te gebruiken, is scherpte van cruciaal belang voor het grootste deel van keukenmessen.